Fenerbahçe Arda Güler'le ilgili çarpıcı transfer iddiası! 'Korkunç komisyon'

Arda Güler'le ilgili çarpıcı transfer iddiası! 'Korkunç komisyon'

28.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sadece Türkiye ve Fenerbahçe’de değil, Avrupa’da da büyük merak uyandıran Arda Güler’in olası transferinde ‘komisyon’ sorunu patlak verdi. İspanya ve Portekiz medyasında genç yıldızın babası Ümit Güler’in 18-20 milyon euro arası komisyon istediği iddia edildi.

Arda Gülerle ilgili çarpıcı transfer iddiası Korkunç komisyon

Fenerbahçe’de tüm camia Arda Güler’in kararına kilitlendi. Aynı zamanda Türk futbol kamuoyu ve Avrupa basını da 18 yaşındaki yeteneğin kariyeriyle ilgili kararını merakla bekliyor.

Haberin Devamı

Ancak son birkaç günde İspanya ve Portekiz medyasında ilginç bir sorun ön plana çıkarıldı. İspanya’da yayın yapan Relevo ile Portekiz basınından A Bola ve Record, Arda’nın babası Ümit Güler’in istediği yüksek komisyona vurgu yaptı.

Record’un haberinde Ümit Güler’in 18 ila 20 milyon euro arası bir komisyon istediği belirtilerek ‘korkunç’ ifadesi kullanıldı. A Bola’nın haberinde de farklı bir benzetme yer alarak, “Mino Raiola gibi komisyon talep ediyor” yorumu yer aldı.

Arda Gülerle ilgili çarpıcı transfer iddiası Korkunç komisyon

Relevo’da da Arda Güler’in transferinde şu an için en büyük engelin babasının istediği yüksek komisyon olduğu vurgulandı. Serbest kalma bedeli 17,5 milyon euro olan Arda Güler tarafından bonservis bedeli kadar komisyon istendiği savunuldu.

Haberin Devamı

Öte yandan The Athletic’in özel haberinde İspanyol dev Real Madrid’in Arda Güler için iki planlı bir transfer çalışması yaptığı bildirildi. İlk olarak Arda’nın transfer edilip, Real Madrid’in altyapı takımı Castilla’da bir sezon oynatılabileceği kaydedildi. Eğer genç yıldız bu seçeneği kabul etmezse, yine transfer edilip, bir yıl Fenerbahçe’de kiralık olarak kalmasına izin verilebileceği aktarıldı.

Arda Gülerle ilgili çarpıcı transfer iddiası Korkunç komisyon

Avrupa’da çok sayıda takımın istediği Arda Güler’in futbol tarzı olarak İtalya’dan Milan’a pek sıcak bakmadığı ifade edildi. 18 yaşındaki yıldızın daha çok İspanya’da forma giymeye yakın durduğu dile getirildi.

Arda Güler transferinin uzamasında daha önce Hollanda basınında da ‘komisyon’ haberleri ön plana çıkmıştı. Ajax’ın Arda Güler için yaptığı teklifin ardından babası Ümit Güler’den yüksek bir komisyon talebi geldiği bilgisi Hollanda’da yayın yapan internet sitelerinde yer almıştı. 

F.BAHÇE'YE BEDELSİZ GELDİ

Fenerbahçe'nin 2018-2019 sezonu devre arasında Gençlerbirliği'nden bedelsiz olarak transfer ettiği Arda Güler, altyapıda gösterdiği performansla kısa süre içerisinde parladı. 18 yaşındaki oyuncu, 2021-2022 sezonuyla birlikte sarı-lacivertlilerde A takım forması giymeye başladı.

Arda Gülerle ilgili çarpıcı transfer iddiası Korkunç komisyon

Arda Güler, 2021-2022 sezonunda Fenerbahçe formasını 16 maçta terletti. Genç oyuncu bu müsabakalarda 3 gol ile 5 asist üretti.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'de geçtiğimiz sezon Teknik Direktör Jorge Jesus'un düzenli olarak şans verdiği Arda Güler, 35 maçta oynama şansı yakaladı. Sarı-lacivertlilerin genç yeteneği bu müsabakalarda 6 kez gol atma başarısı gösterdi. Arda Güler takım arkadaşlarına yaptığı 7 asistle de dikkat çekti.

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz'un da şans vermeye başladığı Arda Güler, 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu'nun dördüncü haftasında Galler'e attığı golle birlikte Ay-Yıldızlı formayla ilk kez bu sevinci yaşadı.

Fenerbahçe'yle olan sözleşmesi 17 milyon 500 bin euroluk serbest kalma maddesi bulunan Arda Güler için Avrupa'dan dev takımlar sıraya girdi. Premier Lig'den Manchester City ile Newcastle United'ın yanı sıra, Serie A'dan Napoli, Eredivisie'dan Ajax ve Bundesliga'dan Borussia Dortmund'un 18 yaşındaki yıldızla ilgilendiği öne sürüldü.

Arda Gülerle ilgili çarpıcı transfer iddiası Korkunç komisyon