Fenerbahçe Fenerbahçe'nin transfer reçetesini açıkladı: Appiah ve Aurelio'dan sonra gelmedi

Fenerbahçe'nin transfer reçetesini açıkladı: Appiah ve Aurelio'dan sonra gelmedi

04.08.2023 - 11:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe hem Avrupa'da hem de Süper Lig'de başarı için sezon öncesinde yaptığı transferlerle iddialı bir kadro kurdu. Milliyet yazarı Levent Kalkan, sarı-lacivertli takımın transfer reçetesini açıklarken Cengiz Ünder ile ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu.

Fenerbahçenin transfer reçetesini açıkladı: Appiah ve Aureliodan sonra gelmedi

UEFA Konferans Ligi'nde Zimbru'yu eleyerek üst tura yükselen Fenerbahçe'de transferde sıcak gelişmeler yaşanıyor. Milliyet yazarı Levent Kalkan, sarı-lacivertli takımın transfer haritasını köşesinde yorumladı. Kalkan, Cengiz Ünder ile ilgili önemli bir çıkışta bulundu. İşte Levent Kalkan'ın yazısı...

Haberin Devamı

 

KADRONUN EKSİKLERİ; DOMİNGUEZ VE KRUNİC

Fenerbahçe genel olarak başarılı bir transfer dönemi geçiriyor. Gelen kariyerli oyuncuların yanı sıra çok ciddi satışlar da yapılıyor.

Arda Güler, Bruma, Berisha, Szalai ve Rossi'nin satışlarından 48 milyon euro (1 milyar 4 milyon lira) bonservis geliri elde edildi. Yıllık 2,5 milyon euro ödenen Joao Pedro 3,5 milyon euroluk satış opsiyonuyla birlikte kiralık gitti. Arao ve Gustavo'nun da çok kısa süre içinde takımdan ayrılmaları bekleniyor...

Almak kadar satabilmek de çok önemli. Hatta bu zorlu ekonomik koşullar altında en az almak kadar önem taşıyor. Özellikle de kadroda düşünülmeyen verimsiz oyuncuların satılması hem ekonomik anlamda hem de kadro yapılanması açısından herkesin elini rahatlatıyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçe yaz transfer döneminde oyuncu satışı açısından Süper Lig tarihinin rekorunu kırdı ama belki de en fazla ihtiyaç duyduğu oyuncuları henüz kadrosuna katabilmiş değil. Malumunuz; savunma, kanatlar ve hücum hattına şimdiye kadar çok önemli takviyeler yapıldı. Dzeko, Tadic, Szymanski, Ryan Kent, Becao, Djiku ve Mert Müldür ilk 11'de düzenli oynayabilecek kaliteye sahip. Umut Nayir ve Bartuğ Elmaz da kulübeden gelerek zaman zaman şans bulabilecek isimler...

Cengiz Ünder'in Marsilya'daki en iyi anları...

Ancak mevcut kadronun önlibero ihtiyacı bu kadar açık olmasına rağmen hala üst düzey defansif orta saha takviyesi yapılmadı. Zimbru ile oynanan UEFA Konferans Ligi eleme maçları benim için lige ısınma turundan daha fazla anlam taşımıyor. Ölçü olarak alınması söz konusu değil.

İsmail Yüksek'in rövanş maçındaki parıltılı performansı ve attığı nefis gole şapka çıkarıyorum fakat bir çiçekle bahar gelmez. İsmail ve Mert Hakan merkezde pozitif işler yapıyor olsa da bu orta saha defansif açıdan şampiyonluk için yetmez. Bu orta sahayla ikinci, üçüncü olursunuz ama şampiyonluk bana göre çok zor gelir...

Stephen Appiah ve Marco (Mehmet) Aurelio'dan bu yana A kalite diyebileceğim bir önlibero gelmedi Fenerbahçe'ye... Sarı-lacivertli takımın son 13 yılda yalnızca 2 kez şampiyon olabilmesinde bu zaafiyetin de önemli rol oynadığını düşünüyorum.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin mevcut kadrosunda İsmail Yüksek dışında 6 numara yok. Diğer orta sahaların tamamı 8 numara. Hatta İsmail de Jorge Jesus döneminde 6'ya evrilmiş bir 8 numara profilinde.

Hal böyleyken Fenerbahçe daha fazla geç kalmadan, A kalite bir 6 numara transferi yapmak zorundadır. Medyada çok sayıda futbolcunun ismi dolaşıyor. Yönetim ve İsmail Kartal'ın defansif orta saha transferi istedikleri de biliniyor. Öyleyse bu transfer en kısa sürede gerçekleşmeli.

Transferde Nicolas Dominguez (Bologna) ve Rade Krunic (Milan) favori isimler durumda. Dominguez'e kıyasla Krunic transferi daha mümkün görünüyor. Ancak Fenerbahçe, Arao ve Crespo ile yolları ayırıp genel beklentinin aksine hem Dominguez'i hem de Krunic'i alırsa kusursuza yakın bir kadroya kavuşur ve bence şampiyonluğun en güçlü adayı olur...

Transferi gündemde olan milli sağ kanat Cengiz Ünder'le ilgili fikirlerimi de paylaşmak isterim. Mert Müldür transferi kaleci Livakovic'in büyük olasılıkla kadroya dahil edileceğini gösteriyor. İsmail Kartal belli ki ligde Mert Müldür, Ferdi Kadıoğlu ve İsmail Yüksek'i ilk 11'de düşünüyor. Cengiz gelirse elbette çok önemli katkılar yapabilir. Ancak maliyeti çok yüksek. Üstelik sağ kanatta İrfan Can Kahveci ve Emre Mor varken, hatta ihtiyaç halinde çizgide oynayabilecek Ferdi ve Szymanski'ye sahipken Cengiz transferini mantıklı görmüyorum.

Haberin Devamı

Cengiz için yapılacak olası harcamanın orta sahaya kaydırılması bana göre çok daha makul olur. Cengiz takıma güç katar ama Dominguez ve Krunic transfer edilirse kadro eksiksiz hale gelir.

Tekrar etmekte fayda var; futbolda bir yanlış bütün doğruları götürebilir. Başka bir ifadeyle, Fenerbahçe bu sezon tüm yönleriyle tartışmasız bir kadroya sahip olmalıdır. Taraftarının sonuna kadar destekleyeceği, rakiplerin saygı duyacağı, çekineceği bir takım ortaya çıkarılmalı. Asla fanteziye girmeden, ihtiyaçlar ve hedefler doğrultusunda son eksikler de giderilmelidir.

Haberin Devamı

Yazarlar