Fenerbahçe Fenerbahçe'den 3 transfer bombası birden! Prensipte anlaşma sağlandı

Fenerbahçe'den 3 transfer bombası birden! Prensipte anlaşma sağlandı

28.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, gelecek sezon Süper Lig'de şampiyon olmak istiyor. Transfer çalışmalarına hız kazandıran sarı-lacivertli ekip, 3 yıldız futbolcu ile prensipte anlaşma sağladığı öğrenildi. İşte transfer haberinin detayları...

Fenerbahçeden 3 transfer bombası birden Prensipte anlaşma sağlandı

Gelecek sezon Süper Lig'de şampiyonluk hedefleyen Fenerbahçe, transfer çalışmalarını sürdürüyor. Edin Dzeko, Dusan Tadic gibi yıldız futbolcuları kadrosuna katan sarı-lacivertli ekip, 3 yıldız isimle daha prensipte anlaşma sağladığı öğrenildi.

Haberin Devamı

DİKKAT ÇEKEN TRANSFERLER

Transferin hareketli takımı Sarı-Lacivertliler art arda bombaları patlatmıştı. Ryan Kent ile döneme hızlı bir giriş yapan ardından transferi zor gözüken Edin Dzeko'yu açıklayan ve Boşnak yıldızı kampa yetiştiren Fenerbahçe, Alexander Djiku ve Umut Nayir'i de duyurmuştu. Djiku transferinde Beşiktaş'tan hızlı davranan Kanarya asıl hamleyi Dusan Tadic'le yaptı. Beşiktaş'ın da çok istediği ve bir süredir pazarlıklarını sürdürdüğü Sırp hücumcuyu bir anda Fenerbahçe kaptı.

Ön hattını büyük oranda oluşturan Sarı-Lacivertliler savunmaya da Rodrigo Becao transferini gerçekleştirdi. Kısa bir süre sonra da Galatasaray altyapısından yetişen ve Marsilya'da aradığını bulamayan 19 yaşındaki Bartuğ Elmaz'a imza attırıldı.

Haberin Devamı

Fenerbahçeden 3 transfer bombası birden Prensipte anlaşma sağlandı

FENERBAHÇE'YE TOPLAMDA DEV GELİR

Fenerbahçe, Ali Koç döneminde yaptığı transfer satışlarıyla dikkatleri üzerine çekti. Sarı-lacivertliler, Attila Szalai'nin de satışıyla birlikte bu yaz transferden şu ana kadar 42.8 milyon euro kazanç elde etti.

“BUNUN İÇİN FENERBAHÇE’YE GELDİM”

Sarı-lacivertli forma altındaki ilk resmi maçında taraftarın gönlünde taht kuran Dusan Tadic, ortaya koyduğu kusursuz futbol kadar profesyonelliği, takıma olan aidiyeti ve liderliği ile de ön plana çıkarken, Milliyet’e yaptığı değerlendirmede, “Bunun için Fenerbahçe’ye geldim” dedi.

Fenerbahçe’nin bu sezonki flaş transferlerinden biri olan Dusan Tadic tek maçta herkesi kendisine hayran bıraktı. Sırp futbolcunun Zimbru sınavındaki profesyonelliği, takıma olan aidiyeti ve liderliği en az saha içi oyunu kadar etkileyiciydi.

Aslında maç başlamadan önce dikkatleri çeken çok önemli bir detay vardı. Tadic maç öncesi verilecek takım fotoğrafı için organizasyonu bizzat kendisi yaptı. Sanki yıllardır sarı - lacivertli forma altındaymış gibi hiçbir yabancılık çekmedi. Tüm takımı topladı. Fotoğrafta kimin nerede duracağını organize etti. Yanına gelen Osayi’ye yanlış ayağı üzerinde durduğunu ifade edip, bunu düzeltmesini istedi, simetriyi sağladı. Fotoğrafın ardından sahadaki yerlerini ve pozisyonlarını alan takım arkadaşlarının yanına tek tek giderek başarı diledi. Kısa motivasyon konuşmaları yaptı.

Haberin Devamı

Maçın ardından kısa bir sohbette bulunduğumuz Sırp futbolcuya bu durumu sorduk... “Daha maç başlamadan ilk mücadelen öncesinde tüm kontrolü eline aldın” dedik. Tadic de, “Bunun için buradayım zaten” cevabını vererek görevinin ve misyonunun farkında olduğunun altını çizdi.

Fenerbahçeden 3 transfer bombası birden Prensipte anlaşma sağlandı

ARANAN İSİM BULUNDU

Yaptığı iki asistin yanı sıra neredeyse tüm atakların başlangıcında olan Tadic köşe vuruşu kullanmaya giderken tribünlerin hareketlenmesini isteyerek taraftarla da sıcak bir diyalog kurdu. Ferdi’nin golü sonrası tüm takımı sevince çağırdı. İlk gol sonrası İsmail Kartal’ın yanına giderek durum değerlendirmesi yaptı. Topu oyuna bir an önce sokmak istemesine rağmen top toplayıcının ağır kalmasına kızdı. Sürekli top istedi. Herkesi yönlendirdi. Bu ve bunun gibi maç içindeki birçok detay taraftarın Tadic’e hayran kalmasını sağladı. Doksan dakikanın bitiminde “yıllardır aranan oyuncu” yorumlarının yapılmasını sağladı.

Haberin Devamı

YENİLER YOLA ÇIKTI, PRENSİPTE ANLAŞILDI

Sarı-lacivertli takımda transfer çalışmaları yoğun şekilde devam ediyor. Bu çerçevede Cengiz Ünder, Mert Müldür ve Miha Zajc için sona gelindi. Bu üç isim için de prensip anlaşmalarına varıldı ve resmî sözleşme süreçlerine geçildi. Olağanüstü bir durum olmazsa bu üç isim de Fenerbahçe’ye gelecek.

Fenerbahçeden 3 transfer bombası birden Prensipte anlaşma sağlandı

Öte yandan yönetim bu isimlerin dışında kaleci Livakovic için de prensip anlaşmasına vardı. Hırvat file bekçisinden daha iyisi alınabilir mi yönünde bir çalışma da yapıldı. Kesin olarak bir yabancı ile yola devam etmeyi planlayan sarı-lacivertli ekipte kale çok yüksek ihtimalle Livakovic’e teslim edilecek.

Ayrılması beklenen Altay Bayındır’ın ise kalmaya daha yakın olduğu belirtildi. Avrupa’dan talipleri olan genç file bekçisi yabancı kaleci transferi sonrası ikinci kaleci pozisyonuna düşecek. Altay’ın buna rağmen kalıp forma mücadelesine devam etmek istediği öğrenildi.

 

Yazarlar