Galatasaray Galatasaray Başkanı Dursun Özbek: 1 milyar TL gelir bekliyoruz

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek: 1 milyar TL gelir bekliyoruz

12.09.2022 - 14:12 | Son Güncellenme:

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, biten ve devam eden projelerle ilgili GS TV'ye açıklamalarda bulundu. Özbek ayrıca yaz transfer döneminde renklere bağlanan yıldızların maliyetlerini açıkladı.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek: 1 milyar TL gelir bekliyoruz

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, GS TV'de 'Gündem Özel' programına konuk oldu. Başkan Özbek biten ve devam eden projelerle ilgili bilgi verdi.

Haberin Devamı

Dursun Özbek'in açıklamaları şu şekilde: "Bu toplantıyı düzenlemekteki amacımız, mali projelerimizi ve sportif anlamda nerede olduğumuzu taraftarlarımıza anlatmak. Bugünkü ekonomik getirisi açısından daha önce otel olarak inşa ettiğimiz binayı rezidansa çevirdik. Üyelerimizi, Mecidiyeköy'deki rezidansımızdan yer almaya davet ediyorum. Bugün bölgenin ekonomik değeri itibarıyla rezidansa çok uygun, çok talep var. 

'1 MİLYAR TL GELİR BEKLİYORUZ'

160 dairenin satışından 1 milyar liraya yakın bir fon bekliyoruz. Bu paranın yarısı, Bankalar Birliği'ndeki kredinin 2 milyar 200 TL olan ana para hesabının bir kısmını kapatmaya gidecek. Diğer yarısı, Galatasaray'ın Kemerburgaz ve Florya'daki faaliyetlerine destek vermek için kasaya girecek. UEFA'nın bizden talep ettiği sermaye artırılması konusu var. G.Saray'ın en faydalısını seçmek üzere arkadaşlarımızla beraber çalışıyoruz. Mecidiyeköy'ün atıl kalması iyi bir şey değil. 6-7 ay içinde bu faaliyetleri tamamlamayı düşünüyoruz.  

Haberin Devamı

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek: 1 milyar TL gelir bekliyoruz

G.SARAY ADASI KONUSU

Galatasaray Adası'nda hazineye ait olan parsellerin tapusunu 30 yıllığına aldık. Bu tapular üst kullanım hakkı tapusudur. Bu tapuları aldıktan sonra ada üzerinde proje geliştirme şansınız olur. Değerli G.Saraylılar daha önce size söz verdiğimiz gibi G.Saray Adası'nın bu hale gelmesi için emeği geçen çok arkadaşım var. Bütün gücün bu konuya teksif eden Erden Timur kardeşimiz var. Hakikaten çok başarılı iş çıkardılar. Adanın bu hale gelmesi için kulübe herhangi bir yük getirmedik. Ada projemizde kulübümüzün kasasından hiç para çıkmadı.Adada birçok etkinlik yaptık. Orada çok güzel ambiyans var. Yaptığımız etkinliklerde bunu gördük. Tam bir aile ortamında vakit geçiriliyor. Bu beni ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımla bize ziyadesiyle memnun etti.

'ADA BİZİM SİMGEMİZ'

Galatasaray'da sevgi iklimi ve barışmanın eksik olduğunu seçim döneminde ısrarla söyledik. Beraber olmanın gereğine vurgu yaptık. Yenilediğimiz Galatasaray Adası, bu amaca hizmet eden en önemli faktörlerden birisi. Ada bizim simgemiz. Sezonun bitmesiyle birlikte adanın tamamını üyelerimize açacağız. Sezon boyunca etkinlikler planlıyoruz. Birbirine küs olan herkes adaya geliyor. Çünkü herkesin burada hatırası var. Başarıda beraberinde geliyor. Birlik ve beraberliği sağladığımız zaman bizim önümüzde kimse duramaz. 

