İspanya La Liga Futbolun mucidi Cruyff

Futbolun mucidi Cruyff

30.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Efsane Johan Cruyff’un hayata vedasının ardından futbola dair ilginç bir yaklaşımda bulunuldu. Pele’den Maradona’ya, Alex Ferguson’dan Guardiola’ya kadar dünya futboluna etki eden herkesin Cruyff çatısı altında toplandığı kaydedildi.

Futbolun mucidi Cruyff

Hollanda futbolunun efsanesi Johan Cruyff’un hayata vedasının ardından ilginç bir araştırma yapıldı. Cruyff’un merkeze konduğu 3 kümeli bir şekil yapılarak, dünya futboluna etkisi olan istisnasız herkesin adı yazıldı.

Haberin Devamı

5 ayrı başlık altında futbola etki eden isimler kategorileştirildi. Bu kategoriler şöyle sıralandı:

1- Efsanevi futbolcular: Van Basten, Ronaldo, Platini, Zidane, Puskas, Maradona, Di Stefano, Gullit, Pele
2- Kısa bir dönem hocalık yapan efsane: Franz Beckenbauer
3- Birçok efsane hoca: Clough, Alex Ferguson, Ancelotti, Rinus Michels, Mourinho, Lobanovsky
4- Filozof hocalar: Bielsa, La Volpe, Hogan, Guardiola, Van Gaal, Sacchi, Wenger, Herrera, Tele Santana
5- Filozof futbolcular: Valdano, Socrates

Bu maddelerde yer alan bütün isimlerin Johan Cruyff’ta birleştiği, bu özelliklerin hepsinin Cruyff’un çatısının altında toplandığı kaydedildi.

Futbolda hem felsefe, hem taktik, hem de kısa dönemli başarılarda Cruyff’un imzasının olduğu, birçok ismin öncesinde ve sonrasında Sarı Fare’den ilham aldıkları ifade edildi.

Haberin Devamı

14 numaraya teşekkür

Barcelona ve Hollanda futboluna damgasını vuran Johan Cruyff’un anma törenleri devam ediyor. Camp Nou önünde kurulan özel alana her gün çiçek ve fotoğraflar bırakan taraftarlar ilginç görüntüler oluşturdu.

Öte yandan, Cruyff için forma numarasına atıfta bulunularak 14 maddede teşekkür mektubu yayınlandı. Cruyff’a; Futbol stili ve felsefesini getirdiği, sporu sevdirdiği, dersler verdiği, çok iyi hocalar yetiştirdiği, oyuncuların rüyasını gerçekleştirdiği gibi teşekkürler sunuldu.

Barcelona teknik heyeti ve futbolcular Camp Nou’da Cruyff anmasına katıldı.