Fenerbahçe Fenerbahçe'de tarihi derbi sonrası şoke eden gerçek! Jorge Jesus ve Ali Koç

Fenerbahçe'de tarihi derbi sonrası şoke eden gerçek! Jorge Jesus ve Ali Koç

03.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in 27. hafta mücadelesinde Fenerbahçe, öne geçtiği derbide 10 kişi kalan ezeli rakibi Beşiktaş'a Kadıköy'de 4-2 mağlup oldu. Tarihi maçın ardından tribünlerden istifa sesleri yükselirken teknik direktör Jorge Jesus ve başkan Ali Koç ile ilgili şaşırtan bir detay ortaya çıktı.

Fenerbahçede tarihi derbi sonrası şoke eden gerçek Jorge Jesus ve Ali Koç

Şampiyonluk mücadelesinde lider Galatasaray'ın peşini bırakmak istemeyen Fenerbahçe, Kadıköy'de ezeli rakibi Beşiktaş'ı konuk etti. Nefes kesen derbide Fenerbahçe, 41. dakikada Enner Valencia'nın penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçti ve soyunma odasına da galip girdi.

Haberin Devamı

Fakat ikinci yarı inanılmaz bir derbiye sahne oldu. Cenk'in 58 ve 62'de, toplamda 3 golün asistini yapan Redmond 75'te, Aboubakar ise 90+1'de golleri, Fenerbahçe kalesine göndererek tarihi bir maça imza attı. Fenerbahçe'de İrfan Can 90+5'te golünü atıp farkı bire indirse de sahadan 4-2'lik galibiyetle ayrılan taraf Beşiktaş oldu ve şampiyonluk yarışında yeniden umutlandı.

Haberin Devamı

TRİBÜNLERDE "İSTİFA" TEPKİSİ

Fenerbahçe'de tribünler, kendi evlerinde 1-0 öne geçtikleri derbiyi 10 kişi kalan ezeli rakiplerine 4-2 gibi bir skorla kaybedince büyük tepki gösterirken, 'Yönetim istifa' tezahüratları yaptı.

Haberin Devamı

Fenerbahçede tarihi derbi sonrası şoke eden gerçek Jorge Jesus ve Ali Koç

Alanyaspor maçında kırmızı kart gören Jorge Jesus kulübede yer almazken, sarı-lacivertli taraftarlar tecrübeli teknik adama da büyük tepki gösterdi. Beşiktaş yenilgisiyle birlikte ilginç bir istatistik oluştu ve Jorge Jesus, Fenerbahçe kariyerinde çıktığı 4 derbi maçını da kazanamadı. Sarı-lacivertliler bu maçlarda 3 yenilgi, 1 beraberlik yaşadı.

JESUS'UN GALİBİYETİ YOK

Sezonun ilk devresindeki maçlarda Fenerbahçe deplasmanda Beşiktaş ile 0-0 berabere kaldı, Trabzonspor'a ise dışarıda 2-0 kaybetti. Sarı lacivertliler, Ülker Stadyumu'nda ise Galatasaray'a 3-0 yenildi. Fenerbahçe 4 maçta kalesinde 9 gol görürken, 2 gol atabildi.

ALİ KOÇ'TAN İLGİNÇ İSTATİSTİK

Ayrıca tribünlerin derbide büyük tepki gösterdiği Fenerbahçe Başkanı Ali Koç döneminde de ilginç bir istatistik ortaya çıktı. Ali Koç döneminde Kadıköy'de Fenerbahçe'ye karşı Trabzonspor 23 yıl süren yenilmezlik serisini bitirmiş, aynı zamanda ezeli rakibi Galatasaray da 21 yıl süren seriye son vermişti.

Haberin Devamı

Fenerbahçede tarihi derbi sonrası şoke eden gerçek Jorge Jesus ve Ali Koç

Gençlerbirliği'ne karşı 21 yıl, Göztepe'ye 21 yıl, Beşiktaş'a 15 yıl ve Sivasspor'a Kadıköy'de 7 yıldır sürdürülen yenilmezlik serisi, Ali Koç döneminde sıfırlandı. Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş'ın 4-2 kazandığı derbi, ünlü teknik adamın Kadıköy'deki ilk galibiyeti oldu.

Yazarlar