Fenerbahçe Fenerbahçe'de teknik direktör konusunda kafalar karıştı! Başkan Ali Koç'un zor kararı

Fenerbahçe'de teknik direktör konusunda kafalar karıştı! Başkan Ali Koç'un zor kararı

13.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İsmail Kartal’ın Fenerbahçe’de yakaladığı başarı yeni sezon öncesi kafaları karıştırdı. Joachim Löw için de heyecanlanan camia bir anda ikiye ayrıldı. Artıları ve eksileriyle öne çıkan iki hoca, Ali Koç’u zor bir kararla karşı karşıya bıraktı. İşte detaylar...

Fenerbahçede teknik direktör konusunda kafalar karıştı Başkan Ali Koçun zor kararı

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Süper Lig’de son 8 maçta 7 galibiyet 1 beraberlikle dikkat çeken İsmail Kartal’lı Fenerbahçe, 2-0’lık Galatasaray zaferiyle 2. sırayı da kaptı. Aralık ayından bu yana yeni sezonun planlarını yapan ve teknik direktörlük için Joachim Löw’ü gözüne kestiren sarı-lacivertlilerde bir anda kafalar karıştı.

13 Ocak’ta göreve başlayan İsmail Kartal’ın 12 lig maçında 2.25’lik puan ortalaması tutturması, takımı ayağa kaldırması ve yakaladığı hava herkesin takdirini topladı. Ancak öte yandan da Başkan Ali Koç başta olmak üzere taraftarlar Löw ismi konusunda heyecanlanıyor. 1998-99 sezonunda Fenerbahçe’de birlikte çalışan Joachim Löw ve İsmail Kartal, şimdi teknik direktörlük koltuğundaki en büyük iki aday oldu. Başkan Ali Koç’u da zor bir duruma bırakacak bu karar öncesi iki hocanın artıları ve eksileri dikkat çekiyor. Hem İsmail Kartal’ın hem de Löw’ün avantajları ve dezavantajları bulunuyor. 

Haberin Devamı

Fenerbahçede teknik direktör konusunda kafalar karıştı Başkan Ali Koçun zor kararı

İSMAİL KARTAL

ARTILARI

- İsmail Kartal kısa sürede mevcut kadroda iyi bir sistem oturttu ve istikrar yakaladı. Oyuncularla İsmail Kartal arasında iyi bir bağ oluştu.

- İsmail Kartal, Fenerbahçe’de çalıştığı iki döneminde de transfer yapmadı. Yeni sezonda da ciddi yapılanmaya ihtiyaç duymadan nokta atışı hamlelerle devam edebilir. Yani mali açıdan kulübü zorlamaz.

- Taraftarlar ilk kez İsmail Kartal’a bu denli güveniyor. Galatasaray derbisinde tüm stat tecrübeli çalıştırıcıyı ayakta alkışladı. 

- 10 yıl futbol oynayan, 2 yıl altyapıda çalışan, 5 yıl yardımcı antrenörlük yapan ve 2 dönemde de takımı çalıştıran İsmail Kartal, kulübü ve camiayı çok iyi tanıyor. Ayrıca Kartal, zor şartlarda çalışmaya fazlasıyla alışkın.

- İsmail Kartal Süper Ligi ve rakipleri çok iyi tanıyor. Daha önce 2014-15 sezonunda kaybettiği şampiyonluğu da yeniden kazanmak istiyor.

EKSİLERİ

- İsmail Kartal’la devam edilirse en ufak bir tökezlemede camiada Joachim Löw baskısı başlayacak. İsmail Kartal tıpkı 2014-15 sezonunda yaşadığı Ersun Yanal baskısının benzerini yaşayacak.

- İsmail Kartal şu anda 6 aylık bir periyotta geldi ve takım çoktan şampiyonluktan kopmuştu. Uzun vadeli bir sezon hedefinde benzer istikrar nasıl olacak, belirsiz. Ayrıca Kartal’ın döneminde Türkiye Kupası ve Konferans Ligi’nde takımın başarısız olması da öne çıkıyor.

Haberin Devamı

- İsmail Kartal’ın Avrupa kupaları deneyimi eksik. Bu sezon ilk kez Konferans Ligi ile Avrupa’ya açıldı ve Slavia Prag’a 2 maçta da yenildi. Sarı-lacivertliler ikinci olursa Şampiyonlar Ligi gruplarına kalabilir mi tartışması dikkat çekiyor.

