Dünya Kupası G Grubu'nda düğüm çözülüyor

G Grubu'nda düğüm çözülüyor

25.06.2014 - 11:39 | Son Güncellenme:

G Grubu'nda yarın Almanya ile ABD kozlarını paylaşacak. Yapılan 9 maçın 6'sını Almanya, 3'ünü ise ABD kazandı.

G Grubunda düğüm çözülüyor

ABD ile Almanya, yarın yapacakları 2014 Dünya Kupası G Grubu maçıyla tarihlerinde 10. kez karşı karşıya gelecek.

Haberin Devamı

İki ülke milli takımları arasında bugüne dek yapılan 10 maçın 6'sını Almanya, 3'ünü de ABD kazandı, berabere biten karşılaşma olmadı. Almanya, geride kalan 9 maçta 21 gol atarken, kalesinde 15 gol gördü.

Almanya ile ABD, dünya kupalarında iki kez birbirlerine rakip oldu. Bu iki karşılaşmayı da Almanya kazandı. "Panzerler", 3 gol atıp, kalesinde gol görmedi.

İki takım arasında dünya kupalarındaki ilk randevu, 1998 Fransa'da gerçekleşti. Aynı grupta yer alan iki takımın maçından Almanya sahadan 2-0 galip ayrıldı. Almanya'nın gollerini Andreas Möller ve şu anda ABD'nin teknik direktörü olan Jurgen Klinsmann attı. Almanya, grubu lider tamamladı, ABD 3 mağlubiyetle şampiyonaya veda etti.

ABD ile Almanya arasında dünya kupalarındaki son eşleşme ise 2002'de oldu. Çeyrek final maçında Almanya, Michael Ballack'ın golüyle sahadan 1-0 galip ayrılıp, yarı finale yükseldi.

Haberin Devamı

1999'da Guadalajara'da oynanan FIFA Konfederasyonlar Kupası grup maçında ise ABD sahadan 2-0 galip ayrıldı.

İki ülke milli takımları arasında yapılan 6 özel maçta ise Almanya 4 kez, ABD ise 2 kez kazandı.

ABD ile Almanya'ya beraberlik yetiyor

G Grubu'nda 4'er puana sahip ABD ve Almanya'ya ikinci tura çıkmak için beraberlik yetiyor. Gana ve Portekiz'in 1'er puana sahip olduğu grupta, ABD ile Almanya berabere kalmaları durumunda 5'er puanla bir üst tura çıkacaklar. ABD-Almanya maçında iki takımdan birinin yenilmesi, Portekiz-Gana karşılaşmasının da berabere bitmemesi durumunda ise ikincilik için averaj hesapları ortaya çıkacak.

ABD-Almanya maçı Recife'de oynanacak

ABD-Almanya karşılaşması, Brezilya'nın Recife kentindeki Arena Pernambuco'da oynanacak. Karşılaşma TSİ 19.00'da başlayacak. Maçı Özbek hakem Ravshan Irmatov yönetecek. Irmatov'un yardımcılıklarını aynı ülkeden Abduxamidullo Rasulov ve Bakhadyr Kochkarov yapacak. Maçın dördüncü hakemliğini ise Kamerunlu Alioum üstlenecek.

Portekiz ve Gana ilk kez karşılaşacak

ABD ve Almanya ile aynı grupta yer alan Portekiz ile Gana ise ilk kez karşı karşıya gelecek. Gana, daha önce Avrupa temsilcileriyle yaptığı 4 maçta 2 galibiyet alıp, 2 kez de mağlup oldu. Portekiz ise Afrika ülkeleriyle yaptığı 3 maçta birer galibiyet, mağlubiyet ve beraberlik aldı.

Haberin Devamı

Brasilia'daki Nacional Stadı'nda oynanacak Portekiz-Gana maçı TSİ 19.00'da başlayacak. Karşılaşmayı Bahreynli hakem Nawaf Shukralla yönetecek. Aynı ülkeden Yaser Tulefat ve Ebrahim Saleh'in yardımcı hakem olarak görev alacağı karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Kolombiyalı Wilmar Roldan.

Yazarlar