Fenerbahçe Fenerbahçe'de tüm dikkat Avrupa'ya çevrildi!

Fenerbahçe'de tüm dikkat Avrupa'ya çevrildi!

06.04.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Süper Kupa maçına U19 takımıyla çıkacak olan sarı-lacivertli takımda herkes Yunan ekibiyle oynanacak Konferans Ligi çeyrek final ilk maçını düşünüyor. Oyuncularına iki gün izin veren İsmail Kartal dinlenmelerini ve pazar gününden itibaren bu mücadeleye konsantre olmalarını istedi.

Fenerbahçede tüm dikkat Avrupaya çevrildi

Trendyol Süper Lig’de Adana Demirspor’u yenerek zirve takibini sürdüren Fenerbahçe’de rota UEFA Konferans Ligi çeyrek finalinde Olympiakos ile perşembe günü oynanacak ilk maça çevirildi.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertliler, pazar günü Galatasaray ile yapılacak olan Süper Kupa mücadelesine U19 Takımıyla çıkma kararı almasının ardından A Takım futbolcuları ise Yunan ekibiyle oynayacakları karşılaşmaya odaklandı. Teknik Direktör İsmail Kartal da yoğun tempoda yorulan futbolcularına iki gün izin verirken, tamamen dinlenmelerini ve pazar gününden itibaren Olympiakos maçının hazırlıklarına başlayacaklarını iletti.

Perşembe günkü lig maçına Batshuayi, Mert Hakan Yandaş, Cengiz Ünder, King, İsmail Yüksek ve Fred gibi önemli isimlerinden yoksun çıkan Fenerbahçe’de bu oyuncuların perşembe günü sahaya çıkacak olmaları Teknik Direktör İsmail Kartal’ın elini çok güçlendirdi. Tecrübeli çalıştırıcının Olympiakos karşısına ideal 11’i ile çıkacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

Öte yandan futbolcular da hem Trabzonspor maçında yaşanan olayları, hem de zorlu milli ara dönüşünü çok rahat atlatırken, tamamen sahaya odaklandı. Takımda büyük bir rekabet olsa da hiçbir futbolcunun kimin oynayıp, kimin oynamadığını dert etmediği ve İsmail Kartal’dan şans beklediği bildirildi. Büyük bir kenetlenme yaşayan sarı-lacivertli camiada, sezon başından itibaren dile getirilen Avrupa’da kupa hedefine daha fazla konsantre olundu.

TAÇTAN GOL ÇALIŞILIYORDU

Fenerbahçe’de Edin Dzeko’nun golünden çok, İrfan Can Kahveci’nin top toplayıcı ile iletişimi ve atışı hemen kullanıp tecrübeli forveti pozisyona sokması daha çok konuşuldu. Sarı-lacivertlilerin sezon başından itibaren üzerinde durduğu konulardan birinin bu olduğu ortaya çıkarken, özellikle bunu Dusan Tadic’in her zaman yaptığı ve takımın arkadaşlarını da bu konuda uyardığı öğrenildi.

KRUNIC'E BÜYÜK ETKİ

Geldiği günden itibaren ortaya koyduğu performansla eleştirilen Rade Krunic bunlara en güzel cevabı yine sahada verdi. Tecrübeli futbolcu, Adana Demirspor maçında Fred ve İsmail Yüksek’in yokluğunda ilk 11’de şans bulurken, bunu iyi değerlendirdi, hem taraftarın sevgisini, hem de İsmail Kartal’ın güvenini tekrar kazandı. Krunic’in bu çıkışında Edin Dzeko, Dusan Tadic, Dominik Livakovic ve Miha Zajc gibi isimlerin çok etkili olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Bu dört ismin, Krunic ile yaptığı görüşmelerde ona Süper Lig’in, Serie A’ya benzemediği, çok farklı dinamiklerinin olduğunu ve bunlara uyum sağlaması gerektiğini anlattığı öğrenildi. Tecrübeli futbolcu da bu önerileri iyi değerlendirip yoğun tempoda yaşanan forma yarışında ‘ben de varım’ mesajını hocasına iletti.

SÜPER KUPA'YA DOKUZ KİŞİYLE

TFF’den erteleme ve yabancı hakem talebi kabul görmeyen Fenerbahçe’nin, pazar günü oynanacak Süper Kupa için yeni stratejisini belirlediği öğrenildi.

Şanlıurfa’daki müsabakaya U19 Takımı ile çıkacak olan sarı-lacivertliler, ceza almamak için müsabaka kadrosuna sadece 9 isim yazacak ve sahaya böyle çıkacak. Daha sonra 3 oyuncu sakatlık gerekçeleriyle oyundan çıkacak ve maçın hakemi Volkan Bayarslan da Fenerbahçe 6 kişi kalacağı için maçı kurallara göre tatil edecek.

Yazarlar