Haberin Devamı

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek: 1 milyar TL gelir bekliyoruz

'KEMERBURGAZ'DA ZEMİN ETÜDÜ YAPILIYOR'

Kemerburgaz'daki arazinin de üst kullanım tapusunu aldık. Daha önceki başkanlık dönemimde uygulamayı düşündüğüm projeler zaten hazırdı. Kemerburgaz'da şu anda zemin etüdü yapılıyor. Kısa süre içinde Eyüp Belediyesi'ne başvuruda bulunacağız ve inşa faaliyetine geçeceğiz. Burada birinci fazda A takım binasını yapıp, birkaç saha ile hemen faaliyete açmak istiyoruz. Florya'daki projemizi gerçekleştirmek için A Takımı Kemerburgaz'a deplase etmek istiyoruz.

'YENİ SEZONDA A TAKIMI KEMERBURGAZ'A ALMAYI DÜŞÜNÜYORUZ'

İstanbul Orman Müdürlüğü'ne başvurduk. Bu adanın etrafında bir mesire alanı var. Buranın da Galatasaray Kulübü'ne tahsis etmeleri için müracaatımızı yaptık. Ankara'da Sayın Bakan ile görüştüm. Yeni sezonda A Takımı buraya almaya düşünüyoruz. 

Haberin Devamı

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek: 1 milyar TL gelir bekliyoruz

'BANKALAR BİRLİĞİ ANLAŞMASINI KAPATMAK İÇİN KULLANACAĞIZ'

Florya'daki emlak konuta ait araziyi de kulübümüze kazandıracağız. Florya'da bir kısım Galatasaray'ın tapulu malı. Bir kısmı da Emlak Konut'un tapulu malı. Bugün itibarıyla yaptığımız görüşmelerde, Emlak Konut'tan kendi tapularında olan kısmın bize satılması için bir mutabakatımız var. Mecidiyeköy'den gelecek fon, Riva'dan gelecek fon, Florya'dan gelecek fon... Bunları toplayınca büyük bir sayı ortaya çıkıyor. Bu parayı Bankalar Birliği anlaşmasını kapatmak için kullanacağız. Değerli Bakanımız Murat Kurum ve Sayın Cumhurbaşkanımızla görüşmelerimiz var. Buranın Galatasaray'a satılması, Galatasaray kulübünün bütünü burada inşai faaliyete başlaması için görüş birliği sağlandı.

'YILDA 400 MİLYON TL FAİZ ÖDÜYORUZ'

Günde 1.2 milyon TL faiz ödüyoruz. Yıllık yaklaşık 400 milyon lira. 400 milyon lira faiz ödeyen bir kulüp, sürdürülebilir sportif başarı sağlayamaz. Bu projeler kısa vadede hayata geçireceğimiz projeler.

Haberin Devamı

TRANSFER KONUSU

Değerli G.Saraylılar bu bölümde sportif faaliyetlerimizden bahsetmek istiyoruz. G.Saray bir spor kulübü. Olimpik sporların Türkiye'ye gelmesindeki öncü kulüp G.Saraydır. Spor dediğimiz zaman futbolu düşünmemek lazım.  2 bine yakın lisanslı sporcumuz var. 15 bin yakın spor okullarında eğitim gören çocuklarımız var. Herkes son transfer dönemindeki alınan oyuncuların maliyetlerini merak ediyor. G.Saray'ın bir kuruşunun bile hesabı yapılarak transfer harcamasına gidildi. Transfer dönemi, futbol kulüplerin en hararetli geçen dönemi. Futbolda da kısa transfer dönemine rağmen çok başarılı bir dönem geçirdiğimizi düşünüyorum.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek: 1 milyar TL gelir bekliyoruz

'26 MİLYON EURO HARCADIK'

Geçen transfer döneminde bonservis bedeli olarak 28 milyon euro harcanmış. Biz bu dönemde 26 milyon euro para harcamışız. 26 milyon euronun içinde 21 yaş altı oyuncuların transferi konusu. G.Saray futbol takımının geleceğini imar etmek istedik. En büyük yatırımı burada yaptık. Danimarka'dan Ross ve Avusturya'dan Türk vatandaşı Yusuf Demir. Bu iki oyuncuya 7 milyon 750 bin euro bonservis bedeli ödedik.  

