Fenerbahçe Fenerbahçe'de son tercih Leonardo Bonucci!

Fenerbahçe'de son tercih Leonardo Bonucci!

09.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Transferde önceliği stopere veren sarı-lacivertliler, listenin ilk sırasına Savic’i yazsa da, alternatif isimleri de değerlendirmeye aldı. Dzeko ile aynı menajerlik şirketiyle çalışan İtalyan defans oyuncusu, sarı-lacivertlilere önerilirken, her şeyin bu hafta netleşeceği öğrenildi.

Fenerbahçede son tercih Leonardo Bonucci

Ara transfer döneminde eksik bölgelere takviye yapmak isteyen Fenerbahçe Yönetimi, stoper için çalışmalarını hızlandırdı. Öncelikle Teknik Direktör İsmail Kartal’ın en çok istediği isim olan Atletico Madrid’in tecrübeli defansı Savic ile masaya oturan sarı-lacivertli idareciler, Karadağlı futbolcu ile pazarlıklarını sürdürüyor, oyuncunun istediği 4 milyon euroluk maaşı aşağı çekmeye çalışıyor.

Haberin Devamı

Ne olursa olsun stopere takviye yapmak isteyen yönetim, alternatif isimlere de yönelirken, bir başka tecrübeli isim Leonardo Bonucci menajerler tarafından sarı-lacivertlilere önerildi. 

Transfermarkt’ta güncel piyasa değeri 1,5 milyon euro olarak gösterilen 36 yaşındaki futbolcunun maliyeti Savic’e göre çok çok daha iyi... 2005-06 sezonunda kariyerine Inter’de başlayan tecrübeli oyuncu, geçen sezona kadar İtalya’dan hiç çıkmadı. Bonucci, Inter dışında, Bari, Treviso, Milan ve Juventus formalarını giydi. İtalyanların önemli defans oyuncuları arasında gösterilen tecrübeli stoper, 120 kez milli takım formasını terletti.

Futbol hayatına Almanya’nın Union Berlin takımında devam eden Bonucci, bu sezon Bundesliga ve UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 10 maçta 724 dakika şans bulurken, ligde bir kez ağları havalandırmayı başardı.

Haberin Devamı

Edin Dzeko’nun menajeri ile çalışan Bonucci’nin, Fenerbahçe’ye önerildiğini şirket de doğruladı. Öte yandan Teknik Direktör İsmail Kartal’ın, Savic’i için hala ısrar etse de, 36 yaşındaki stopere de ‘hayır’ demeyeceği öğrenildi. Bunun en büyük sebebinin Bonucci’nin tecrübesinin yanında hemen forma giyebilecek formda olması olduğu bildirildi.

Inter’in altyapısından yetişen, daha sonra A takımına yükselen 36 yaşındaki Leonardo Benucci; Treviso, AC Pisa, Genoa ve Bari maceralarının ardından Juventus’a transfer oldu. Buradaki başarısıyla kendini kabul ettiren başarılı stoper, 2017 yılında 42 milyon euroya Milan’a geçti. Ancak bir yıl sonra bu kez 35 milyon euroya yeniden Juventus’a döndü. 5 sezon siyah-beyazlılarda kalan Bonucci, bu sezon başında bedelsiz olarak Union Berlin’e transfer oldu.

 

Yazarlar