Süper Lig Galatasaray - Fenerbahçe Süper Kupa maçı ne zaman oynanacak? İki alternatif tarih var

Galatasaray - Fenerbahçe Süper Kupa maçı ne zaman oynanacak? İki alternatif tarih var

31.12.2023 - 12:18 | Son Güncellenme:

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanması planlanan Galatasaray - Fenerbahçe maçı ileri bir tarihe ertelenmişti. Dev maçın ne zaman oynanacağı merak konusu olurken Süper Kupa’nın akıbeti netleşmeye başladı. Maçın oynanacağı tarih için 2 ihtimal bulunuyor. İşte detaylar...

Galatasaray - Fenerbahçe Süper Kupa maçı ne zaman oynanacak İki alternatif tarih var

Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe, dün akşam Turkcell Süper Kupa maçında karşı karşıya geleceklerdi. Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu'nda saat 20.45'te oynanması planlanan müsabaka öncesinde Suudi yetkililerin aldığı kararlar iki kulübü de harekete geçirmişti.

Haberin Devamı

TFF GÖRÜŞMELERDE BULUNDU

Fenerbahçe ve Galatasaray maça Atatürk tişörtü ile çıkmak istemiş fakat Suudi Arabistan yönetiminin buna izin vermediği belirtilmişti. Türkiye Futbol Federasyonu yetkililerle bu krizi çözmek adına görüşmelerde bulundu.

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) edinilen bilgiye göre karşılaşma öncesinde İstiklal Marşı'nın okunacağı ve Türk bayrağının açılacağı vurgulanmıştı. Takımların sahaya Atatürk posteri ve tişörtü ile çıkma isteğinin ise çözüme kavuşturulması bekleniyordu.

Galatasaray - Fenerbahçe Süper Kupa maçı ne zaman oynanacak İki alternatif tarih var

MÜCADELE ERTELENDİ

Yaşanan gelişmelerin ardından Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ile Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile bir araya geldi. TFF'nin konakladığı otele gelen kulüp başkanları, TFF yetkilileri ile son durumla alakalı toplantı gerçekleştirdi. Ancak zirveden maç için olumlu sonuç çıkmadı ve kulüpler sahaya çıkmayı reddederek Türkiye'ye döndü.

Haberin Devamı

Bu gelişmeler sonrasında ise 'Galatasaray - Fenerbahçe Süper Kupa finali ne zaman oynanacak?' sorularını akıllara getirdi.

İKİ SEÇENEK VAR

Yeni yılın ilk ayıyla birlikte takımlar, yoğun bir maç temposuna girecekler. Bu süreçte Süper Kupa Finali için Ocak sonu-Şubat başında bir boşluk gözüküyor. Türkiye Kupası maçlarının yanı sıra Şubat ve Mart aylarında takvime Avrupa kupaları da eklenecek. Mart ayı da dolu ve son haftası Milli ara var. Takımlarımız Avrupa’dan elenirlerse, Nisan ayı içerisinde hafta içi günleri boşa çıkıyor. İhtimaller dahilinde bu ay içerisindeki uygun bir günde, Süper Kupa oynatılabilir.,