Beşiktaş Fernando Santos: Benim takımım hep kazanacak!

Fernando Santos: Benim takımım hep kazanacak!

10.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Beşiktaş’la 1,5 yıllık sözleşme imzalayan Portekizli teknik direktör Fernando Santos, zaferler kazanmak için hep birlikte çalışacaklarının altını çizdi, “Kaybettiğim zaman uyuyamam. Benim takımım her zaman kazanmak zorunda. Sahaya adeta ölmek için çıkmalıyız” dedi.

Fernando Santos: Benim takımım hep kazanacak

Beşiktaş’ın yeni teknik direktörü Fernando Santos, Tüpraş Stadı’nda düzenlenen törende 1,5 yıllık sözleşme imzaladı. Başkan Hasan Arat ve yönetim kurulu üyeleri de törende yer aldı.

Haberin Devamı

Portekizli hoca, Beşiktaş’ın hak ettiği başarılara ulaşması için ekibiyle birlikte çok çalışacağının altını çizdi. Siyah-beyazlı kulüple anlaşmaktan mutluluk duyduğunu aktaran Santos, “Bu kadar büyük bir kulübün parçası olmak çok önemli. Beşiktaş dünyada da bilinen bir kulüp. Türkiye harika bir ülke, İstanbul çok güzel bir şehir. Burada iyi işler yapmak, başarılar, zaferler kazanmak istiyorum. Başkan ile efsane başkan Süleyman Seba’yı da andık. Onun bu kulübe getirdiği kültürü korumak istiyoruz” dedi.

Fernando Santos, Futbol Takımları Genel Koordinatörü Samet Aybaba ile birlikte çalışacaklarını dile getirdi.

Portekizli teknik adam, “Samet Aybaba ile telefonda birkaç kez konuştuk. Yapacaklarımızdan bahsettik. Onunla beraber yürüteceğiz işleri. Ligde iyi yerde değiliz ama hep beraber zaferler kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Benim tek amacım kazanmak. Kaybettiğim zaman uyuyamam. Benim takımım her zaman kazanmak zorunda. Sahada her şeyimizi vermek zorundayız. Bunu en kötü durumda bile yapmak zorundayız, savaşmak zorundayız. Sahaya adeta ölmek için çıkmalıyız. Bunun dışında başka hiçbir şey işe yaramaz. Sistemler, taktikler, profesyonel durumlar önemlidir ama kazanma ruhunu aşılamak zorundayız” diye konuştu.

Haberin Devamı

"QUARESMA İLE KONUŞTUM"

“Buraya gelmeden önce Beşiktaş’ta forma giyen Portekizli oyuncularla konuştum. Quaresma, Pepe ve Simao ile görüştüm. Hepsi beni bu kararımdan dolayı tebrik etti. Yunanistan, Portekiz ve Polonya milli takımlarında görev yaptım. Kulüp takımında çalışmayı çok özlemiştim. Milli takımlarda sürekli ara vermek zordu benim için. Oyuncularla her gün beraber olmak, onları her gün gözlemleyebilmek istiyorum.”

"YENİ OYUNCULAR ALMAMIZ LAZIM"

“Beşiktaş’ın bazı maçlarını izledim. Belirli pozisyonlara oyuncu almamız lazım. Başkanımız her şeye karar verecek. En iyi çözümleri bulacağız. Bu takımın iyi çözümlere ihtiyacı var. Kimse Beşiktaş’a tatil yapmak için gelmeyecek. Büyük isimler değil, büyük karakterler getirmeliyiz. Bu anlamda çok iyi oyuncularla anlaşmaya çalışacağız. Gedson Fernandes’i ilk kez ben çağırmıştım milli takıma. İki maçta oynamıştı. Gedson başarılı, çok yetenekli ve iyi bir profesyonel.”

