Beşiktaş Beşiktaş'tan 87 günde 2 milyon euro kazandı! 1 dakikalık maliyeti 121 bin lira

Beşiktaş'tan 87 günde 2 milyon euro kazandı! 1 dakikalık maliyeti 121 bin lira

31.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Beşiktaş’ın sözleşmesini feshettiği Eric Bailly 87 günde tam 2 milyon euro (65 milyon lira) kazandı. 8 resmi maçta 537 dakika sahada kalan Fildişi Sahilli stoperin 1 dakikalık maliyeti 121 bin lira oldu.

Beşiktaştan 87 günde 2 milyon euro kazandı 1 dakikalık maliyeti 121 bin lira

Eric Bailly arkasında ağır bir fatura bırakarak Beşiktaş’tan ayrıldı. Kartal, Fildişi Sahilli stoperi sezon başında Manchester United’dan bedelsiz transfer ederken, Haziran 2024’e kadar geçerli sözleşme imzalatmıştı.

Haberin Devamı

Sürekli sakatlık sorunu yaşayan ve performansı beklentileri karşılamayan Bailly, Fenerbahçe yenilgisinden sonra Aboubakar, Rosier, Ghezzal ve Onana ile birlikte kadro dışı bırakılmıştı. Sezon sonu bitecek sözleşmesi karşılıklı anlaşmayla önceki gün feshedilen Bailly sadece 87 günde tam 2 milyon euro (yaklaşık 65 milyon lira) kazandı.

Beşiktaştan 87 günde 2 milyon euro kazandı 1 dakikalık maliyeti 121 bin lira

Beşiktaş’la 4 Eylül’de mukavele imzalayan ve yıllık ücreti 3,5 milyon euro olan deneyimli futbolcu karşılıklı anlaşmayla 2 milyon euroyu kabul etti. Siyah-beyazlılar kadro dışı olan Bailly’ye ekstra 1,5 milyon euro ödemekten kurtulsa da Fildişi Sahilli oyuncu sadece 87 günde servet kazandı. Eric Bailly, Beşiktaş formasıyla Süper Lig’de 5, Konferans Ligi’nde 3 maça çıktı. Bu karşılaşmalarda 537 dakika sahada kalan tecrübeli futbolcu bir dakikada 121 bin 415 lirayı cebine koydu. Kartal, Bailly’nin oynadığı 8 resmi maçta 3 galibiyet, 4 yenilgi ve 1 beraberlik aldı. Sakatlık sorunları bitmek bilmeyen Bailly sadece 3 maçta 90 dakika görev yaptı.

Haberin Devamı

Beşiktaştan 87 günde 2 milyon euro kazandı 1 dakikalık maliyeti 121 bin lira

GENESIO'DA GERİ SAYIM

Teknik direktör arayışlarını sürdüren Beşiktaş’ta Bruno Genesio için geri sayım başladı. Siyah-beyazlı kulübün Başkanı Hasan Arat, Fransız teknik adamla 1,5+1 yıllık sözleşme için el sıkışırken, taraflar arasında artık son görüşmelerin yapıldığı aktarıldı.

Beşiktaştan 87 günde 2 milyon euro kazandı 1 dakikalık maliyeti 121 bin lira

İkinci Başkan Hüseyin Yücel, Bruno Genesio ile yüz yüze görüşmek için dün Fransa’ya gitti. Yücel’in 57 yaşındaki deneyimli hocayla tüm koşullarda anlaşarak teknik direktör problemini çözmesi bekleniyor. Görüşmelerde herhangi bir sorun yaşanmazsa Bruno Genesio salı veya çarşamba günü İstanbul’a gelecek ve kendisini siyah-beyazlı renklere bağlayan sözleşmeye imza atacak. Başarılı çalıştırıcı cuma günü Kasımpaşa ile oynanacak maçta Beşiktaş’ın başında yer alacak.

Bu arada Beşiktaş’ın teknik direktör adayları arasında yer alan Sergen Yalçın’ın Adana Demirspor’la anlaşmaya çok yakın olduğu bildirildi.

GHEZZAL SÜRPRİZİ

Kartal’da kadro dışı bırakılan isimlerden Rachid Ghezzal dün sürpriz biçimde takımla birlikte çalıştı. Sakatlık sorunu bulunmayan Cezayirli futbolcunun antrenmanın tamamında yer aldığı aktarıldı. Ghezzal’la ilgili son kararı yeni teknik direktör verecek. Aboubakar, Rosier ve Onana’nın durumları da yeni teknik patronun bu oyuncularla yapacağı görüşmeden sonra netlik kazanacak.

Haberin Devamı

Yazarlar