Fenerbahçe Fenerbahçe'ye 2 yıldız transfer birden! Selahattin Baki, görüşmeler için Londra'da

Fenerbahçe'ye 2 yıldız transfer birden! Selahattin Baki, görüşmeler için Londra'da

09.08.2023 - 18:39 | Son Güncellenme:

İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe, gelecek sezon Süper Lig'de şampiyon olmayı hedefliyor. Takıma katılan yıldız futbolcular ile dikkatleri üzerine çeken sarı-lacivertli ekip, şimdi de 2 transfer bombası patlatmak için kolları sıvadı. Öte yandan Fenerbahçe yöneticisi Selahattin Baki, söz konusu oyuncular için Londra'da olduğu öğrenildi.

Fenerbahçeye 2 yıldız transfer birden Selahattin Baki, görüşmeler için Londrada

Gelecek sezon iddialı bir kadro kurmak için çalışmalarını hızlandıran Fenerbahçe, Edin Dzeko, Dusan Tadic gibi yıldız futbolcuları kadrosuna katarak tüm dikkatleri üzerine çekti. Sarı-lacivertli takımın yöneticisi Selahattin Baki, 2 transfer görüşmesi için Londra'ya gittiği öğrenildi. İşte transfer haberinin detayları...

Haberin Devamı

YILDIZ İSİMLER KADROYA KATILDI

Fenerbahçe'de kurmaylar İsmail Kartal'ın raporu doğrultusunda orta saha kurgusuna 3 takviyede birden bulundu. Sarı-lacivertliler, Polonyalı orta saha Sebastian Szymanski'yi kadrosuna dahil etti. Süper Lig devi, 24 yaşındaki oyuncu için 9 milyon 750 bin euro bonservis bedeli ödedi.

Marsilya forması giyen Bartuğ Elmaz'la 30 Haziran 2026'ya kadar sözleşme imzalandı. 20 yaşındaki oyuncunun transferi için Marsilya'ya 1 milyon 400 bin euro ödendiği kaydedildi. Sarı-lacivertliler, on numara pozisyonunu Dusan Tadic'le güçlendirdi. Süper Lig devi, 34 yaşındaki on numarayla 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Fenerbahçeye 2 yıldız transfer birden Selahattin Baki, görüşmeler için Londrada

Sarı-lacivertliler, stoper tandemine şu ana kadar 2 takviye yaptı. Fenerbahçe'nin ilk hamlesi Alexander Djiku oldu. 28 yaşındaki stoper için herhangi bir bonservis bedeli ödenmedi. Süper Lig devinin ikinci hamlesi Rodrigo Becao oldu. Sarı-lacivertliler, 27 yaşındaki stoperle 5 yıllık sözleşme imzaladı. Rodrigo Becao'nun transferi için 8 milyon 300 bin euro bonservis bedeli ödendi.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertliler santrfor pozisyonuna Umut Nayir ile Edin Dzeko'yu dahil etti. Sol kanat rotasyonuna Ryan Kent'i ekleyen Fenerbahçe, milli sağ bek Mert Müldür'ü de kadrosuna kattı.

AYRILIKLAR YAŞANDI

Sarı-lacivertlilerde genç oyuncular Tiago Çukur ve Ertuğrul Çetin'in yanı sıra Joao Pedro kiralık olarak takımdan ayrıldı. Mbwana Samatta'nın sözleşmesi feshedildi.

Süper Lig devinde Diego Rossi, 5 milyon 150 bin euro karşılığında Columbus Crew'in yolunu tuttu. Mergim Berisha, 4 milyon euro bedelle Augsburg ile anlaşmaya vardı. Braga, Bruma'nın bonservisini 6 milyon 500 bin euro karşılığında aldı. Arda Güler, 20 milyon euroluk bedelle Real Madrid'le anlaşmaya vardı. Attila Szalai ise 12 milyon 300 bin euro karşılığında Hoffenheim'a imza attı.

Fenerbahçeye 2 yıldız transfer birden Selahattin Baki, görüşmeler için Londrada

ROSSİ VE PEDRO DA AYRILDI

Sarı-lacivertlilerde Diego Rossi'yle de yollar ayrıldı. Uruguaylı hücumcu, MLS ekiplerinden Columbus Crew ile sözleşme imzaladı. Fenerbahçe, Diego Rossi'nin transferinden 5 milyon 630 bin dolar bonservis geliri elde etti.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertliler ayrıca 25 yaşındaki oyuncunun sözleşmesinde 1 milyon dolarlık bonus maddesinin yer aldığını duyurdu. Öte yandan Diego Rossi'nin bir sonraki satışından yüzde 15'lik payın Fenerbahçe'ye ödeneceği kaydedildi.

İsmail Kartal'ın kadroda düşünmediği Joao Pedro'da kiralık olarak Brezilya ekibi Gremio'ya transfer oldu.

KONFERANS LİGİ İÇİN RAKİP MARİBOR

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında yarın Ülker Stadı’nda Maribor’u konuk edecek. Bu sezon kadrosunu birbirinden kaliteli isimlerle güçlendiren ve Trendyol Süper Lig’in yanı sıra Avrupa’da başarılı olmayı hedefleyen sarı-lacivertlilerde müsabaka öncesi teknik heyetten oyunculara uyarılar geldi.

2 TRANSFER BOMBASI DAHA

Takıma katılan yıldız futbolcular ile kalabalıklaşan kadroya rağmen frene basmayan Fenerbahçe, 2 transfer için daha kolları sıvadı. Ajansspor'un haberine göre sarı-lacivertli ekip, Wilfred Ndidi'yi ve Jorginho'yu listeye aldığı öğrenildi.

Fenerbahçeye 2 yıldız transfer birden Selahattin Baki, görüşmeler için Londrada

SELAHATTİN BAKİ TRANSFER İÇİN LONDRA'DA

Fenerbahçe yöneticisi Selahattin Baki, ilk olarak Arsenal'de forma giyen Jorginho'nun menajeriyle görüşmek için Londra'ya gittiği öğrenildi. Sarı-lacivertli ekip, Jorginho ile anlaşamaması durumunda B planını devreye sokacak. Kurmaylar, Brezilya asıllı İtalyan oyuncunun alternatifi olarak ise Leicester City'nin Nijeryalı yıldızı Wilfred Ndidi'yi belirledi.

Haberin Devamı

Fenerbahçeye 2 yıldız transfer birden Selahattin Baki, görüşmeler için Londrada

PERFORMANSLARI

Bonservisi Arsenal'da olan Jorginho, kariyerinde toplam 519 resmi maça çıktı. Yıldız futbolcu söz konusu maçlarda 47 kez gol atarken, 31 kez de asist performansı sergiledi.

Leicester City forması giyen Wilfred Ndidi, kariyerinde toplam 321 resmi maça çıktı. Nijeryalı yıldız, bu maçlarda 18 kez gol atıp, 15 kez asist yaptı.

Yazarlar