Fenerbahçe Fenerbahçe'nin genç yeteneği Tuğra Kağan: İdolüm Modric ve Arda

Fenerbahçe'nin genç yeteneği Tuğra Kağan: İdolüm Modric ve Arda

12.04.2023 - 17:31 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Futbol Akademisi'nin genç yeteneklerinden Tuğra Kağan Yetimoğlu kulübün resmi internet sitesine açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçenin genç yeteneği Tuğra Kağan: İdolüm Modric ve Arda

Fenerbahçe Futbol Akademisi'nin genç yeteneği Tuğra Kağan Yetimoğlu, kulübün resmi internet sitesine konuştu. Hem saha içinde hem de saha dışındaki liderlik vasıflarıyla adından söz ettiren Tuğra’nın U12 takımında kaptanlık pazubentini koluna geçirmesi uzun sürmedi.

2011 doğumlu genç yetenek, U12 İzmir Cup’ta son maçta seri penaltı atışları öncesi takıma yaptığı motivasyon konuşmasıyla gündeme gelmişti. Uzattığı saçlarını kestirip lösemi hastası çocuklara peruk yapılması için bağışlayan ve alkış toplayan Tuğra çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte Tuğra'nın sorulara verdiği yanıtlar:

Haberin Devamı

- Öncelikle seni tanıyabilir miyiz? Ne kadar süredir Fenerbahçe Futbol Akademisindesin. Bu süreçte Akademimizin sana kattıkları nelerdir?

- 2 yıldır Fenerbahçe Futbol Akademisindeyim. Tüm hocalarımız burada bizlere futbola dair çok güzel şeyler katıyorlar. Fenerbahçe değerlerini öğretiyorlar. Zevkli bir şekilde hem eğleniyoruz hem öğreniyoruz.

- Peki, Fenerbahçeliliğin nereden geliyor? İdolün kim ya da kimlerdir? Futbolcu özelliklerinden bahseder misin?

- Fenerbahçeliliğim biraz ağabeyimden geliyor. Kendisi fanatik Fenerbahçelidir. İdolüm dünya çapında Luka Modric. Fenerbahçe’de de Arda Güler. Futbolcu özelliklerimden bahsedecek olursam çevre kontrolüne dikkat ediyorum. Dünya futbolunda ayak çabukluğu önemli. Oyuncu eksiltmeyi, ara pas atmayı ve pas oyunlarını seviyorum. Kaleyi gördüğümde şut çekmek de hoşuma gidiyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçenin genç yeteneği Tuğra Kağan: İdolüm Modric ve Arda


- Futbol Akademimiz ‘Her ay bir turnuva’ projesi kapsamında ulusal ve uluslararası turnuvalar düzenliyor. Bu organizasyonların size kazandırdığı deneyimleri anlatır mısın?

- Futbol Akademimizin düzenlediği ‘Her ay bir turnuva’ projesi bize maç süreleri olarak güzel şeyler katıyor. Bir gün içinde çok fazla maç oynayarak dayanıklılığımızı arttırabiliyoruz. Ulusal olsun, dünya çapında olsun gelen çocuklarla konuşup sosyalleşebiliyoruz.

- Uluslararası U12 İzmir Cup turnuvasında oynadığımız son maç öncesinde takıma yaptığın motivasyon konuşmasıyla gündeme geldin. Liderliğin kaynağı nedir? Kendi kişisel gelişimin için neler yapıyorsun?

- Babam eski futbolcuydu. Ondan taktikler alıyorum. Oyuncuları da izliyorum ve onların motivasyon konuşmalarını örnek alıyorum. Fenerbahçe Akademi’de de bizim kişisel gelişimimiz için hem psikoloğumuz hem hocalarımız sürekli bizimle ilgileniyorlar, özgüvenimizin gelişmesi için adımlar atıyorlar.

- Saçların uzundu. Kestirdin ve lösemi hastası çocuklara peruk yapılması için bağışladın. Bu örnek davranış fikri nasıl gelişti?

- Saçlarımı çocukluğumdan beri uzatıyordum. Sosyal medyada görmüştüm; bir firma saç bağışı yapıyordu. Ben de oradaki çocukları sevindirmek adına saçlarım 32 santimetreye gelince kestirip bağış yaptım.

- Son olarak hedeflerinden bahsedelim. Gelecekten beklentilerin neler?

- Öncelikli hedefim iyi bir insan olmak, iyi bir vatandaş olmak, iyi bir futbolcu olmak. Ayrıca futbolda Fenerbahçe formasıyla Şampiyonlar Ligi’ni kazanıp milli takım formasıyla Dünya Kupası’na katılmak istiyorum.

Haberin Devamı