'13 TANE YENİ FUTBOLCU GELMİŞ'

Takımdan 26 oyuncumuz ayrılmış. 13 tane yeni futbolcu gelmiş. 2'si 21 yaş altı grubuna ait. Diğerleri de Avrupa'nın en önemli takımlarından transfer edilmiş oyuncular. Galatasaray tarihinde ben bu kadar yıldız transferi yapılan bir dönem daha hatırlamıyorum. Taraftarlarımıza böyle oyuncuları izlettirmenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Transferlerimiz o kadar ses getirmiştir ki, Avrupa basını günlerden beri bunlardan bahsediyor. Hatta, geçtiğimiz günlerde Le Figaro gazetesi başlık atıyor, 'Galatasaray'ın transferleri, Tuchel'in gönderilmesini bile gölgede bıraktı' diyorlar.

Sadece Icardi değil, yaptığımız tüm transferler Avrupa'da oynayan önemli oyunculardan oluşuyor. Geçmişte Drogba, Sneijder, Hagi gibi oyuncular geldi ancak bu kadar uygun maliyetlerle gelmediler. Hem ileriye dönük yatırım yaptık, hem de takımı güçlendirdik.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek: 1 milyar TL gelir bekliyoruz

'ICARDI'NIN ÜCRETİNE KATKI VERDİĞİMİZ KISIM 750 BİN EURO'

Icardi'nin maaşı 750 bin euro. Daha doğrusu ücretine katkı verdiğimiz kısım 750 bin euro. Bonusları da 20 gol atarsa 75 bin euro. Kazanılacak maç başına da 3 bin euro. Bütün bunları görerek yorum yapılmasında fayda var. PSG'nin oyuncusudur. Kiralık olarak oynamaktadır. G.Saray'ın marka değeri nedeniyle Türkiye'yi tercih etti. G.Saray'ın her kuruşuna dikkat ettik. 

Maaş skalası geçen sezon 28.6 milyon euroydu, bu sezon 29.3 milyon euro oldu. İyi oyuncularımızı tuttuk ve yeni gelen oyuncularla birlikte çok az bir artış oldu. Bu yüzden taraftarımızı tüm maçlara davet ediyorum.

'SADECE MERTENS'E İMZA PARASI VERDİK'

İmza parası olarak sadece Mertens'e 1 milyon 200 bin euro civarı verdik. Hakikaten bu sezon çok iyi bir takım kurduk. G.Saray artık sahada keyif veriyor. Yaptığımız transferlerin hepsi beni heyecanlandırıyor. Özet olarak, çok başarılı bir transfer dönemi geçirdik. Dünya yıldızlarını ekibimize kattık. Geçen seneki maaş skalasını dengede tutarak yeni bir takım kurduk. İşin sonunda 5.5 milyon euro maliyetle bu takım bu hale geldi. Gerisini siz hesap edin. 

'BİZE RAPOR VERMEDİLER'

Geldiğimizde bize rapor sunan bir teknik ekip yoktu. Teknik direktör yurt dışındaydı, bize rapor vermediler. Biz gece 2-3'lere kadar çalışarak durumu bu hale getirdik. Umuyorum bu emeklerimizin meyvesini alacağız. Her zaman söylediğim gibi Cumhuriyetin yüzü Galatasaray. 100. yılda da hedefimiz şampiyonluk. Bizim için çok önemli bir dönem.

'POTADA HEDEFİMİZ FIBA ŞAMPİYONLAR LİGİ ŞAMPİYONLUĞUNU KAZANMAK' 

Önemli faaliyetlerimizden biri de basketbol. Başantrenörümüzle devam ediyoruz. Bost takımda kaldı, 5 yabancı değişti. Sadık ve Göksenin de bizimle kaldı. Türk eklemeleri yaptık. Hedefimiz Basketbol Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak. 3 milyon dolarlık bir bütçemiz var. Basketbolda hedefimiz FIBA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazanmak.

Yazarlar