Fenerbahçe Fenerbahçe'nin yeni hocasını duyurdu! Çok konuşulacak Kocaman sözleri: Kalbini kırdılar

Fenerbahçe'nin yeni hocasını duyurdu! Çok konuşulacak Kocaman sözleri: Kalbini kırdılar

28.06.2023 - 09:01 | Son Güncellenme:

Süper Lig'i ezeli rakibi Galatasaray'ın arkasında ikinci olarak tamamlayan Fenerbahçe'de Jorge Jesus ile yollar ayrılmıştı. Sarı-lacivertliler birçok aday içinden tercihini yaptı. Milliyet'in duayen yazarlarındn Attila Gökçe, Fenerbahçe'nin yeni hocasını duyurdu.

Fenerbahçenin yeni hocasını duyurdu Çok konuşulacak Kocaman sözleri: Kalbini kırdılar

Fenerbahçe'de yeni sezon öncesi teknik direktör belirsizliği sürüyor. Jorge Jesus'un ayrılmasının ardından önce yabancı bir teknik direktörü göreve getirmeye niyetli olan yönetim yapılan mali genel kurulda yerli teknik direktöre geçiş yaptı. Fenerbahçe'de yeni teknik direktörün kim olacağı netlik kazanmaya başladı.

Haberin Devamı

Milliyet'in duayen yazarlarından Attila Gökçe, Fenerbahçe'nin yeni hocasını duyururken yönetimin geçmiş dönemlerde sarı-lacivertlilerde iz bırakmış yerli teknik direktörlerle iyi vedalaşamamasına vurgu yaptı.

Fenerbahçenin yeni hocasını duyurdu Çok konuşulacak Kocaman sözleri: Kalbini kırdılar

Attila Gökçe'nin köşe yazısı şu şekilde:

"SEZONUN RÜZGARINA GÖRE ALINAN KARARLAR BÖYLE"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, geçen yıl sezon biter bitmez, “Yeni hocamız yabancı olacak” diyerek medyanın ve taraftarların bir tür papatya falı açarak 10’dan fazla teknik direktör adayının gündeme gelmesine neden oldu. Sonunda hep birlikte karmakarışık bir Jorge Jesus sürecine tanıklık ettik.

Bu yıl bir yandan transfer bir yandan da yeni hoca arayışı var. Başkan yine çerçeve çizdi: “Yeni hocamız yerli olacak!”… Yıldan yıla değişen hocanın yerli/yabancı olmasıyla ilgili tercihler için fazla yoruma gerek yok. Sezonun rüzgarına göre alınan kararlar böyle. Söz konusu Fenerbahçe ise, 9 yıldan beri tarihinin en uzun şampiyonluk hasretine kapılıp kendileriyle birlikte taraftarlarına da dokuz doğurtan yönetimlerin, böyle gel-gitler yaşayıp deneme-yanılma yöntemlerine başvurması çok doğal.

Haberin Devamı

Fenerbahçenin yeni hocasını duyurdu Çok konuşulacak Kocaman sözleri: Kalbini kırdılar

"FENERBAHÇE'DE BÖYLE BİR GELENEK YOK"

Fenerbahçe’de yerli teknik adam tercihi, kanımca sosyolojik olarak ihmal edilmiş bir alana yeniden geçişi simgeliyor. Şöyle anlatayım: Galatasaray “bünyeden yetişmiş” teknik adamlar eliyle başarı göstermede futbolumuzun şampiyonudur. Kendi yetiştirdikleri Gündüz Kılıç ve Coşkun Özarı gibi hocalardan sonra Fatih Terim’le yepyeni bir efsane yarattılar. O gelenek geçtiğimiz sezon Okan Buruk’un kazandığı şampiyonlukla yeni bir döneme girdi. Beşiktaş ise “ocaktan yetişmiş” eski sporcularla deneme-yanılmalardan sonra Sergen Yalçın’la şampiyonluk kazanarak yeni bir heyecan yaşadı. Şenol Güneş de Trabzonspor orijinli olmakla birlikte, kariyerindeki iki şampiyonluğu Beşiktaş’ta kazandığı için, listeye “ocaktan yetişmişler” kategorisinden eklenebilir. Kimse kusura bakmasın… Fenerbahçe’nin böyle bir geleneği yok.