Haberin Devamı

"HERKESE KAPIMIZ AÇIK"

Fernando Santos, kadro dışı durumda bulunan Aboubakar ve Rosier’le görüşeceğini bildirdi. Portekizli çalıştırıcı, “Takımdaki herkesle konuşacağız. Rosier ve Aboubakar’la da görüşeceğiz. Ben kararları duyduğum şeylerden almam, gördüklerimden dolayı alırım. Bir oyuncu takımın parçası değilse tamam ama herkesle konuşacağız. Gerçekten bizimle devam etmek isteyenler kimler? Onlara kapımız açık olacak. Gitmek isteyen varsa tabii ki giderler” dedi.

"BEŞİKTAŞ'A YAKIŞAN HOCA"

Başkan Hasan Arat, Fernando Santos’u oy birliğiyle göreve getirdiklerini açıkladı.

34 gün önce göreve seçildiklerine vurgu yapan Arat, “Ben ve arkadaşlarım ‘vadetmeyeceğiz en iyisini yapacağız’ dedik. Hocamıza hoş geldiniz diyoruz. Tecrübelisiniz, onlarca kupa ve şampiyonluklarınız var. Dünya starlarının hocalığını yaptınız. Siz Beşiktaş’a, Beşiktaş size çok yakışıyor. Başarınız için her türlü desteği vereceğiz. Santos’un gelişi kişilerin değil Beşiktaş’ın dünyadaki itibarından kaynaklanmaktadır. Sizinle 1 ayı aşan zamandır analizlerimizi yapıyoruz. Son 5 maçımızı yakından izlediniz. Eksiklerimizi ve kuvvetli yanlarımızı analiz ettiniz. 15’in üstünde teknik direktör arasında yönetim kurulunun bütün üyeleri oylarını sizin lehinize kullandı” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Başkan Arat sözlerine şöyle devam etti:“14 yabancı oyuncumuz vardı. Bailly’ye ligin 2. yarısında 1 milyon 650 bin euro ödemekten kurtulduk. Onana’yı satış opsiyonuyla birlikte kiraladık. Onana’nın maliyeti 10 milyon euro. Chamberlain sakatlandı. Onun ne zaman dönebileceği ekibimizle konuşacağız. Semih Kılıçsoy’un sözleşmesini 2028’e kadar uzattık. Altyapıdaki diğer oyuncularımızı çok iyi takip ediyoruz. 34 gün önce göreve gelmiş bir yönetimiz. Daha dün Victor Ruiz’e 2 milyon 250 bin euro ödedik. Gelecek sezona çok iyi hazırlanacağız. Bizim bir Türkiye Kupası hedefimiz var, bu da unutulmasın.”

Haberin Devamı

"KALİTE, TUTKU, KARAKTER"

Fernando Santos takımdaki tüm oyuncuların kaliteli, tutkulu ve karakterli olması gerektiğine vurgu yaptı.

Siyah-beyazlı çalıştırıcı, “Bu takım maç kazanacak ama birkaç maç kazanmak elbette yeterli değil. Beşiktaş’ın hedefi her zaman kazanmaktır, kupalar almaktır. Biz bunları geri getireceğiz. Sihirli bir değneğim yok. Çalışarak ve planlayarak en iyisini yapmak istiyoruz. Beşiktaşlı taraftarlara bu yolda ihtiyacımız var. Herkes bu hikayede çok önemli. Şu an sakin olmamız, gerçekçi olmamız ve kadromuzu gözden geçirmemiz lazım. Birlikte analiz edeceğiz. Kalite çok önemli ancak tutku, karakter ve sahada kulübü iyi temsil etmek de gerekir. Oyuncuların bunu göstermeleri gerekiyor. İyi bir oyuncu grubumuz var. Oyuncularıma ben aile olurum. Benim aileme biri saldırırsa, bir yumruk gibi karşılık veririz. Önemli olan birlik olmaktır” ifadelerini kullandı.

Başkan Hasan Arat imza töreninin ardından teknik patron Fernando Santos’a Beşiktaş Müzesi’ni gezdirdi ve kulübün tarihiyle ilgili detaylı bilgiler verdi. Arat ve Santos, siyah-beyazlı kulübün Onursal Başkanı Süleyman Seba’nın odasında birlikte poz verdi.