Fenerbahçe Fenerbahçe'de Jorge Jesus'un planları suya düştü

Fenerbahçe'de Jorge Jesus'un planları suya düştü

31.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Konyaspor deplasmanında ligdeki ilk yenilgisini alan Fenerbahçe’de erken kırmızı kart özellikle hücumda planları bozdu. Valencia’nın atılmasıyla birlikte Jesus'un planları suya düştü.

Fenerbahçede Jorge Jesusun planları suya düştü

Fenerbahçe'nin Süper Lig'deki iyi gidişatına Konyaspor dur dedi. Yeşil Beyazlılar sahasında konuk ettiği Fenerbahçe'yi Muhammet Demir'in golüyle 1-0 mağlup etti. Fenerbahçe bu sezon ligdeki ilk yenilgisini aldı.

Haberin Devamı

İLK RAKİP DİNAMO KİEV
Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi B Grubu’ndaki fikstürü belli oldu. Sarı-lacivertli takım ilk maçını 8 Eylül Perşembe günü evinde Dinamo Kiev’le oynayacak. Müsabaka saat 19.45’te başlayacak. Diğer maçların programı şöyle:

15 Eylül Perşembe: Rennes-Fenerbahçe (22.00), 6 Ekim Perşembe: Fenerbahçe-AEK Larnaca (22.00), 13 Ekim Perşembe: AEK Larnaca-Fenerbahçe (19.45), 27 Ekim Perşembe: Fenerbahçe-Rennes (19.45), 3 Kasım Perşembe: Dinamo Kiev-Fenerbahçe (23.00)

VALENCIA PFDK'YA SEVK EDİLDİ
Türkiye Futbol Federasyonu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na yapılan sevkleri açıkladı. Arabam.com Konyaspor maçında kırmızı kart gören Fenerbahçeli Enner Valencia, tedbirli olarak PFDK'ya sevk edildi.

Haberin Devamı

JESUS'UN PLANLARI SUYA DÜŞTÜ
Süper Lig’de ilk mağlubiyetini Konyaspor deplasmanında 1-0’lık skorla alan Fenerbahçe’de özellikle erken gelen kırmızı kart planları olumsuz etkiledi.

Normal şartlarda ikinci yarıda Enner Valencia ile Joao Pedro’yu yan yana oynatmayı düşünen Jorge Jesus, kırmızı kart sonrası planlarını uygulayamadı. Üstelik kırmızı kartın henüz 23. dakikada gelmesi işleri daha da zorlaştırdı. Valencia’nın atılması sonrası formasyon değişti. Emre Mor ve Rossi bu formasyon değişiminden en fazla etkilenen isimler oldu. İki oyuncu da maç içerisinde adeta kayboldu. Her ne kadar Joao Pedro, 70. dakikadan sonra oyuna girse de hücum hattında Serdar Dursun’la beklediği iletişimi kuramadı. Maç 11’e 11 gitse ve Valencia atılmasaydı, Pedro-Valencia hattı oluşturulacaktı.

ÇUKUR KİRALANDI
Fenerbahçe sezon başında transfer edilen milli futbolcu Tiago Çukur'u Belçika ekibi FCV Dender’e kiraladığını açıkladı.

"Profesyonel Futbol A Takım oyuncularımızdan Tiago Çukur, Belçika challenger pro lig ekiplerinden FCV Dender’e bir yıllığına kiralanmıştır. Futbolcumuza başarılı bir sezon diliyoruz."

SATIN ALMA OPSİYONU YOK
Fenerbahçe'nin İngiliz ekibi Watford'dan kadrosuna kattığı Tiago Çukur'un satın alma opsiyonu bulunmuyor.

RESMİ MAÇTA FORMA GİYMEDİ
Jorge Jesus'un planları içerisinde yer almayan Tiago Çukur, Fenerbahçe'ye katıldığı tarihten bu yana hiçbir resmi maçta forma giymedi.

Haberin Devamı

FESİHLER YAŞANDI
Jorge Jesus yönetimindeki Fenerbahçe'de kadroda düşünülmeyen oyuncularla yollar ayrıldı. Sarı-lacivertliler sözleşmesi devam eden Mesut Özil, Steven Caulker, Luiz Gustavo ve Max Meyer'in sözleşmesi feshedildi. Mesut Özil, Başakşehir'e imza attı. Luiz Gustavo, Al Nassr'ın yolunu tuttu. Max Meyer ise İsviçre ekibi Luzern'le anlaşma sağladı. Fenerbahçe sözleşmesi sona eren Jose Sosa, Berke Özer ve Murat Sağlam'la da yollarını ayırdı.