Futbol Fenerbahçe'de son dakika gündemi İsmail Kartal..

Fenerbahçe'de son dakika gündemi İsmail Kartal..

09.12.2014 - 10:50 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe spor gündemi açısından en hareketli takımlardan biri. Fenerbahçe'de gündem İsmal Kartal.. Fenerbahçe kalan 4 maçından da galip çıkmak istiyor. İşte Fenerbahçe ile ilgi öne çıkan haberler

Fenerbahçede son dakika gündemi İsmail Kartal..

Fenerbahçe spor gündemi açısından en hareketli takımlardan biri. Fenerbahçe'de gündem İsmal Kartal.. Fenerbahçe kalan 4 maçından da galip çıkmak istiyor. İşte Fenerbahçe ile ilgi öne çıkan haberler


Kartal'ın 10ur savaşı
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın kaderi, kalan 4 maçta toplayacağı minimum 10 puana bağlı...

F.BAHÇE, lider Beşiktaş’ın 2 puan gerisinde olsa da oynanan futboldan çok teknik direktör İsmail Kartal’ın performansı tartışılmaya başlandı. Sezona başlarken hazırlık etabında takımı çalıştıramadığı için sıkıntılar yaşayan genç teknik adam, yükleme yapacağı anda sakatlıkların doğabileceğini düşünerek “6. haftadaki G.Saray derbisi için futbolumuzu ancak rayına oturtup Beşiktaş maçında çıkışa geçeceğiz” demişti.

KARTAL planları tutsa da takımın lig sonuncusu Balıkesir karşısında şans golüyle zar zor kazanması oynanan futboldan zaten tatmin olmayan yönetimi ve başkanı daha da endişelendirdi.. Bu durum İsmail hocanın isminin yavaş yavaş tartışılmaya başlanmasına neden olsa da kalan 4 maçtan kayıpsız geçilmesi ya da bu 4 haftanın birinde alınacak beraberlikle yönetim, Kartal ile yola devam kararı aldı.

KAMP İLAÇ OLACAK

LİGE verilecek arada ise teknik heyet yapacağı yükleme programıyla takımın performansını yukarı çıkartarak futbolu düzeltmek istiyor. Antalya’da kamp yapacak olan sarı-lacivertliler burada hem baskıdan uzak kalacak hem de ikinci yarı için planlarını daha rahat yapma imkanı bulacak.

KAMP için öncelikli hedef Kuyt, Webo, Sow ve Emenike’nin performansları. Bu 4 oyuncunun formsuzluğu takımın geneline tesir ediyor ve hücum hattında takımın gol yüzdesini düşürüyor. Ayrıca Diego’nun takıma takviyesi için bulunmaz bir fırsat olacak Antalya. Brezilyalı oyuncu, Topuk Yaylası’nda hazır görüntü vermiş ardından ise sakatlanmıştı. Antalya’da takım içi sorunlar da masaya yatırılacak. Aykut Kocaman döneminde olduğu gibi takım daha çok bir araya gelip yaşanan sıkıntıları masaya yatıracak.

Devre arası transfer yok

SON 2 sezondur az ama öz oyuncu alımı yapan F.Bahçe, bu geleneğini önümüzdeki transfer döneminde de sürdürecek. Takıma şu an takviye yapılmasına ihtiyaç olmadığını düşünen sarı-lacivertli yönetim, devre arasında sözleşmesi bitecek olan 7 futbolcuyla masaya oturulmayacak.

“SEZON sonu gelecek şampiyonluğa göre yeni sezon planlaması olacak” diyen başkan Aziz Yıldırım, “Önceliğimiz şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi’ne direkt gitmek” sözleriyle transferleri hazirana bıraktıklarını belirtti.

(Şampiy10 - Ali Can)

"Emenike 5 milyon Euro etmez"
F.Bahçeli yöneticiler dahi "20 milyon Euro'ya serbest kalır" maddesi olan Nijeryalı için "Bu haliyle 5 milyon Euro'ya bile satamayız" diyor

Formsuzluğu nedeniyle Balıkesir'de yedek oturan Emenike için Katar'dan 14 milyon Euro'luk teklif olduğu iddiası ortaya atılmış, bu söylentiler ise yalanlanmıştı. Nijerya Milli Takımı'nın da forveti olması nedeniyle yıldız futbolcunun Avrupa'nın birçok kulübü tarafından takip edildiği ancak hem maliyeti hem de bu yılki performansı nedeniyle tekliflerin bir bir geri çekildiği öğrenildi.

Oyuncunun yaz döneminde de bazı Londra kulüpleriyle teması olmuş ancak transfer gerçekleşmemişti. Emenike'nin 20 milyon Euro'luk serbest kalma maddesi nedeniyle pazarlıklar başlamadan sona eriyor. Üzerine yıllık 2.5 milyon Euro net kazanç da eklenince, sarı-lacivertlilerin bu oyuncuyu elinden çıkarması imkansız hale geliyor. Performansı yönetim tarafından da beğenilmeyen Emenike için sarı-lacivertli kulübün ileri gelenleri şu yorumu yapıyor: "Bu piyasa şartlarında 5 milyon Euro'ya bile zor satarız."

