Güreş Feyzullah Aktürk: Türk milletine teşekkürlerimi sunuyorum!

Feyzullah Aktürk: Türk milletine teşekkürlerimi sunuyorum!

18.02.2024 - 21:32 | Son Güncellenme:

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Feyzullah Aktürk, şampiyonluğunun ardından konuştu.

Romanya'nın başkenti Bükreş'te devam eden Avrupa Güreş Şampiyonası'nda serbest stil 92 kiloda mücadele eden Feyzullah Aktürk, Slovakya'dan Boris Makoev'i 8-0 mağlup etti ve altın madalyanın sahibi oldu.

Haberin Devamı

Mücadelenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Feyzullah Aktürk, "3 yıldır yenilmemenin gururunu yaşıyorum. Allah'a şükür. Önümüzdeki bir dünya şampiyonamız var, arada olimpiyatlar var. Önümüzdeki turnuvalara hazırlık sürecimiz olacak. Önümdeki 1 hafta şampiyonluğun tadını çıkarmak istiyorum. Ondan sonraki planlarımız yine turnuva odaklı devam edecek. Türk milletine dualarını eksik etmedikleri için teşekkürlerimi sunuyorum. Başkanımız da bizden hiçbir zaman desteklerini esirgemiyor. Önümüzdeki şampiyonalara da iyi hazırlanıp tekrar zirvede olmak istiyoruz" dedi.

Aktürk sözlerini şu ifadelerle noktaladı:

"Her sikletteler. Bu anlamda bizim dezavantajımız bu. Biz de bunu göremezsiniz. Türk milleti, Türk bayrağından başka bir yerde güreş yapmaz. Millliyetçi ruhlu bir milletiz biz. Ama istedikleri kadar dağılsınlar. Biz bir Türk olarak burada elimizden gelenin sonuna kadar savaşacağız ve altın madalya alarak gideceğiz inşallah ülkemize."

Haberin Devamı

ŞEREF EROĞLU: FEYZULLAH BU İŞİ YÜREĞİYLE VE CESARETİYLE YAPIYOR

Feyzullah Aktürk'e teşekkür eden Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, "Şampiyona diyorum ki; 'Olabildiğince Avrupa, dünya, olimpiyat şampiyonu ol. Madalyaları al." Çünkü ben onun hayali olduğunu biliyorum. Yağlı güreşe eninde sonunda gidecek. Ama biz onu geciktirmeye çalışıyoruz. Olimpiyatta da şampiyon olursan seni yağlı güreşe göndereceğim dedim. Şimdi o onun gününü sayıyor. Bu arada 3 Avrupa şampiyonluğunu cebe koydu. Ben kendisine teşekkür ederim. 92 kiloda 3 yıl üst üste aynı performansı sergilemek Taha ve Rıza'dan sonra Türk güreşinde yok gibi. Geçen yıl eğer inansaydı dünya şampiyonu olarak karşımızdaydı. Feyzullah bu işi yüreğiyle ve cesaretiyle yapıyor. Final hariç bütün maçları 10-0 bitti. Bizi çok mutlu ediyor" ifadelerini kullandı.

Yazarlar