Voleybol Filenin Sultanları'na bir Türk daha! FIVB onayladı

Filenin Sultanları'na bir Türk daha! FIVB onayladı

25.12.2022 - 11:44 | Son Güncellenme:

Guidetti ile yollarını ayıran Filenin Sultanları'nda İtalyan başantrenör Daniele Santarelli ile presipte anlaşmaya vardı. Milli Takım'da bir gelişme de yıldız isimden geldi. vargas ve Carutasu'dan sonra yıldız orta oyuncu da Türk statüsüne geçti.

Filenin Sultanlarına bir Türk daha FIVB onayladı

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF), A Milli Kadın Voleybol Takımı başantrenörü Giovanni Guidetti ile yolların ayrıldığını açıklamıştı. Yeni başantrenör Sırbistan Milli Takımı ile dünya şampiyonluğunu kazanan Daniele Santarelli oldu. Milli Takım'da bir gelişme de yıldız isimden geldi. vargas ve Carutasu'dan sonra yıldız orta oyuncu da Türk statüsüne geçti. İşte gelişmeler...

Haberin Devamı

SANTARELLI: TÜRKİYE'YE GİDİYORUM
Türkiye Voleybol Federasyonu, son olarak Sırbistan Milli Takımı’nın başında bulunan İtalyan çalıştırıcı Daniele Santarelli ile Filenin Sultanları’nın başantrenörlüğü görevi için anlaşmaya vardı. Daniele Santarelli, Sırbistan Voleybol Federasyonu'na 'Türkiye'ye gidiyorum' dedi.

GUIDETTİ TAKASI
Bununla birlikte Filenin Sultanları'ndan ayrılan Guidetti'ye Sırbistan takımı teklifte bulundu. Sırbistan, Giovanni Guidetti'ye teklif yaptı ve 'Görüşelim, gelmeyi isterim' yanıtını aldı. Son prosedürlerin ardından resmi imzaların atılması bekleniyor.

YILLIK 200 BİN EURO
Yönetimin Santarelli'ye yıllık 200 bin Euro ve bonuslar teklif ettiğini iddia edildi. Şu anda Sırbistan Kadın Voleybol Takımını'nı çalıştıran deneyimli başantrenörün 2025 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. Santarelli, Sırbistan'dan yıllık 50 bin euro maaş alıyor. Sırbistan Federasyonu, Santarelli'nin maaşında ciddi bir artışa gitmeme kararı aldı ve 'Karar senin' dedi.

Haberin Devamı

SANTARELLI: İKİ FEDERASYONUN ANLAŞMASINI BEKLİYORUM
Santarelli son açıklamasında şunları söyledi; "Gerçek şu ki; artık iki federasyonun anlaşmasını bekliyorum. Bu durumun çözülmesi gerekiyor. Umarım hepimiz için en iyi çözümü buluruz."

VARGAS 2023'TE OYNAYABİLECEK
Melissa Vargas, 2021 yılında Türk vatandaşlığı geçmişti. Vargas’ı Sırbistan Milli Takımı da kadrosuna dahil etmek istiyordu. Bu nedenle Sırbistan’da vatandaşlık verme konusunda daha önce bazı adımlar atmıştı. Ancak Vargas Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayı seçti. A Milli Kadın Voleybol Takımı formasını giymek için sabırsızlandığını ve Türk Milli Takımı için elinden gelenin en iyisini yapacağını ifade etmişti.

CARUTASU DA MİLLİ BEKLENTİ
TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Fenerbahçeli Melissa Vargas ve VakıfBank'tan Alexia Carutasu'nun Ay-Yıldızlı formayı giyeceğini daha önce açıklamştı.

"Vargas'ı başka ülkenin elinden kaptık (Sırbistan). Milli takımımızda oynamayı kendisi de çok istedi. Vargas ligler bittikten üç gün sonra Ankara'ya yanıma geldi, konuştuk. Alexia Carutasu da artık bizimle olacak. Görüşmemizde 'Türk Milli Takımı'nda oynamak istiyorum. Türkiye'yi seviyorum, burada yaşamak istiyorum' dedi.' Her iki oyucu da artık bizim oyuncumuz ve milli takımda forma giyecekler.

Haberin Devamı

SON ADAY: SINEAD JACK
Bir süre önce Türk vatandaşlığını alan Eczacıbaşı Dynavit’in Trinidad ve Tobago asıllı oyuncusu Sinead Jack-Kısal’ın orjin federasyon değişikliği, FIVB tarasından da onaylandı. Sinead Jack-Kısal, sezonun kalan kısmında Türk statüsünde forma giyecek. Kısal, milli takımdan davet gelmesi durumunda forma giyebilecek.

Sinead Jack, Trinidad ve Tobago’da başladığı spor hayatının ardından ilk profesyonel imzasını 2010’da Polonya’nın Azs Bialystok takımında attı. Kısal sonrasında sırasıyla, Uralockha-NTMK Ekaterinburg (2013-2016), Galatasaray HDI Sigorta (2016-2018), Denso Airybees (2018-2020), İlbank (2020-2021), Grupa Azoty Chemik Police (2020-2021) ve Megabox Del Savio Vallefoglia (2021-2022) takımlarının kadrosunda yer aldı.

Kulüp Başarıları
2013 - 2014 CEV Kupası – Gümüş Madalya
2014 - 2015 CEV Challenge Kupası – Gümüş Madalya
2015 - 2016 Rusya Ligi – Gümüş Madalya
2016 – 2017 Türkiye Ligi – Gümüş Madalya
2016 – 2017 CEV Kupası – Bronz Madalya
2020 – 2021 Polonya Ligi – Altın Madalya
2020 – 2021 Polonya Süper Kupası – Gümüş Madalya

Haberin Devamı

Bireysel Başarılar
2013 Kuzey Amerika Şampiyonası – En İyi Orta Oyuncu
2017 Pan Amerika Kupası – En İyi Orta Oyuncu
2018 Orta Amerika ve Karayipler Kupası – En İyi Orta Oyuncu
2018-2019 Japonya Süper Ligi – En İyi Orta Oyuncu
2019-2020 Japonya Süper Ligi – En İyi Orta Oyuncu

Yazarlar