Fenerbahçe Fenerbahçe'de Zaha olmadı, B plan devrede! İşte transfer listesinin başındaki ünlü yıldız

Fenerbahçe'de Zaha olmadı, B plan devrede! İşte transfer listesinin başındaki ünlü yıldız

25.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Zaha’da hedefe ulaşamayan Fenerbahçe’de B planı devreye sokuldu. Kent ve Tadic’i kadrosuna katan sarı-lacivertliler etkili ve skorer iki kanat oyuncusu daha arıyor. Süper Lig devi, planda olan yıldız futbolcuyla görüşmelerin devam ettiği öğrenildi.

Fenerbahçede Zaha olmadı, B plan devrede İşte transfer listesinin başındaki ünlü yıldız

Wilfried Zaha defterini kapatan Fenerbahçe kanat transferi için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Ryan Kent ve Dusan Tadic’i renklerine bağlayan sarı-lacivertliler etkili ve skorer iki kanat oyuncusu daha arıyor. Atletik ve bitirici özelliklere sahip olması istenen oyuncular arasında Zaha önemli bir yer tutuyordu. Mayıs ayında başlayan görüşmeler olumlu neticelenmeyince son dönemde sarı-lacivertliler farklı isimlere yönelmişti. Yönetim Zaha’yı artık daha fazla beklemek istememiş ve teknik direktör İsmail Kartal’ın verdiği isimlerle temalara başlamıştı. İşte Fenerbahçe'nin Zaha transferinin olumsuz olmasından sonraki B planı...

Haberin Devamı

TADİC: BİRLİK OLURSAK ŞAMPİYONLUĞA ULAŞIRIZ

Dusan Tadic, Fenerbahçe’ye şampiyonluk yaşamak için geldiğini söyledi. FBTV’ye konuşan yıldız futbolcu, “İmza atmadan önce başkanımıza, Selahattin Baki’ye ve Mario Branco’ya karşı çok iyi duygular hissetmiştim. Geldikten sonra daha da mutlu oldum. Alex, Roberto Carlos gibi geçmişte çok iyi futbolcuların burada oynadığını biliyorum. Edin Dzeko’nun burada olması da benim için iyi bir göstergeydi. Zaten onu tanıyordum, sonrasında bana mesaj da attı. İyi bir insan ve harika bir oyuncu olduğunu biliyordum. Onun arkadaşı ve aynı zamanda takım arkadaşım olduğu için çok mutluyum. Bizim için en önemli olan Fenerbahçe’de başarılı olabilmemiz. Umarım bu sezon Dzeko’yu gol kralı yapabilirim” dedi. Teknik direktör İsmail Kartal’ı kısa sürede çok sevdiğini aktaran Tadic, şampiyonluğa aç olduklarının da altını çizdi. Taraftarlardan destek isteyen Sırp oyuncu, “Futbolda duygular çok önemlidir. Taraftarımızla birlik olursak şampiyon da oluruz. Kulüpte 9 yıllık şampiyonluk özlemi var. Sezon sonu bunu bitirmek istiyoruz. Umarım birlikte birçok kupa kazanırız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Fenerbahçede Zaha olmadı, B plan devrede İşte transfer listesinin başındaki ünlü yıldız

SZALAİ RESMEN HOFFENHEİM’DA

Attila Szalai resmen Hoffenheim’a transfer oldu. Fenerbahçe’den yapılan açıklamada, Macar stoperin 12 milyon 300 bin euro bonservis karşılığında Alman kulübüne transfer olduğu duyuruldu. Sarılacivertlilerin açıklamasında, “2021 yılından itibaren formamızı aidiyetle taşıyan Attila Szalai’ye armamıza bugüne kadarki tüm katkıları için teşekkür eder; kariyerinin yeni döneminde kendisine sonsuz başarılar dileriz” denildi. Gözyaşlarıyla Fenerbahçe’ye veda eden Szalai ise “Fenerbahçe’yi evim ve ailem gibi hatırlayacağım. Buradaki anılarımı hiçbir zaman unutmayacağım. Umarım bu sezon şampiyonluğu kazanırız ve çok mutlu oluruz. Gelecekte sizin en büyük taraftarlarınızdan biri olacağım” ifadelerini kullandı.

ZİMBRU CHİSİNAU MESAİSİ SÜRÜYOR

UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında yarın Zimbru Chisinau’yu konuk edecek Fenerbahçe hazırlıklarını sürdürdü. Sarı-lacivertli futbolcuların, Teknik Direktör İsmail Kartal yönetimindeki antrenmanda; koşu, ısınma, koordinasyon ve çabukluk programının ardından 5’e 2 top kapma çalışması gerçekleştirdiği aktarıldı. Yaklaşık 1,5 saat süren idmanın dar alanda çift kale maç ve taktik çalışmalarla tamamlandığı vurgulandı. Fenerbahçe bugün yapacağı son çalışmayla Zimbru Chisinau maçının hazırlıklarını tamamlayarak kampa girecek.

Haberin Devamı

Fenerbahçede Zaha olmadı, B plan devrede İşte transfer listesinin başındaki ünlü yıldız

İLK HEDEF LİVAKOVİC

Fenerbahçe transferde beklendiği gibi vites düşürdü. Birçok bölgeye önemli takviyeler yapan sarı-lacivertliler ön eleme maçı sonrası tekrar kaldığı yerden devam edecek. Hırvat kaleci Dominik Livakovic bu çerçevede transferi planlanan ilk isim olarak öne çıkıyor. Dinamo Zagreb forması giyen 28 yaşındaki deneyimli kalecinin kısa süre içinde imza atması bekleniyor. Öte yandan sarılacivertli takımın başarılı file bekçisi Altay Bayındır’ın da Avrupa kulüpleriyle teması sürüyor. Livakovic transferinin gerçekleşmesi durumunda Altay’ın da takımdan ayrılması bekleniyor.

Haberin Devamı

B PLANI DEVREDE

Zaha transferinin olumsuz olmasından sonra diğer adaylardan biri Lyon forması giyen Karl Toko Ekambi. Kamerunlu oyuncunun yanı sıra sağ kanat konusunda da benzer özelliklerde isimler için görüşmeler sürüyor. Edin Dzeko ve Umut Nayir gibi hava toplarına hakim iki golcüsü bulunan sarı-lacivertliler bu isimleri daha etkili kullanmak istiyor. Sistemin merkezinde Dzeko yer alacağı için yıldız futbolcunun kanatlardan destek görmesi büyük önem taşıyor. Sarı-lacivertlilerin, Lyon ile 1 yıl sözleşmesi kalan Ekambi için somut adımlar atmaya hazırlandığı ifade edildi. Teknik patron İsmail Kartal’ın Ekambi’yi beğendiği ve transferine onay verdiği de vurgulandı.

Karl Toko Ekambi, Kamerun Milli Takımı’nın en önemli hücum kozları arasında yer alıyor. Milli formayla 55 maça çıkan deneyimli oyuncunun 13 golü bulunuyor.

Paris FC'de futbola başlayan Kamerunlu forvet daha sonra Sochaux, Angers, Villarreal, Lyon ve Rennes formaları giydi.

Fenerbahçede Zaha olmadı, B plan devrede İşte transfer listesinin başındaki ünlü yıldız