Fenerbahçe Fenerbahçe'nin rakibi Belçika'nın parlayan yıldızı! Liverpool'u mağlup ettiler

Fenerbahçe'nin rakibi Belçika'nın parlayan yıldızı! Liverpool'u mağlup ettiler

24.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

UEFA Konferans Ligi’nde son 16 turu kuraları çekilirken Fenerbahçe, Saint-Gilloise ile eşleşti. Belçika temsilcisi en parlak dönemlerinden birini yaşarken, kendi liglerinde Anderlecht’in 8 puan önünde liderlik koltuğunda oturuyor.

Fenerbahçenin rakibi Belçikanın parlayan yıldızı Liverpoolu mağlup ettiler

Fenerbahçe’nin UEFA Konferans Ligi son 16 turundaki rakibi Saint-Gilloise oldu. Belçika ekibi, Avrupa Ligi grubunu 3. tamamladıktan sonra play-off’ta Frankfurt’u eleyerek bu tura yükselirken, grup aşamasında Liverpool’u yenerek de dikkat çekti.

Haberin Devamı

Bunun yanında kendi liglerinde en yakın rakibi Anderlecht’in 8 puan önünde liderler. 57 golle ligin en skorer takımı olan Union Saint-Gilloise’un Fenerbahçe ile en önemli benzerliği sarı-lacivertli renklere sahip olması. Avrupa Ligi’nde geçen sezon çeyrek final oynayarak kıta çapında üne kavuştular.

Fenerbahçe’nin 200 milyon euroluk kadro değerinin yanında 66 milyon euroluk kadrosuyla mutevazı bir takım görünümünde olan Belçika ekibi, buna karşın 126 yıllık kulüp tarihinin en parlak dönemlerinden birini geçiriyor.

Futbolculuğunda 1 maçlığına Antalyaspor forması giymişliği bulunan Alman teknik adam Alexander Blessin yönetiminde 3-4-3 düzeninde açık bir futbol ortaya koyan Saint-Gilloise’de Cezayirli santrfor Amoura ve İsveçli forvet Nilsson takımın skor yükünü çekiyor. 10 numara Puertas ise hücumların merkezinde en önemli pas ayağı.

Haberin Devamı

"GENETİK ŞANSSIZLIK"

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki kura çekiminin ardından açıklamalarda bulunurken, “Genetik şanssızlığımız sürdü yine. Kurada en iyi topu oynayan takımlardan birini çektik” dedi.

Baki şöyle devam etti:

"Anderlecht’in önünde olan, Liverpool’u yenmiş bir takım. Ancak bunlar bizi ürkütmez. Hocamızın iyi ders çalışması ile turu geçeceğimize inanıyoruz."

Sarı-lacivertli yönetici ayrıca, "Takıma nazar değdirmek istemiyorum ama hepimizin inancı Fenerbahçe’yi finalde görmek. Heyecanla o günü hayal ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe daha önce Belçika temsilcilerine karşı oynadığı maçlarda elde ettiği başarılı sonuçlarla dikkat çekti. Sarı-lacivertliler daha önce Belçika ekipleriyle yaptığı 8 karşılaşmadan 4’ünü kazanırken, 3 beraberlik aldı ve sadece bir kez yenildi.