Futbol Fikret Bila: Biz hayal satmıyoruz

Fikret Bila: Biz hayal satmıyoruz

14.01.2015 - 20:05 | Son Güncellenme:

Milliyet Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila, TSYD 52. Yıl Sporun Zirvesi Semineri’nde, Namık Sevik’li yıllardan bugüne spor sayfalarına büyük önem verdiklerinin altını çizdi, “Biz hayal satmıyoruz. Gerçekleri sunuyoruz. Her haberi kontrol ederek sayfalara taşıyoruz” dedi.

Fikret Bila: Biz hayal satmıyoruz

TSYD tarafından düzenlenen, “52. Yıl Sporun Zirvesi Semineri” Antalya’da başladı. Gloria Golf Resort’ta gerçekleştirilen seminere katılan Milliyet Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila, “Yayın Yönetmenlerinin Gözüyle Spor Medyası” başlıklı oturumda çarpıcı tespitlerde bulundu. Habertürk Yayın Yönetmeni Selçuk Tepeli ve Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Kapan da oturumda yer aldı.
Açılış konuşmasını yapan Fikret Bila, spor sayfalarının Namık Sevik’ten bugüne Milliyet için çok önemli olduğunun altını çizdi. Bila, “Spor sayfaları, Milliyet için her zaman önemli yer tutmuştur. Namık Sevik döneminde arka sayfadan başlayan spor ile gazetemiz ilk olarak en arka sayfalarından okunur olmuştur. Ancak 1990’lı yıllardan itibaren ilanların öneminin artması ve arka sayfaların ilan bakımından en önemli sayfa olması sebebiyle spor iç sayfalara kaydı” dedi.

Haberin Devamı

Temas ve mesafe

Milliyet spor sayfalarının gücüne değinen Fikret Bila şöyle devam etti:

“Zaman zaman 1. sayfada ve de manşette spordan haberlere yer veriyoruz. Gazetecilik temas ve mesafe mesleğidir. Hem temasınız olacak hem de mesafeyi koruyacaksınız. Bazen mesafenin kaçırıldığını düşünüyorum. Bu durum mesleğin objektiflik kuralını aşmaya başlıyor. Belirli bir spor kulübünü izleyen arkadaşlarımızın o kulübe karşı yakın olduğunu görüyoruz ona göre haber yazdığına rastlıyoruz. Spor yorumcusu arkadaşlarımızın yazıları en fazla ‘tık’ alıyor.”

Sansasyonel transfer haberleriyle ilgili soruya da cevap veren Bila, “Biz hayal satmıyoruz. Gerçekleri sunuyoruz. Ben bu tür hayal haberlere karşıyım. Sadece spor için geçerli değil bu düşüncem. Her haberi kontrol ederek sayfalara taşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Yasak konulamaz’

Fikret Bila, spor muhabirlerinin zaman zaman kulüp tesislerine alınmaması konusunu da değerlendirdi. Kulüplerin yanlış bir tutum sergilediğine vurgu yapan Bila, “Bu durumu doğru kabul etmiyorum. Yine sadece sporda değil... Hem sporda hem de siyasette gazetecilere bu tür yasak konulamaz. Hem kulüplerin hem de siyasi partilerin bu tutumunu tasvip etmek doğru değil. Örneğin biz gazetede Galatasaray Kulübü Tesisleri’nde kapıda sıkışıp, hayatını kaybeden değerli meslektaşımızla ilgili haberi manşete taşıdık” dedi.

‘Dile kolay 52 yıl oldu’
TSYD Genel Başkanı Naci Arkan, 52. kez düzenledikleri seminerin başarılı geçmesi temennisinde bulundu, “Dile kolay, 52 yıl... Sporun en önemli isimleri, basınıyla, yöneticisiyle, profesyonelleriyle 52. defa bir araya geliyor. Bu seminerler sadece oturumları izlemek anlamını taşımıyor. TSYD, Türkiye’nin dört bir köşesinden gelen basın emekçilerini de birbirleriyle kucaklaştırarak, en önemli görevlerinden birini yapıyor” diye konuştu.

Yazarlar