Beşiktaş Galatasaray - Beşiktaş: 2-1

Galatasaray - Beşiktaş: 2-1

14.03.2022 - 19:55 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in 29. haftasında merakla beklenen derbi maçında Galatasaray, Beşiktaş'ı konuk etti. Mücadele yüksek tempoda oynanırken Galatasaray sahadan 2-1 galip ayrıldı. Maçta öne çıkan isim ise Kerem Aktürkoğlu oldu.

Galatasaray - Beşiktaş: 2-1

Süper Lig'de 29. hafta maçında Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu'nda Galatasaray ve Beşiktaş karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılılar sahadan 2-1 galip ayrılarak Barcelona ile yapılacak rövanş öncesi moral depoladı.

Haberin Devamı

 

Aslan'da golleri 22. ve 32. dakikalarda Kerem Aktürkoğlu yaptı. Kerem'e gollerin asistini ise Mohamed yaptı. Beşiktaş'ta ise golü 85. dakikada Rıdvan Yılmaz kaydetti.

Galatasaray bu sonuçla puanını 38'e yükseltti ve 11. sırada yer aldı. Beşiktaş ise 45 puanla 8 sırada bulunuyor.

GALATASARAY - BEŞİKTAŞ: 2-1

STAT: Nef

HAKEMLER: Atilla Karaoğlan, Serkan Ok, Candaş Elbil

GALATASARAY: Pena - Omar Elabdellaoui (Dk. 67 Boey), Nelsson, Marcao, Van Aanholt, Taylan Antalyalı, Berkan Kutlu, Emre Kılınç (Dk. 68 Babel), Feghouli (Dk. 46 Cicaldau), Kerem Aktürkoğlu (Dk. 81 Ömer Bayram), Mohamed (Dk. 67 Gomis)

BEŞİKTAŞ: Ersin Destanoğlu - Rosier, Necip Uysal, Vida, Umut Meraş, Atiba (Dk. 46 Josef de Souza), Can Bozdoğan, Ghezzal, Teixeira (Dk. 78 Rıdvan Yılmaz), Kenan Karaman (Dk. 38 Larin), Güven Yalçın (Dk. 38 Batshuayi)

GOLLER: Dk. 22 - Dk. 32 Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray) - Dk. 85 Rıdvan Yılmaz (Beşiktaş)

SARI KARTLAR: Cicaldau, Mohamed, Ömer Bayram, Van Aanholt (Galatasaray) - Atiba, Ersin Destanoğlu, Ghezzal, Josef (Beşiktaş)

Haberin Devamı

MAÇTAN DAKİKALAR
3’üncü dakikada sağ kanatta topla buluşan Rosier, rakibinden sıyrıldı ve ceza sahasına girer girmez sol ayağıyla vuruşunu yaptı. Top yandan auta gitti.

8’inci dakikada Omar’ın sağ kanattan içeri kestiği ortada Mohamed’in yaptığı kafa vuruşu direğinden dibinden dışarı çıktı.

15’inci dakikada Ghezzal’ın kullandığı köşe vuruşunda Necip Uysal’ın ön direkten arkaya aşırttığı topu çizgi üzerinden Omar çeldi.

17’nci dakikada Berkan Kutlu’nun uzun pasıyla savunma arkasına hareketlenen Kerem Aktürkoğlu, rakibinden sıyrıldıktan sonra vuruşunu yaptı. Kaleci Ersin Destanoğlu kurtardı.

22’nci dakikada Feghouli’nin pasıyla ceza sahasına giren Mohamed, rakiplerinden sıyrılarak pasını Kerem Aktürkoğlu’na aktardı. Penaltı noktasına yakın bir bölgeden sert bir vuruş yapan Kerem Aktürkoğlu, fileleri sarstı: 1-0.

27’nci dakikada Ghezzal’ın kullandığı köşe vuruşunda Güven Yalçın’ın yaptığı ve savunmaya da çarpan vuruşu Pena kornere çeldi.

32’nci dakikada Mohamed, sağ kanatta Umut Meraş’tan topu kaparak içeri kesti. Kerem Aktürkoğlu’nun kafa vuruşu ağlara gitti: 2-0.

İlk yarı ev sahibi ekibin 2-0’lık üstünlüğü ile son buldu.

54’üncü dakikada Rosier’in sağ kanattan içeri kestiği ortada Larin’in kafa vuruşu yandan auta gitti.

65’inci dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun ara pasında ceza sahasına giren Mohamed’in vuruşunu kaleci Ersin Destanoğlu kurtardı. Bir kez daha topu önünde bulan Mohamed tekrar kaleyi denedi, Vida topu çizgiden çıkardı.

75’inci dakikada Can Bozdoğan ile hızlı çıkan Beşiktaş’ta ceza sahası içinde topla buluşan Larin, altıpasın sol bölümünden vuruşunu yaptı, Marcao kayarak topu kornere çeldi.

85’inci dakikada Rosier’in sağ kanattan yerden içeri verdiği topa Ghezzal dokunarak penaltı noktası üzerindeki Rıdvan Yılmaz’a bıraktı. Bu oyuncunun sağ ayağıyla yaptığı sert vuruşta top, Pena’nın bacaklarının arasından ağlarla buluştu: 2-1.

Müsabaka ev sahibi ekibin 2-1’lik üstünlüğü ile sona erdi. 

