Fenerbahçe Fenerbahçe'nin 'neferi' İsmail Kartal görev başında!

Fenerbahçe'nin 'neferi' İsmail Kartal görev başında!

29.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sarı-lacivertli takımda 3. İsmail Kartal dönemi resmen başladı. Hac farizasını tamamlayarak dün akşam İstanbul’a dönen ve Başkan Ali Koç’la bir araya gelen deneyimli hoca 1 yıllığına görevi teslim aldı. Yapılan açıklamada Kartal için, “Yuvana hoş geldin Fenerbahçe’nin neferi” ifadeleri kullanıldı.

Fenerbahçenin neferi İsmail Kartal görev başında

Fenerbahçe, Jorge Jesus’tan boşalan teknik direktörlük görevine beklediği gibi İsmail Kartal’ı getirdi. Sarı-lacivertliler yeni sezon hazırlıklarının başlamasına çok kısa süre kala Kartal’ı resmen açıkladı.

Haberin Devamı

2021-2022 sezonunun ikinci yarısında Fenerbahçe’de görev yapan İsmail Kartal daha sonra görevi Jesus’a teslim etmişti. Hac farizasını tamamlayan Kartal dün akşam saatlerinde İstanbul’a geldi. Deneyimli çalıştırıcı önceki gün ve dün gündüz hac ibadetini tamamladı. Kartal, Başkan Ali Koç’un da desteğiyle özel uçakla İstanbul’a geldi ve son görüşmeler gerçekleştirildi.

Başkan Ali Koç ile İsmail Kartal arasında yapılan toplantının ardından deneyimli hocanın göreve getirildiği duyuruldu.

Fenerbahçenin neferi İsmail Kartal görev başında

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, “Fenerbahçemize hem futbolcu hem de teknik direktör olarak hizmet eden ve en zor dönemlerde camiamızın bir neferi olarak hiçbir sorumluluktan kaçınmayan İsmail Kartal Hocamız ile 2023-2024 sezonu için bir yıllık anlaşmaya varılmıştır. İsmail Kartal, Fenerbahçe kariyerini bu sezon yarışacağımız tüm kulvarlarda kupalar kazanarak taçlandırmak için, yeniden Çubuklu’nun başına geçiyor. Yuvana hoş geldin Fenerbahçe’nin neferi” ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

İsmail Kartal’ın bir süredir kadro planlamasıyla ilgili detaylı çalışmalar gerçekleştirdiği ve hemen görevine başlayacağı ifade edildi. Transfer çalışmalarına önümüzdeki günlerde Kartal’ın talepleri doğrultusunda devam edileceği belirtildi.

ÖZEL VİDEO İLE DUYURULDU

Fenerbahçe Kulübü, İsmail Kartal’ın üçüncü kez göreve getirilmesini özel bir videoyla kamuoyuna duyurdu. FBTV ve tüm sosyal medya hesaplarından paylaşılan videoda, İsmail Kartal ve Başkan Ali Koç’un geçen sezon sonu gerçekleştirilen veda törenindeki açıklamaları yer aldı. Kartal’ın, “Ben bu camianın bir evladı olarak, futbolculuk hayatımda da antrenörlük hayatımda da hiçbir şey düşünmeden kalpten, inanarak, severek ve gönülden isteyerek Fenerbahçe’ye her şeyini vermeye hazır bir insanım” sözleri videoda kullanıldı. Başkan Koç’un, “İsmail Kartal, Fenerbahçe ile varolan değil, Fenerbahçe için varolan profillerden biridir” sözlerine de yer verildi.

Fenerbahçenin neferi İsmail Kartal görev başında

ARDA GİDECEK GİBİ PLAN YAPILIYOR

Yeni sezon planlamasına devam eden sarı-lacivertlilerde, Arda Güler konusunda hayal kırıkılığı yaşanıyor. Sezon içinde yapılan görüşmelerde Arda’nın takımın merkezinde olması planlanmıştı. 18 yaşındaki oyuncuya Avrupa’dan ilgi olsa da bu sezon ayrılığın yaşanmayacağı düşünülüyordu.
Ancak Arda’nın son dönemde düzenli oynaması ve yükselen performansı sonrası talipleri çıktı ve ayrılık olasılığı çok arttı. Bu durum da Arda ve ailesinin kararını etkiledi.

Haberin Devamı

Arda ile yapılan görüşmelerde bir sonuca varılamadı. Arda kariyerini Avrupa’da sürdürme kararı verdi. Ayrılığı bir yıl erteletmek için çaba harcansa da şu ana kadar bir sonuç elde edilemedi. Bu yüzden sarı-lacivertli yönetim, Arda’nın ayrılığı sonrası için de hesap yapmaya başladı. Kadro planlaması ve yeni takviyelerin, Arda’nın ayrılma durumuna göre yapılmaya başlandığı aktarıldı.

ZAHA 8 MİLYON EURO İSTEDİ

Sarı-lacivertlilerde yerli ve yabancı oyuncular için çalışmalar sürüyor. Yerli olarak Umut Nayir’i transfer etmek isteyen yönetim, yabancı arayışlarına da devam ediyor. Daha önce görüşme yapılan Wilfried Zaha, sarı-lacivertlilerden toplamda 8 milyon euro istedi. Yönetimin bu rakamı aşağıya çekmeye çalıştığı ifade edildi.

Haberin Devamı

Fenerbahçenin neferi İsmail Kartal görev başında

Crystal Palace ile sözleşmesi biten 30 yaşındaki Fildişi Sahilli oyuncuyla, Suudi Arabistan ekipleri de yakından ilgileniyor. Yıldız futbolcu kısa süre içinde kariyeriyle ilgili kararını verecek. Zaha’nın maddi konularda anlaşma sağlanması halinde Fenerbahçe ile sözleşme imzalayabileceği belirtildi.

Yazarlar