Fenerbahçe Fenerbahçe'den transferde inanılmaz kazanç! Kasaya giren miktar dudak uçuklattı

Fenerbahçe'den transferde inanılmaz kazanç! Kasaya giren miktar dudak uçuklattı

25.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Gelecek sezon transfer çalışmalarına devam eden Fenerbahçe, Süper Lig'de şampiyonluk hasretine son vermek istiyor. Takıma katılan futbolcular ile dikkat çeken sarı-lacivertli ekip, öte yandan takımdan ayrılan oyuncuların kazandırdığı bonservis ücretleri ile de dikkat çekti. İşte Fenerbahçe'nin bu yaz transfer sezonunda şu ana kadar kasasına giren toplam bonservis bedeli...

Fenerbahçeden transferde inanılmaz kazanç Kasaya giren miktar dudak uçuklattı

Başta Arda Güler’in dünya devi Real Madrid’e gitmesinin ardından Fenerbahçe’nin transfer dönemindeki bonservis başarısı dikkat çekti. Sarı-lacivertlilerin bu yaz transferden şu ana kadar elde ettiği gelir dudak uçuklattı.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE'DEN HIZLI ATAKLAR

9 yıllık şampiyonluk özlemini dindirmeyi hedefleyen Fenerbahçe de transfer sürecine hızlı bir giriş yaptı. İlk olarak Ryan Kent'i kadrosuna katan Fenerbahçe'de ikinci transfer Edin Dzeko olmuştu. Ardından sırasıyla; Alexander Djiku, Umut Nayir, Sebastian Szymansi, Dusan Tadic, Rodrigo Becao ve Bartuğ Elmaz'ı duyuran Kanarya'da çalışmalar sürüyor.

Fenerbahçeden transferde inanılmaz kazanç Kasaya giren miktar dudak uçuklattı

AYRILIKLAR ART ARDA

İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe'de kadroda düşünülmeyen isimlerle yollar ayrıldı. Sarı-lacivertlilerde Bruma, Portekiz ekibi Braga'da kaldı. Augsburg, Mergim Berisha'nın bonservisini 4 milyon euro karşılığında aldı.

Süper Lig devinde Mbwana Samatta, PAOK'un yolunu tuttu. Genç file bekçisi Ertuğrul Çetin, Trendyol 1. Lig ekiplerinden Gençlerbirliği'ne kiralandı. 20 yaşındaki santrfor Tiago Çukur ise Belçika 2. Lig ekiplerinden Beveren'e geçici olarak imza attı. Sözleşmeleri sona eren Enner Valencia ve Dimitris Pelkas da sarı-lacivertlilere veda etti. Macar stoper Attila Szalai, Bundesliga ekiplerinden Hoffenheim'a transfer oldu.

Haberin Devamı

MERGİM BERISHA (4 MİLYON EURO)

Fenerbahçe, Augsburg Kulübü’nün satın alma opsiyonunu kullanarak Mergim Berisha'yı transfer ettiğini duyurdu. 25 yaşındaki Mergim Berisha, 2021 yazında 5 milyon euro bonservisle Salzburg'tan Fenerbahçe'ye transfer olmuştu. Alman futbolcu, Fenerbahçe formasıyla çıktığı 32 maçta 8 gol atıp 3 asist yaptı.

Ardından Berisha, 4 milyon 500 bin euro satın alma opsiyonuyla Augsburg'un yolunu tutmuştu. Opsiyonun kullanılmasıyla birlikte Fenerbahçe'nin kasasına 4 milyon 500 bin euro girdi.

Fenerbahçeden transferde inanılmaz kazanç Kasaya giren miktar dudak uçuklattı

BRUMA (6 MILYON 500 BİN EURO)

Sarı lacivertliler, 4.25 milyon euro bonservisle PSV'den transfer ettiği Bruma'yı geçen sezon ortasında Braga'ya kiralamıştı. Ülkesinde başarılı performanslar gösteren Portekizli oyuncu için Braga Başkanı Antonio Salvador, uzun süre İstanbul'da pazarlık yapmıştı. 4.25 milyon euro ile başlayan pazarlıklar toplamda toplam 6.5 milyon euro ile sona erdi.

Bruma, Fenerbahçe forması ile 5 karşılaşmada forma giydi ve 1 kez asist yaptı. Portekizli futbolcu, Braga forması ile 21 kez forma giydi. 28 yaşındaki oyuncu söz konusu maçlarda 4 kez rakip fileleri sarsmayı başarırken 6 kez de asist performansı sergiledi.

Haberin Devamı

Fenerbahçeden transferde inanılmaz kazanç Kasaya giren miktar dudak uçuklattı

ATTILA SZALAI (12 MİLYON 300 BİN EURO)

Geçtiğimiz günlerde transfer görüşmeleri için Almanya'ya giden Macar stoper Attila Szalai, Bundesliga ekiplerinden Hoffenheim'a transfer oldu. Szalai'nin 12.3 milyon euro karşılığında Hoffenheim'e transfer olduğunu açıkladı.

Attila Szalai, Fenerbahçe formasıyla toplam 117 resmi maça çıktı. Macar stoper söz konusu maçlarda 7 kez rakip fileleri sarsmayı başarırken, takım arkadaşlarına da 4 kez gol pası verdi.

Fenerbahçeden transferde inanılmaz kazanç Kasaya giren miktar dudak uçuklattı

ARDA GÜLER (20 MİLYON EURO)

Fenerbahçe altyapısında yetişen Arda Güler, İspanyol devi Real Madrid'e imza attı. Real Madrid, 18 yaşındaki on numarayla 6 yıllık sözleşme konusunda el sıkıştı. Real Madrid, Arda Güler'in transferi için Fenerbahçe'ye 20 milyon euro bonservis bedeli ödedi.

Arda Güler için Fenerbahçe ile yapılan anlaşmada 10 milyon euroluk bonus maddesinin yer aldığı aktarıldı. Öte yandan genç yıldızın bir sonraki satışından sarı-lacivertlilere yüzde 20 pay verileceği kaydedildi.

Haberin Devamı

Geride kalan sezon 11'i Spor Toto Süper Lig olmak üzere 23 maçta görev alan Arda Güler, 4 kez gol sevinci yaşarken, 3 kez de asist yapmayı başardı. Yıldız solak, özellikle Avrupa Ligi'nde oynadığı 6 maçta 1 gol ve 1 asistlik performansın yanı sıra oynadığı oyunla da Avrupa devlerinin ilgisini çekti.

Fenerbahçeden transferde inanılmaz kazanç Kasaya giren miktar dudak uçuklattı

FENERBAHÇE'YE TOPLAMDA DEV GELİR

Fenerbahçe, Ali Koç döneminde yaptığı transfer satışlarıyla dikkatleri üzerine çekti. Sarı-lacivertliler, Attila Szalai'nin de satışıyla birlikte bu yaz transferden şu ana kadar 42.8 milyon euro kazanç elde etti.