WEBO İLE DEVAM
Balıkesir maçında Emenike'nin yerine 11'de sahaya çıkan Webo'nun performansından memnun kalan İsmail Kartal'ın, öğrencisiyle bir görüşme yapıp, "Her zaman hazır olduğun için sana teşekkür ederim. Bundan sonra daha çok sahada olacaksın" dediği ifade edildi. Kartal'ın bu sözü Sivas maçında Emenike'nin yedek kalıp Webo'nun 11'de olacağı şeklinde yorumlandı.

İsmail Kartal'ı kurtaran yıldız!

Fenerbahçe’de taşlar yerinden oynayabilir. Teknik Direktör İsmail Kartal’ın koltuğu sallanıyor. Yerinde kalabilmesi için çok daha sıkı çalışması, çalışmaktan da öte doğru çalışması gerekiyor! Çünkü kafayı istatistiklere takmış. Fenerbahçe, Meireles’in şans golüyle Balıkesir’de kazanamasaydı İsmail Kartal’ın bileti kesilecekti. Yani Aziz Yıldırım’ın B planı var. Yıldırım, futbolculara da “Şampiyon olun, kontratınızı konuşalım” diyor. Sürekli “Top bizde daha çok kaldı, rakamlar üstünlüğümüzü gösteriyor” diyor ama futbolu kimseye zevk vermiyor. Balıkesir maçından sonra yönetici Mahmut Uslu’ya soruyorlar “Takımın futbolunu beğendiniz mi” diye. O da “İsmail hocaya sorun” diyerek gönderme yapıyor. İsmail hoca da basın toplantısında “Mahmut Uslu mu sordu? Futbolumuzu beğeniyorum” diyor. Maç sonundaki gerilim aslında maç öncesine dayanıyor. Meireles’in o şans golü olmasaydı, berabere bile kalınsaydı, İsmail Kartal gönderilecekti. Demek ki yönetimin bir B planı da var! Aziz Yıldırım başkan maç öncesi “Beraberliği kabul etmiyorum. Savaşın ve galip gelin” demiş. Sözleşmesi biten Mert’in dışında 30 yaş üstünde olan futbolculara da “Sezon sonunda şampiyon olursanız kontratınızı konuşuruz” restiyle de aba altından sopa gösterilmiş.

Semih, Fener'in golcülerini solladı
Fenerbahçe'nin bir dönem gol nöbetini yüklenen ve bugünlerde Başakşahir için ter döken Semih Şentürk, performansıyla Kanarya'nın 3 golcüsünü de solladı.

F.Bahçe'de 14 yıllık kariyerinin ardından 2013-14 sezonunun ikinci yarısında MP Antalyaspor'a giden, bu sezonun başından itibaren ise İstanbul Başakşehir'de forma giyen Semih Şentürk, futbolunda ikinci baharı yaşıyor. Başakşehir'in en son Eskişehir'i deplasmanda 1-0 yendiği maçın zafer sayısını atan Semih, takımının başarısında büyük rol oynarken, gol sayısını ise 6'ya çıkardı. F.Bahçe'nin bir dönem gol nöbetini üstlenen 31 yaşındaki forvet, performansıyla sarı-lacivertli takımın golcüleri Webo, Sow ve Emenike'yi kıskandırıyor. Fenerbahçeli taraftarlar, Semih'in bu performansı için "Elimizdeki değeri bilemedik" yorumları yapıyor.

YANINA BİLE YAKLAŞAMADILAR


Semih Şentürk maç başına 0.75 gol ortalaması yakalarken, Pierre Webo 0.44, Moussa Sow 0.33, Emenike ise 0.22 gol attı. Sow 12 maçta 17 pozisyona (F.Bahçe'nin en iyisi) girerken, Semih 8 maçta 16 kez gole yaklaştı. Webo ve Emenike ise daha çok maça çıkmalarına rağmen Semih'e yaklaşamadı bile.

Haberin Devamı

Fenerbahçede son dakika gündemi İsmail Kartal..

Nou Camp'tan istifa mesajı
La Liga’da bu hafta oynanan Barcelona-Espanyol maçı öncesi Nou Camp tribünlerinde açılan bir pankart günün konusu oldu.

La Liga’da bu hafta oynanan Barcelona-Espanyol maçı öncesi Nou Camp tribünlerinde açılan bir pankart günün konusu oldu.

Karşılaşmayı izlemek için Barcelona’da bulunan iki Fenerbahçe taraftarı “Aziz Yıldırım istifa” pankartı ile fotoğraflarını çektirip, sosyal medyadan paylaştı.