Dünya Kupası FIFA soruşturma başlatmıştı, Galatasaray'da Fernando Muslera gelişmesi!

FIFA soruşturma başlatmıştı, Galatasaray'da Fernando Muslera gelişmesi!

22.12.2022 - 19:22 | Son Güncellenme:

2022 Dünya Kupası'na grup aşamasında veda eden Uruguay'da Fernando Muslera turnuvada forma şansı bulamamıştı. Galatasaray'ın tecrübeli eldiveni, Gana maçının ardından mücadelenin hakemi Daniel Siebert ve yardımcılarına karşı oldukça sert bir tutum sergilemişti. FIFA'nın soruşturma başlattığı Fernando Muslera konusunda merak edilen soru cevap buldu.

FIFA soruşturma başlatmıştı, Galatasarayda Fernando Muslera gelişmesi

Katar'ın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda Uruguay; Portekiz ve Güney Kore'nin ardında kalarak Katar'a veda etmişti. Turnuvaya veda eden Uruguay'da Fernando Muslera, Gana maçında son düdük sonrası çılgına dönmüştü. Galatasaray'ın tecrübeli file bekçisi ve Uruguaylı futbolculara kötü haber geldi. FIFA, Gana - Uruguay maçının ardından yaşananlara dair soruşturma başlatmıştı.

Haberin Devamı

Uruguaylı eldiven uzun süre hakemlere sözlü tepki gösterdi. Soyunma odası tüneline girmek üzereyken Fernando Muslera, Daniel Siebert'in yardımcılarından birini kolundan itmişti. Bu sırada Uruguay'dan teknik heyet görevlileri tecrübeli eldiveni güçlükle sakinleştirmişti. Fernando Muslera konusunda merak edilen soru cevap buldu.

Haberin Devamı

FIFA soruşturma başlatmıştı, Galatasarayda Fernando Muslera gelişmesi

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Uruguay'ın Gana ile oynadığı maçın ardından yaşananlara dair ilk resmi hamle FIFA'dan geldi. FIFA, Gana maçının ardından yaşananlar ve hakeme yönelik tepkiden dolayı Uruguay Futbol Federasyonu, Fernando Muslera, Edinson Cavani, Jose Gimenez ve Diego Godin hakkında disiplin soruşturması başlattı.

Haberin Devamı

CEZAYI MİLLİ TAKIMDA ÇEKECEK

NTV Spor'un haberine göre; Muslera'nın FIFA'dan ceza alması bekleniyor. Aynı zamanda bu cezanın Galatasaray'ı mı yoksa Uruguay Milli Takımı'nı mı etkileyeceği tartışma konusu oldu. Muslera ve Godin'in hakemi protestodan alacakları cezayı milli takım maçlarında çekeceklerine kesin gözüyle bakılıyor.

FIFA soruşturma başlatmıştı, Galatasarayda Fernando Muslera gelişmesi

BAŞI BÜYÜK DERTTE

Gimenez ve Cavani'nin ise başı büyük dertte. FIFA'nın yönetmeliğinde 12.4 maddesinden ceza alırlarsa 6 aydan başlayan futbol yasağıyla karşılaşacaklar ki bu da kulüp maçlarında forma giyemeyecekleri anlamına geliyor. FIFA yetkilisinin sırtına vuran ve VAR monitörüne tekme atan iki oyuncuya minimum beklenen ceza ise 10 milli maçtan men olacak. Uruguay Futbol Federasyonu, 9 Ocak tarihine kadar savunmasını vermek zorunda. Cezalar ise şubat ayı sonunda belli olacak.

MESSI'NİN AVUKATI SAVUNACAK

Dünya Kupası'nın grup aşamasında son oynadığı Gana maçının ardından federasyon ve 4 futbolcusu için disiplin soruşturması açılan Uruguay harekete geçti. Arjantin basınında yer alan haberde, Uruguay'ın dava için spor hukuku alanında uzmanlaşmış avukat Ariel Reck'i tutma kararı aldığı belirtildi.

Haberin Devamı

Reck'in, daha önce Lionel Messi'yi, yardımcı hakeme hakaret ettiği bir davada savunduğu ve 3 maç ceza alması gündemdeyken Arjantinli yıldızın o davadan ceza almadan kurtulduğu kaydedildi. Ariel Reck'in daha önce ayrıca, yolsuzlukla suçlanan Uruguay'ın eski futbol federasyonu başkanı Wilmar Valdez ile de çalıştığı hatırlatıldı.

FIFA soruşturma başlatmıştı, Galatasarayda Fernando Muslera gelişmesi

Uruguay Futbol Federasyonu Başkanı Gaston Tealdi de, yaptığı açıklamada, "FIFA bize açılan davaları haber verdiğinde, hemen Ariel Reck ile konuştuk ve çalışmaya başladı. Her oyuncu için ve federasyon olmak üzere toplamda 5 farklı süreç var" ifadelerini kullandı.

Yazarlar