Haberin Devamı

BAŞKANLAR DERBİYİ BERABER İZLEDİ
Spor Toto Süper Lig’in 29. haftasında Galatasaray ile Beşiktaş karşı karşıya geliyor. Mücadeleyi iki takım başkanı da takip etti. Galatasaray Başkanı Burak Elmas ile Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, derbiyi protokol tribününden beraber izledi.
Karşılaşma öncesinde iki kulübün başkanları derbinin ertelenmesiyle ilgili yaptıkları açıklamalarla gündem olmuştu. Öte yandan sarı-kırmızılı yöneticiler, mücadele öncesinde siyah-beyazlı yöneticileri kapıda karşıladı.

Haberin Devamı

Galatasaray - Beşiktaş: 2-1

MAÇTAN NOTLAR
Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, takımının UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu’nda deplasmanda oynadığı Barcelona maçının ilk 11’ine göre 2 değişikliğe gitti. İspanyol çalıştırıcı, Boey yerine Omar Elabdellaoui, Babel yerine ise Emre Kılınç’a görev verdi. Sarı-kırmızılı takım derbi maçında sahaya; Pena, Omar Elabdellaoui, Nelsson, Marcao, Van Aanholt, Taylan Antalyalı, Berkan Kutlu, Emre Kılınç, Feghouli, Kerem Aktürkoğlu ve Mohamed ilk 11’i ile çıktı.

GALATASARAY’DA 6 OYUNCU GÖREV ALMADI

Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, Beşiktaş maçının kadrosuna sakatlığı bulunan Arda Turan’ın yanı sıra Alpaslan Öztürk, Halil Dervişoğlu, Barış Alper Yılmaz, İsmail Çipe ve Işık Kaan Arslan dahil etmedi.

Haberin Devamı

TORRENT ISLIKLANDI

Galatasaray - Beşiktaş maçı öncesinde sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Domenec Torrent’in isminin anons edildiği sırada taraftarlar ıslıkla tepki gösterdi.

MAÇA İLGİ BÜYÜK

Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanan derbi maçına sarı kırmızılı taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. Covid-19 kuralları nedeniyle Beşiktaşlı taraftarların yer almadığı müsabakada biletlerin neredeyse tamamı satıldı. Maç saatlerinde soğuk havanın hakim olduğu Nef Stadyumu’nda taraftarlar, havaya aldırış etmeden Beşiktaş maçında tribünleri doldurdu

2 DEĞİŞİKLİK
Beşiktaş Teknik Direktörü Önder Karaveli, Süper Lig’in 28’inci haftasında 2-2’lik eşitlikle sona eren Medipol Başakşehir maçının 11’inde 2 değişikliğe gitti. Karaveli savunmanın ortasında, Serdar Saatçı ve Welinton’un yerine Necip Uysal ve Vida’yı sahaya sürdü.

Kaleyi Ersin Destanoğlu’na emanet eden Karaveli; savunma dörtlüsünde Rosier, Necip Uysal, Vida ve Umut Meraş’tan oluşturdu. Savunmanın hemen önünde Atiba - Can Bozdoğan ikilisini bozmayan Karaveli; hücum hattının sağında Ghezzal, ortasında Alex Teixeira, solunda ise Kenan Karaman’a görev verdi. Önder Karaveli’nin gol yollarındaki tercihi ise Güven Yalçın oldu. Siyah-beyazlı ekibin Galatasaray karşısındaki 11’i şöyle: “Ersin Destanoğlu - Rosier, Necip Uysal, Vida, Umut Meraş, Atiba, Can Bozdoğan, Ghezzal, Alex, Kenan Karaman, Güven Yalçın.”

STOPER TANDEMİ BU MAÇTA DA DEĞİŞTİ

Siyah-beyazlı ekibin teknik direktörü Önder Karaveli, Galatasaray derbisinde de savunmanın ortasında görev alan isimleri değiştirdi. Ligin son 3 haftasında Altay, Demir Grup Sivasspor ve Medipol Başakşehir mücadelelerinde sakatlık ve performans düşüklüğüyle birlikte savunmanın ortasında görev alan oyuncular, değişiklik göstermişti. Karaveli, sarı-kırmızılı ekibe konuk oldukları maçta da bu bölgedeki oyuncularda değişikliğe gitti. Önder Karaveli, Galatasaray derbisinde Necip Uysal ve sakatlığını atlatan Vida’ya forma şansı verdi.

BATSHUAYI KULÜBEDE

Siyah-beyazlı ekibin; Belçikalı golcüsü Michy Batshuayi, derbiye de yedek kulübesinde başladı. Kötü performansı nedeniyle eleştiri oklarının hedefi olan ve iç sahadaki bazı maçlarda taraftardan tepki gören Batshuayi, Başakşehir karşılaşmasında formasını Güven Yalçın’a kaptırmıştı. Geçen hafta oynanan karşılaşmada attığı golle, takımının 1 puan almasına katkıda bulunan genç golcü derbi maça da 11’de başladı.

JOSEF İKİ MAÇ SONRA KADRODA

Siyah-beyazlı ekibin Brezilyalı orta saha oyuncusu Josef de Souza, iki maçlık aranın ardından karşılaşma kadrosuna dahil edildi.

Süper Lig’de Demir Grup Sivasspor ile oynanan karşılaşmanın ardından sol uyluk iç adalesinde gerilme ve ödem tespit edilen Josef de Souza, kupada oynanan Yukatel Kayserispor ve ligde oynanan Medipol Başakşehir karşılaşmalarının kadrosuna dahil edilmemişti. Brezilyalı orta saha, hafta içinde takımla birkaç antrenmanda yer aldı ve derbinin kadrosunda kendisine yer buldu.

Barcelona - Galatasaray maçından görüntüler

Yazarlar