Galatasaray G.Saray Başkanı Dursun Özbek toplantıyı terk etti

G.Saray Başkanı Dursun Özbek toplantıyı terk etti

09.12.2015 - 13:59 | Son Güncellenme:

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, "En büyük gündemimiz UEFA kriterleri. Bu konu ile yatıp bu konu ile kalkıyoruz" dedi. Özbek konuştuktan sonra salondan ayrıldı. Dursun Özbek'in ardından söz alan Hayri Kozak sert sözlerle eleştirdi. Kozak, "Şimdi soruyorum: Mustafa Denizli'ye avans olarak 1.5 milyon dolar ödendi mi ödenmedi mi? Bunu açıkla Fatih İşbecer?" sözleriyle yönetime yüklendi.

G.Saray Başkanı Dursun Özbek toplantıyı terk etti

Galatasaray'ın Aralık ayı divan toplantısında Başkan Dursun Özbek üyelere UEFA ile yapılan görüşmelerle ilgili bilgi verdi ve şu konuşmayı yaptı. Dursun Özbek, eleştiriler sonrası salonu terk etti.

Haberin Devamı

"Geçtiğimiz bir ay çok yoğun bir dönem oldu Galatasaray için. UEFA'ya bir ziyaret yaptık. Konu 2014'de imzalanan sözleşme gereği, kulübümüz geçtiğimiz dönemler için takibe alınmıştı. UEFA Kriterlerinin önerdiği şekilde mali yapıyı düzenlememiz şeklindeydi. Maalesef geçtiğimiz dönemdeki zarar tablosu kriterlere uymamaktadır. Hesaplarımızın şeffaflığını takdir etmişlerdi daha önce rapor sunmuştuk bu zararın nasıl oluştuğu yönünde. Konu geçmişe dayalı 2011'den 2014 e kadar sürede kriterlere uymadığı dönemde kulübümüz izlemeye alındı. Maalesef UEFA'nın istediği seviyeye indirmemiz mümkün olmadı. Biz önümüzdeki 3 yıl içinde kriterlere uyum göstereceğimizi rapor halinde anlattık. Çok ilgilendiler, raporu olumlu buldular. UEFA profesyonelleri önünde adeta bir mahkeme gibi onlara yapacağımız işleri ve projeleri anlattık ve 3 yıl içinde uyum sağlayacağımıza bilgi verdik.

Haberin Devamı

'Pozitif karşıladılar'

Bence bizi pozitif karşıladılar. Şubat ayında bir ziyaret daha yapacağız. Belli tasarruf tedbirlerini hayata geçirdik. Yeni yönetime bunun geçmişten kaynaklanan zararların telafisi için bir şans verilmesini istedik. Türkiye'deki ekonomik koşulları, kur farkını, Türkiye'nin başına gelenleri anlattık ve haklı gerekçelerle onların önüne koyduk. Şubat ayında yapacağımız ikinci toplantıya onlarda bu şartları yorumlamış olarak gelecek. Galatasaray'ın bu sıkıntısını çözmek için büyük gayret sarfediyoruz. Zararı nasıl olduğu belli ve bütün herkesin bildiği bir süreç. Bu yüzden geriye dönük hesaplaşmalar yerine UEFA'yı gelecek dönem için ikna etme çabasındayız. En önemli gündem konumuz budur. Bu konu ile yatıp bu konu ile kalkıyoruz. Sorunlar bitmez. Ben ve yönetim kurulum Türkiye'nin de içinde bulunduğu bu kritik süreçte kulübün en şeffaf şekilde sürdürebilmek için çaba gösteriyoruz. "

Hayri Kozak'tan sert sözler! "Mustafa Denizli'ye 1.5 milyon dolar ödendi mi, ödenmedi mi?"