Fenerbahçede teknik direktör konusunda kafalar karıştı Başkan Ali Koçun zor kararı

JOACHIM LÖW

ARTILARI

- Joachim Löw, uluslararası anlamda tanınan, Dünya Şampiyonu apoletli bir teknik direktör olarak dikkat çekiyor. Almanya Milli Takımı ile büyük bir ün yakaladı

- Joachim Löw daha önce 1998-99 sezonunda Fenerbahçe’de çalıştı. Şehri, kulübü ve ortamı biliyor. Her ne kadar kupa kazanamasa da oynattığı futbol beğeni toplamıştı.

- Alman çalıştırıcının güçlü bir teknik ekibi var. Her konuda deneyimli isimler Löw’ün yanında yer alıyor.- Futbolcular üzerinde Joachim Löw ismi tartışma yaratmayacak. Löw, futbolda ünlü bir hoca ve herkes tarafından bilinen bir isim.

Haberin Devamı

- Transfer görüşmelerinde istenen oyuncular için Joachim Löw gibi bir ismin olacak olması avantaj sağlayacak. Transfer sürecinde oyuncuların iknasında etkili olması bekleniyor. 

- Taraftarlar ve Ali Koç, Löw konusunda heyecanlı. Uzun bir aradan sonra camia, heyecan uyandıran ünlü bir teknik adam üzerinde birleşti.

EKSİLERİ

- Joachim Löw, 2004’ten beri kulüp takımında çalışmadı. Löw, en son Avusturya’da 2003-2004 sezonunda Austria Wien’de çalıştı. Uzun süreçli lig maratonuna nasıl reaksiyon vereceği ve ne kadar sürede adapte olacağı bilinmiyor.

- Joachim Löw’ün çalıştığı dönemle bu dönem arasında Süper Lig ve rakipler çok değişti. Artık Türkiye’de statlar bile aynı değil. 

- 1998-99 sezonunda Löw görev yaparken takım Dereağzı’nda çalışıyordu. Artık takım Samandıra’da bulunuyor. 

- Joachim Löw uzun süredir Avrupa kupalarında mücadele etmedi. Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi gibi kulüp turnuvalarına uzak kaldı.

- Löw, transferde silbaştan yapma yoluna gidebilir. Bu da ekstra ve ciddi bir maliyet olabilir.

Haberin Devamı

- Löw’ün en ufak başarısızlığında hem Ali Koç’a baskı artacak hem de Löw geçmiş başarısız hocalarla kıyaslanacak. Her seferinde de İsmail Kartal sesleri yükselecek.

Fenerbahçede teknik direktör konusunda kafalar karıştı Başkan Ali Koçun zor kararı

İKİ YAKIN ARKADAŞ

Joachim Löw ve İsmail Kartal, 1998-99 sezonunda Fenerbahçe’de beraber çalıştı. 60 yaşındaki İsmail Kartal ve 62 yaşındaki Joachim Löw, iş arkadaşlığının yanında iki yakın arkadaş olarak da biliniyor. Joachim Löw ve İsmail Kartal, 1998-99 sezonunda Fenerbahçe’de beraber çalıştı. 60 yaşındaki İsmail Kartal ve 62 yaşındaki Joachim Löw, iş arkadaşlığının yanında iki yakın arkadaş olarak da biliniyor.Löw’le temasını hiç kesmeyen İsmail Kartal, daha önce İstanbul’da da bir araya gelmiş ve hasret gidermişti. 

Fenerbahçede teknik direktör konusunda kafalar karıştı Başkan Ali Koçun zor kararı

JORGE JESUS'TA MALİYET ENGELİ

Teknik direktör konusundaki çalışmalarda üçüncü bir seçenek olarak Jorge Jesus ismi de yer alıyor. Ancak Portekizli çalıştırıcının yüksek maliyeti kafaları karıştırıyor. Zira 67 yaşındaki teknik direktör görüşmelerde maddi konuları ön planda tutuyor ve bu durumu saklamıyor. Jorge Jesus’un kendi yüksek maaşı kadar, yardımcılarının maaşı, transfer bütçesi ve ekstra olarak bonus gibi, prim gibi yan ödemeler de talep etmesi işi zora sokuyor. Bu nedenle Fenerbahçe’nin gündeminde Jorge Jesus ismi şu anda öne çıkamıyor.