Galatasaray Galatasaray Başkanı Burak Elmas: Onlar da yaşayacak

Galatasaray Başkanı Burak Elmas: Onlar da yaşayacak

17.04.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Galatasaray Başkanı Elmas, göreve gelmelerinin ardından kendilerine yapılan acımasız eleştirilerin kim gelirse gelsin devam edeceğini söyledi, “Onların G.Saray’ı ileriye taşımalarına izin verin. Görevlerinin tamamlanmasına izin verelim” dedi.

Galatasaray Başkanı Burak Elmas: Onlar da yaşayacak

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, kendilerine yapılan acımasız eleştirilerin, kişisel boyuttaki yıpratmanın son bulmasını istedi.

Haberin Devamı

Galatasaray Lisesi’nde bir araya gelen Divan Kurulu’nun nisan ayı olağan toplantısında konuşan Başkan Elmas, “Atilla İlhan’ın söylediği gibi, ‘Ayrılıklar da sevdaya dahil. Çünkü ayrılanlarla hala sevgili’. Bugün huzurlarınızda yaklaşık 9 ay önce bu salonda teşekkür konuşması yaptıktan 9 ay sonra son divan toplantımızda bu salondan size 38. başkan olarak konuşmamı yapıyorum” diyerek söze başladı.

Burak Elmas, “Eşref Hamamcıoğlu ve Metin Öztürk, Galatasaray’da önemli bir hizmet yarışına girdiler, taşın altına ellerini soktular. Sizlere garanti ediyorum onlar da bizim yaşadıklarımızı yaşayacaklar. Bu kişiye mahsus bir muamele değil artık. Galatasaray’ı kendisine hafta sonu eğlencesi yapmış, Galatasaray’da eleştiriyi geleceğe birlikte gitmek için değil, kendini tatmin için yapan, arkadaşlarıyla, kişilerle; intikamını Galatasaray üzerinden alan, Galatasaray’ı ailesi, yaşadığı değerler olarak değil, bir amaç olarak kullanılan araç olarak görenler onlara da bunları yapamaya devam edecekler” dedi.

Haberin Devamı

Divan Kurulu’na seslenen Elmas, “30 Nisan’da kim başkanımız seçilirse seçilsin, azınlıkların sesiyle onların yıpratılmasını değil, çoğunluğun desteğiyle onlara Galatasaray’a hizmet etmelerini, onların da Galatasaray’ı ileriye taşınmalarını izin verin. Görevlerinin tamamlanmasına izin verelim. Eleştirileri kişi bazlı değil, konu bazlı yapalım. Bu Galatasaray geleceği için çok önemli” yorumunu yaptı.

Başkan Elmas, divan başkanlığı tarafından kurulan araştırma komisyonunun cadı avı değil, birinin yolsuzluk, hırsızlık tespiti için değil, Galatasaray maddi olarak buraya getirmiş olan yanlışların tespiti ve tekrarlanmaması için kurulduğunu dile getirdi.

‘Acı reçete olabilir’

Divan Kurulu’nda bir konuşan başkan adayı Eşref Hamamcıoğlu, olağanüstü bir süreçten geçtiklerini söyledi.

Günlük popülist yaklaşımlarla tribünlere oynayarak, pembe rüyalar vaat ederek, gerçekleşmesi mümkün olmayan vaatlerde bulunarak kulübün bir yere gelemeyeceğini dile getiren Hamamcıoğlu, “Pembe tablolar, pembe hayallere götürüyor maalesef. Beklentiler arttıkça üyeler arasındaki ilişkiler sertleşiyor. Kişisel yaralamalara kadar gidiyor bu. Galatasaray kendi içindeki çekişmelerden dolayı dışarıya karşı zayıf düşmektedir. Bazen bu birleşmeyi sağlamak için kangren olan organları kesmek de zaruridir”. Bu radikal kararları almaktan çekinmemeli Galatasaray genel kurulu” diye konuştu.

Haberin Devamı

Hamamcıoğlu şöyle devam etti:

“Galatasaray, sportif başarıyı satın almamalı. Futbolda da yarışmacı ruhunu kaybetmeden, kısıtlı ve sınırlı imkanlarını verimli kullanarak başarıya ulaşmak zorundadır. Acı reçete olabilir ama gerçek budur. Altyapıya yatırım yapmak zorundadır.”

'Kazanan Galatasaray olsun'

Galatasaray başkan adayı Metin Öztürk, “Kim kazanırsa kazansın, kazanan Galatasaray olsun” dedi.

Öztürk, “Söylenilecek şeyleri zaten 8 ay önce söylemiştik. Bugün biraz daha derinleşti. Sağ olsun Burak Elmas başkanımız, her iki başkan adayını da gerek mali raporları gerek yayın kuruluş ile ilgili sıkıntıları anlattı. Tablo çok parlak değil. Gördüğünüz gibi iki ekipte de çok kıymetli Galatasaraylılar var. Konusuna çok vakıf insanlar var. Eşref Hamamcıoğlu başkanımız bizim için çok değerli, her zaman her yerde söylüyorum. Kim kazanırsa kazansın, kazanan Galatasaray olsun” diye konuştu.

Haberin Devamı

Taraftar yalnız bırakmayacak

Gerek Ramazan ayı gerekse karşılaşmanın hafta içinde olması bile Galatasaray taraftarını etkilemedi. Sarı-kırmızılılarda şimdiden yarınki Yeni Malatyaspor maçının biletlerin yüzde 70’inin satıldığı ortaya çıktı. Yaklaşık 36 bin kişinin karşılaşma için bilet aldığı duyurulurken, bunun maç saatine kadar çok daha iyi noktaya geleceği ifade edildi.

Sarı-kırmızılılar, bu sezon ligde ve kupada amaçsız kalınmasına rağmen takımlarını tribünde yalnız bırakmıyor.

Cim-Bom’da yeni kriz

Galatasaray’ın son yapılan genel kurulunda ihraç kararı alınan Sicil Kurulu eski Başkanı Selçuk Erdoğmuş, genel kurul kararlarının iptali için 9. Asliye Hukuk Mahkemesi nezdinde iptal davası açtı. Erdoğmuş’un dava dilekçesinde, genel kurulda yapılmış olan oylamalarda kapalı oynama usulünün belirlenmesi ile oylama öncesi sayım yapılmamasının mevzuata aykırı olduğu iddia edildi. Ayrıca genel kurulun ilan edilen günden bir gün sonrası sabahına sarkması ve 25 saat sürmesine ilişkin hukuki sorunlara dikkat çekildi.

Haberin Devamı

Kiralıklar dönünce ne olacak?

Galatasaray’da mevcut takım dışında adeta bir 11 de kiralık olarak başka takımlarda yer alıyor. Bunların dönüşü sonrasında futbolcu enflasyonu yaşanacak. Üstelik bunlardan bir kısmı da takıma faydalı olabileceği düşünülen isimler...

Örneğin Yunus, Adana Demirspor’da kendini ispat ederken, Emre Akbaba da Alanya’daki performansıyla kendini kabul ettirdi. Giresun’a kiralanan kaleci Okan Koçuk da performansıyla dikkat çekti.

Bu isimler dışında Luyindama, Oğulcan, Emre Taşdemir, Sekidika ve Ozornwafor gibi isimler de kiralandıkları takımdan geri dönecekler.

Franck Ribéry’nin Marsilya’daki en iyi anları

Yazarlar