Dursun Özbek'in ardından söz alan Divan Kurulü üyesi Hayri Kozak sert sözlerle başkan Dursun Özbek'i ve yönetimi eleştirerek şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Merak ediyorum, başkanın bir rahatsızlığı mı var. Yok ise ona göre konuşacağım. Dinlemesini bilmek meziyettir. Eğer dinlemeye tahammül edemiyorsak, aynı kitlelere dinlenildiğini bilerek dikkatli konuşmanızdır. Sevgili yönetimimize ne söylesek, sadece yalnız başkan var. Taner Aşkın az önce bütün faturayı Ünal Aysal'a kesti. Ben de o dönemde Ünal Aysal'ı eleştirenlerin başında geliyorum. Ama Taner Aşkın'a şunu derim. Onca yıl içinde sadece Ünal Aysal dönemini cımbızla seçmek Taner Aşkın'a yakışmadı. Benim her dönemi iyi incelediğimi bilirsiniz. Bu böyle bir iki kişiye fatura edilecek birşey değildir. Ayrıca dönemler arası borç alacak farkını iyice araştırmak gerek. Bu sportif A.Ş nin raporlarını bırakın incelemeyi, haberi olmayan yöneticilerimiz oldu. Bunu bilmeden Cenevre'de kime ne anlatacağız."

Hamza Hamzaoğlu'nun gönderilmesinin de geçiştirilecek bir konu olmadığını vurgulayan Kozak, "Son seçim öncesi sayın başkan dedi ki, seçilirsek Hamza Hamzaoğlu ile uzun süreli çalışmayı düşünüyorum dedi. Sonrasında da hep destek açıklamaları yaptı. 10 Kasım'da dediki ben görevde olduğum sürece Hamza Hamzaoğlu göreve devam edecek. Haziran 2015'de Hamza Hoca ile 3 yıllık sözleşme yapıyor. Onsun yapamam diyen başkan 7 gün sonra Hamzaoğlu'nu Arena'ya çağırıp, yolu ayırıyorlar. Hamzaoğlu şudur budur ayrı ama görevine böyle son vermek Galatasaray'a yakışan bir tavır değil. Hemen sonra Başkanımız Mustafa Denizli ile el sıkışıyor. Mustafa Denizli ile yapılan 5 günlük görüşme süresinde nakit bir ödeme yapıldı mı merak ediyorum. Şimdi soruyorum: Mustafa Denizli'ye avans olarak 1.5 milyon dolar ödendi mi ödenmedi mi? Bunu açıkla Fatih İşbecer? Kevin Grosskreutz'a sözleşme yapıldı. Adam elini kolunu sallaya sallaya gidiyor. Adam gitti tık yok. Bu adam Galatasaray'dan nakit avans aldı mı? 1,5 milyon euro bonservisinin ne kadarı verildi. Gidiş geliş masrafları ne oldu? Dünyada böyle birşey olmuş mudur? Annemi özledim dedi ve gitti bu da bizim başımıza geldi. Sabri 15 sezon Galatasaray'da 422 maç oynamış. Herhalde hep kötü oynamasa bu kadar oynayamaz. Sözleşmesinin son 1 yılının iptali nasıl oldu? Sabri kendi mi vazgeçti. Eğer yönetim sen bu parayı haketmedin diye iptal ettiyse, bu oyuncu hala niye oynuyor.

Haberin Devamı

Geçen pazar yaşanan olay Galatasaray'ın iletişimi için facia. Yalan haber koyuyoruz, sen şahit olarak kendine Brezilya'daki Alex'i mi buldun? Adam açıklama yaptı böyle virgül kadar bir açıklamam olmadı diye. Bu hassas konu da böyle bir kaynağı olmayan haber kullanmak affedilir değil. Ada konusunda şimdi hiç ses yok. Ada hakkında genel kurul kararı aldık. Ne oluyor bilgilendirin" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"'Neşter vurulmayan yerlere neşter vurduk'

Kozak'ın ardından konuşan Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri Fatih İşbecer eleştirelere cevap vererek şu ifadeleri kullandı:

