Basketbol Fener'in zirve aşkı

Fener'in zirve aşkı

21.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Ülker, Zadar Turnuvası’nda grup liderliği maçında Darüşşafaka Doğuş ile karşılaştı, baştan sona üstün götürdüğü maçı farklı kazanıp, bugün oynanacak finalde Cedevita’nın karşısına çıktı.

Fenerin zirve aşkı

Hırvatistan’da düzenlenen Zadar Turnuvası’nda Fenerbahçe Ülker, Darüşşafaka Doğuş’u 80-67 yenmeyi başardı, A Grubu’nu zirvede tamamladı. Karşılıklı basketlerle başlayan karşılaşmada 6. dakika 11-10 geçilirken, savunmasını sertleştiren sarı-lacivertli ekip, ilk periyodu 22-10 önde bitirdi. İkinci çeyrekte seriyi 16-0’a çıkaran ve rakibine 7 dakika sayı attırmayan Fenerbahçe, devreyi de 40-27 galip tamamladı.

Haberin Devamı

İkinci yarıya Kenan’ın sayılarıyla başlayan ve farkı daha da açan Fenerbahçe Ülker, 60-41 galip girdiği son çeyrekte farkı 22 sayıya kadar çıkardı. Daçka, genç oyuncusu Doğuş’un sayılarıyla farkı eritmeye çalışsa da, Melih ile art arda basketler bulan Fenerbahçe, salondan 80-67 galip ayrıldı. Bu sonuçla grubu lider bitiren Fenerbahçe Ülker, B Grubu’nun lideri Cedevita ile final oynama hakkı kazandı.

Cim Bom yıkıldı: 93-86

Galatasaray Liv Hospital ise turnuvadaki üçüncü maçında Cedevita karşısına çıktı. İki kez uzatmaya giden maçı kazanmayı bilen Hırvatlar, B Grubu’nu lider bitirirken, temsilcimiz ise son sırada yer aldı. Sarı-kırmızılılar üçüncü maçındaki ikinci yenilgisini 93-86’lık skorla aldı.

Haberin Devamı

Anadolu Efes kupayla başladı: 83-64

Acıbadem Turnuvası’nın ilk iki maçını farklı kazanan Anadolu Efes, Edirne Basket karşısında da seriyi bozmadı, rakibini 83-64 yenmeyi başarıp, 3’te 3 yaparak şampiyonluğa ulaştı. Turnuvanın diğer maçında Trabzonspor Medical Park, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni 99-80 ile geçti. İkinciliği Karadeniz ekibi elde ederken, Edirne Basket 3. oldu. Prof. Dr. Rüştü Yüce Turnuvası’nda ise, Türk Telekom, Rönesans TED’i 68-59, Torku Konya ise Beşiktaş Integral Forex’i 93-72 mağlup etti.

Turnuvada bugün

Beşincilik maçı
16.30 Galatasaray Liv Hospital-Zadar

Üçüncülük maçı
19.00 Alba Berlin-Darüşşafaka Doğuş

Şampiyonluk maçı
21.30 Fenerbahçe Ülker-Cedevita