"AYKUT KOCAMAN'IN KALBİNİ KIRDILAR"

Kendi içinden yetişen hocalarda Aykut Kocaman’la çok değerli bir şampiyonluk kazandıkları halde, hocayı sahiplenemediler. 3 Temmuz sürecindeki çileli çalınmış hayatlarla dolu günlerde kulübün temsilciliğini ve savunmasını da tek başına başarıyla üstlenen Aykut Kocaman’ın kalbini kırdılar. Yönetimin göreve geldikten sonra hocayı iki ay kapıda bekletip hiç konuşmadan vazgeçmeleri de kötü bir deneyim oldu. Şampiyonluk kazandığı halde lanetlenerek kulüpten uzaklaştırılan Ersun Yanal da başka bir dramın kahramanıdır. Sonradan göreve davet edilmiş, hayal kırıklığı ile istifasını sunduğu halde Türkiye Kupası’ndaki Trabzonspor maçında sırf “aidiyeti” yüzünden görev almıştır.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Yönetimi’nin yerli antrenör tercihi doğru, seçeneği çok sınırlı bit karardır. Emre Belözoğlu’nu göndermek, ardından gelen çok başarılı İsmail Kartal’la devam etmek en akılcı tercih olduğu halde, ondan da vazgeçmek akıl dışı yaklaşımlardır.

Fenerbahçenin yeni hocasını duyurdu Çok konuşulacak Kocaman sözleri: Kalbini kırdılar

"ELBETTE İSMAİL KARTAL"

Şimdi görüyoruz ki, davet alıp sunum yaptığı söylenen Abdullah Avcı için ne anlama geldiğini çözemediğim gereksiz “homurdanmalar” Koç Yönetimi’nin cesaretini kırmış. Abdullah Avcı’nın da akşamdan sabaha Fenerbahçe için istihareye yatmadığını biliyoruz.

Haberin Devamı

O zaman tek kapı kalıyor geriye: İsmail Kartal. Hocanın gösterişsiz ama başarılı kariyeri, ciddiyeti, süper egolu yıldızlara haddini bildiren büyüklüğü, saygı gösterilmesi gereken özellikleridir. Hepsinin üstüne, “Fenerbahçe aidiyetini” de eklemeliyiz.

Uzatmaya gerek yok.. Akıl da gönül de aynı adı söyletiyor: “Elbette İsmail Kartal!”

Fenerbahçenin yeni hocasını duyurdu Çok konuşulacak Kocaman sözleri: Kalbini kırdılar

ICARDI, DZEKO, ARDA

Mauro Icardi, kulüp tarihinde görülmedik bir maaşla Galatasaray’da oynamaya devam edebilir… Şampiyonluğa doğrudan katkısı ve Şampiyonlar Ligi’nde oynama olasılığı bu hesaba değer!

Edin Dzeko, Fenerbahçe’nin son yıllarda elde ettiği en büyük transfer başarısıdır. Bu transfer, Icardili Galatasaray ile Dzekolu Fenerbahçe’yi 1-1 eşitler.

Arda Güler… Çocuğun ve ailenin kafasını karıştıran görülmemiş bonuslarla dolu teklifler. Böyle bakarsak, çocuk gidici.
Bence en iyi karar bu olmaz. Arda’nın 1 yıl daha Fenerbahçe’de oynayıp 2024 Avrupa Şampiyonası’nda Milli Takım’la, Konferans Ligi’nde “çubuklu” ile kariyerini geliştirmesi, en idealidir. Yine de kendi bilir.

Haberin Devamı

Fenerbahçenin yeni hocasını duyurdu Çok konuşulacak Kocaman sözleri: Kalbini kırdılar