'Sportif A.Ş gelirlerinin %97'sini sporculara harcıyordu. Bu sürdürülemezdi. Bugün ise bu oran %75'e geriledi. Gerekli takviyeleri yaparak, UEFA Avrupa Ligi'nde de sezon sonuna kadar devam edeceğiz. Biz başarı neticesinde neşter vurulmayan yerlere neşter vurduk. Bunun için sevilmiyoruz. 2 yıl önce aylık 2.6 milyon maaş gideri varken bu şimdi 1.55 milyon seviyesine çekilmiştir. Öyle sözleşmeler var ki Sevr anlaşması yanında hafif kalır. Biz bunları temizlemeye çalışıyoruz. Biz sporcu sözleşmelerine 'tek taraflı fesih' maddesi koyuyoruz. Ya bunu kabul edeceksiniz ya da gideceksiniz. Adeta kelle koltukta çalışıyoruz. Burada tabii ki hatalar da ortaya çıkıyor. Burada ben de hata yapıyorum ama biz Galatasaray'ın zarar etmemesi için konuşuyoruz. Galatasaray fakirleşirken bazıları zenginleşmiş..."

Üyelerden tepki

Fatih İşbecer'in bu konuşmasına salondaki üyeler laf atarak eleştiride bulunmaya devam ettiler ve bu açıklamalar doyurucu değil diyerek tepki gösterdiler.

Sonrasında üye Hayrettin Kozak kürsüye bir kez daha çıkarak "Sevgili Fatih İşbecer beni hayal kırıklığına uğrattınız dedi ve bu hesapları bilen çalışkan bir yönetici olarak daha açıklayıcı olmanız gerek. Küçük sorun dediğiniz Grosskreutz ve Mustafa Denizli'ye ödenen 1,5 milyon dolar nasıl oldu. Basit sorulara afaki detay demek olmuyor. Sabri denen gariban 4.8 milyon nasıl bırakır. Demek ki siz yolladınız. Yolladıysanız açıklayın" eleştirisinde bulundu.

Galatasaray eski yöneticisi Semih Haznedaroğlu da yaptığı konuşmada "Biz çok şampiyon olduk. 1-2 sene şampiyon olamazsak çok birşey kaybetmeyiz ama bu borçla devam edemeyiz. Dursun Özbek şu anki duruma göre ideal bir başkan.Yalnız son 2-3 ayda yapılan hatalar beni çok şaşırttı. Bu hatalarını konuşmalı ve ders almalılar" dedi.

Galatasaray Divan Kurulu'nde söz alan diğer üyeler ise şöyle konuştu:

AYHAN ÖZMIZRAK: "Sayın Başkan UEFA'yı bilgilendirdiniz tamam da biraz bizi bilgilendirseniz. Galatasaray nasıl bir yola gidiyor. Mayıs ayında listenize almadığınız kardeşiniz Mehmet Özbek'i Florya'da futbol ve Sportif A.Ş'nin başına getirdiniz. Madem öyle listenize alsaydınız. Antrenmanda hoca kovmak moda oldu. Hocaya soğuk iseniz daha önce görevine son verseydiniz. Bu aldığınız örnek Ünal Aysal'dan antrenmanda sms ile antrenör kovmak. Eğer bir başkanı örnek alacaksanız Alp Yalman'ı örnek alın ve kulübü borçsuz teslim edin. Kevin Grosskreutz olayı patladı. Suçlu bir çalışan ilan edildi ve görevine son verildi. Sonra ne hikmetse yeniden o çalışan işe alındı. Birden basketbolda lisans skandalı patladı. Belki haklı olduğunuz yönler var ama farkında olmadan işler yapılıp sahada kazanılan maç masa başında kaybedildi. Federasyon başkanına okkalı bir cevap verdik ama iadeli taahhütlü imiş. Bunlar yetmedi Sabri meselesi çıktı. Sözleşme yaptınız sonra iptal ettiniz. Bu sözleşmeyi siz yaptınız. Bu bir mobbingtir. Siz bunu yaparsanız hangi profesyonel sporcu ya da çalışan size güvenebilir. O imza Galatasaray'ın imzası onun bunun imzası değil. En son 6 Aralık akşamı geldi. Galatasaray'ın kendi web sayfasından yaptığı açıklamalar 110 yıllık gücünü yansıtacak şekilde olmalı. Böyle balon Galatasaray'ı zor durumda bırakacak açıklama kimin aklına geldi. Bu Galatasaray'a yakışır bir davranış değil. Galatasaray'da başkanlık sistemi var ama başkan yönetime danışır ve ortak akılla karar alır. Bizim başka kulüpleri kınadığımız bireysel takınan kulüplere benziyoruz. Başkan çalışıyor, paralar veriyor ama bunlar yetmiyor. "

