Eurocup Frutti Extra Bursaspor'dan tarihi başarı! Euroleague hedefi

Frutti Extra Bursaspor'dan tarihi başarı! Euroleague hedefi

05.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Eurocup’ta adını finale yazdırarak tarihi bir başarı elde eden Frutti Extra Bursaspor’da başarıyı getiren etkenlerden bir tanesi de mükemmel iş birliği. İki dev marka arasındaki birleşme sıradan sporsorluk değil, adeta bir ailenin bir araya gelişi.

Frutti Extra Bursaspordan tarihi başarı Euroleague hedefi

ÜMİT AVCI

Haberin Devamı

Frutti Extra Bursaspor, Avrupa’nın gündemine oturdu. Önce Zeljko Obradovic’in çalıştırdığı Partizan, ardından yıldızlar topluluğu Cedevita ve son olarak da yarı finalde, Gran Canaria’yı saf dışı bırakan Andorra deplasmanlarında kazanarak Eurocup’ta adını finale yazdıran temsilcimiz, en çok merak edilen takım oldu.

Kısıtlı bütçe, dar rotasyon ama mükemmel bir organizasyon ile zirveye adım adım yürüyen Frutti Extra Bursaspor’un başarıya giden yol da farklı hikayelerle dolu.

Kulüp Başkanı Sezer Sezgin, kulüpte basketbolun doğuş hikayesini anlatırken, “Recep Bölükbaşı’nın başkan seçildiği kongrede konuşmasından önce İsmet Demirel’in önerisiyle gidip kendisine basketbol takımı kurulacağını söyledim. Seçildikten sonra yönetim kurulu toplantısında basketbol takımı kurulmasını isteyen kimdi diye sordu, ‘bendim’ cevabını verince, ‘Kur o zaman, sen sorumlusun’ dedi ve bu hikaye böyle başladı” dedi.

Haberin Devamı

Frutti Extra ile birleşmenin de biraz tesadüf olduğunu anlatan Uludağ İçecekleri Türk A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Kızıl da Bursaspor’dan bize ‘led reklamı’ almak için bir ziyaret galdi. Ancak proje o kadar güzeldi ve pazarlama açısından da umutvericiydi ki, içimizde Bursaspor sevdasını da hesaba katıp, biz bu işin içinde tamamen olmak istiyoruz dedik. Çok kısa süre içinde takımı sahaya Frutti Extra Bursaspor ismiyle çıkardık” diye konuştu.

‘Euroleague olursa onu da yaparız’

Gelecek sezon Euroleague oynama ihtimalinin doğduğunu hatırlattığımız Ömer Kızıl ve Sezer Sezgin, “Açıkçası her şey çok hızlı gelişti. Tabii ki Euroleague oynamak kolay değil. Bütçeler çok farklı. Ancak bu hakkı elde edersek hemen yeni bir planlama yaparız. Şehrin desteğine çok ihtiyacımız olacak. Oturur konuşuruz, neler yapabileceğimizi tartıya koyarız. Ama biz görevden kaçmayız. Euroleague biletini alırsak, orada da Bursaspor adını en iyi şekilde duyurmak için kolları sıvarız. Yeter ki şu finali de geçelim. Bursa’ya o kupayı kapıp getirelim. Partizan ve Cedevita maçlarının ardından yaşanan büyük coşkuyu herkes gördü. O taraftara bir de şampiyonluk hediye edelim” diyerek sözlerini noktaladı.

Haberin Devamı

Planlara sadık kaldık

Amaçlarının kalıcı bir yapı kurmak olduğunu söyleyen ikili, “Sezon başında bütçemizi belirleyip, ona sadık kalıyoruz. Takım kurma işini tamamen genel menajerimiz ve antrenörümüze bırakıyoruz. Biz onların sahaya rahat çıkması için ortam oluşturuyoruz. Frutti Extra ile Bursaspor bir aile oldu. İcra Kurulu oluşturuldu. Herkesin sorumlulukları var. Pazarlama, sponsorluk, biletleme... Bu sayede de bu yıl taraftarlarımızı tekrar tribüne çektik. Sahadaki başarılar art arda geliyor. Eurocup’ta finaldeyiz, ligde play-off’u garantiledik” ifadesini kullandı.

‘Kızıl’ın masasında basketbol var’

Başkan Sezen Sezgin, “Ömer Kızıl’ın kendi şirketindeki masasındaki işlerin yüzde 90’ı basketbol takımıyla ilgili. Bu da işi ne kadar sahiplendiklerini gösteriyor” derken, Kızıl da “Biz isterseniz transfer yapalım dediğimizde, hayır, bütçemize sadık kalalım diyen bir ekiple çalışıyoruz. Hatta bu sezon ortasında iki oyuncumuz Freeman ve Egemen’i Euroleague takımlarına göndererek gelir elde ettik. Türk oyunculara değer veren, onları da devreye sokan bir teknik ekibimiz var. Alt yapı faaliyetlerimizi de organize ediyoruz. Çok yakında kendi alt yapımızdan yetişen gençlerle aynı şekilde yarışmacı olmaya devam edeceğiz. Bu gerçekten büyük bir şans” diye konuştu.

Haberin Devamı

Süper karşılama

Bursaspor taraftarı, Parzitan ve Cedevita maçlarının ardından olduğu gibi yine takımlarını muhteşem şekilde karşıladı. Akşam saatlerinde şehre ulaşan Frutti Extra Bursaspor kafilesi, meşalelerle karşılanırken, daha sonra Barış Spor Salonu’nda kısa bir kutlama yapıldı.

Rakipler belli oldu

Ülkemize yeni şampiyonluklar kazandırmak için tarihi sınavlara hazırlanan iki temsilcimizin de rakipleri belirlendi. THY Euroleague çeyrek finalinde Olimpiakos sahasında Monaco’yu 94-88 yenerek durumu 3-2 yaptı ve Belgrad’da düzenlecek Final Four yarı finalinde Anadolu Efes’e rakip oldu. Eurocup yarı finalinde ise Virtus Bologna, deplasmanda Valencia’yı 83-73 yenerek finale yükseldi. Frutti Extra Bursaspor ile Virtus arasındaki Eurocup finali 11 Mayıs’ta Bologna’da oynanacak.

Haberin Devamı