Rasim Zaimoğlu:

"Galatasaray gibi 25 milyon taraftarı olan bir kulübün 14 bin üyesi olmaz. Üye sayısının süratle artırılması lazım. Tüzük Tadil Komisyonu'ndaki arkadaşlarıma önerim tüzükte yeni üyelere yer açılmalı süratle hem de.

Hamza Hoca'nın gönderilmesi bize yakışmamıştır. Ancak Mustafa Denizli'nin göreve getirilmesi çok yerindedir.

Kulübümüzün sosyal medyada çok etkin ve dikkatli olması gerekiyor. Maalesef resmi siteden yapılan açıklama hepimizi üzdü ve zorda bıraktı. Karşımızda 17 senelik başkanlık yapan bir şahıs var ve herşeyi o biliyor yığınla hata yapıyor. Öyle bir malzeme ki biz ona eski futbolcusunun olan ya da olmayan sözüyle cevap veriyoruz. Oysa tek kelime ile cevap verebilirdik. Sayın başkan aynaya bak, Google'a bak deseniz yeterli cevap olurdu. "

Okan Böke:

"Piyasalar allak bullak olmuşken bugün buraya gelmek bir görev. Demin anlatılanlar facia. Grosskreutz alıp 1,5 milyon euro veriyoruz. Abimi özledim diye gidiyor. Kizer diye bir kız lisans işleri çarpıklık oluyor. Suçlu arıyoruz, hep başkaları suçlu. Eğer karşı tarafı sadece kur zararı ile ikna ediyorsanız acayip, 7 çarşamba bir araya geldi böyle mi oldu. Size sormadılar mı, sizin geliriniz TL ile zararınız euro ile. Grosskreutz bedelsiz yolluyoruz herhalde. Hamza Hoca'nın gönderildiği vakit daha ucuz maliyetli idi. Mustafa Hocamızın maliyeti 4,5 milyon dolar. Herhalde UEFA heyeti buna da sıcak bakar. Burası koskoca Galatasaray. Sermaye piyasası kurulunda 308 bin ceza yedik. Bu cezayı sorumlu yöneticinin ödemesi gerek. Burada kabahatli kim? Hep. Biz haklıyız demek bundan sonra olabilecek yanlışları da görmemezlikten gelmek demek. Galatasaray'ın bırakın kar etmesini, az zarar etmesi bile her geçen gün zorlaşıyor. Artık hatalarımızdan ders alalım. Suçlu içimizde. "

Taner Taşkın:

"Arkadaşlarımın söyledikleri ile hemfikirim. Ayrıca niye buralara geldik. Uzun vadede değil. 10 senede neler olmuş, ders çıkarılmış, çıkarılmamış. 2011 Galatasaray'ın miladı. 2011'e kadar futbol 11 milyon zarar etmişti. 2011'den 2015 kadar olan çok büyük inançla göreve gelen Ünal Aysal'ın yaptığı hatalar. Bilerek ya da bilmeyerek yaptığı hatalar Galatasaray'ı bu açığı getirdi. Bunun hesabını dahi vermeden kaçtı gitti ve ibra ettiniz. Bu yönetimin günahı yok. Çocuğu kucağında buldular. Bazı hatalar yapılıyor ama asıl suçluyu gözardı ettiniz. Benim bu yönetimden beklediğim son 5 senenin en az 3 uluslararası kuruluşa inceleme yaptırıp, Galatasaray'ın haklarının korunmasıdır. İş yapan yanlış yapabilir. Bu yönetimi biz seçtik. Bütün yönetimlere muhalif bir kişiydim. Ama artık bu yönetime yardım etmek gerektiğini düşünüyorum. "