Galatasaray Galatasaray mahkemelik! Genel kurul kararlarının iptali istemiyle dava açıldı

Galatasaray mahkemelik! Genel kurul kararlarının iptali istemiyle dava açıldı

09.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü, Galatasaray’ın son genel kurulundaki usulsüzlükleri kapsayan bir rapor hazırladı. Valilik de buna istinaden 8. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak, genel kurul kararlarının iptali istemiyle dava açtı.

Galatasaray mahkemelik Genel kurul kararlarının iptali istemiyle dava açıldı

Galatasaray’da, Başkan Burak Elmas’ın idari ibrasızlığıyla sonuçlanan Olağan Genel Kurul’un iptali için dava açıldı. Genel kurulun durumunu inceleyen, halk arasında Dernekler Masası olarak bilinen İstanbul Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü, toplantıda bir takım usulsüzlükler buldu ve konuyu mahkemeye taşıdı.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılıların 26 Mart’ta yaptığı ve 22 saatten fazla süren genel kurulunda, birtakım hatalar tespit edildi. Bu durum, denetçiler tarafından rapor edildi. Bunun üzerine harekete geçen İstanbul Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü, olayı, İstanbul Valiliği iletti. İstanbul Valiliği de de buna istinaden 8. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak, genel kurul kararlarının iptali istemiyle dava açtı.

Adımlar değerlendirildi

Dernekler Kanunu’nun 32. maddesindeki, “Mahkemece, kanun ve tüzük hükümlerine aykırı olarak yapılan genel kurul toplantılarının iptaline de karar verilebilir” hüküm gereğince, mahkemenin bu genel kurulu iptal etme yetkisi bulunuyor.

Bu haberin bilgisi kulübe ulaşır ulaşmaz, Başkan Burak Elmas, Divan Kurulu Başkanı Aykutalp Derkan, Olağan Genel Kurul Divan Başkanı Metin Sinan Aslan, iki başkan adayı Eşref Hamamcıoğlu ve Metin Öztürk ile bazı hukukçular bir araya geldi ve atılacak adımlar değerlendirildi.

Haberin Devamı

Kulüpten yapılan açıklamada, gelişen bu olayların etki etmeyeceği, 30 Nisan’da gerçekleşecek seçim sürecinin kesintisiz devam edeceği vurgulandı.
İstanbul Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü ayrıca, tüzükte yer alan idari ibrasızlıkla ilgili tüm maddelerin iptalini istedi.

‘Kasa kolaylığı mümkün değil’

Galatasaray’ın geleneklerinde tek adaylı seçimin söz konusu olmadığını dile getiren başkan adayı Eşref Hamamcıoğlu, kendilerinin ve rakip listenin sarı-kırmızılı kulübe hizmet etmek için yola çıktığını ifade etti.

Kulüpte kaotik bir durum yaşandığını ifade eden Hamamcıoğlu, “Galatasaray hiç bu kadar dibe vurmamıştı. Kasa kolaylığı söz konusu değil. Ancak finansal kaynaklarımız ve çalışmalarımız hazır. Bankalar Birliği sözleşmesi çerçevesinde ve yeni çıkan Spor Yasası taslağı çerçevesinde zaten hiç kimsenin kasa kolaylığı sağlaması mümkün değil. Arkamızda çok güçlü bir iş dünyası desteği var” dedi.

‘1 milyar lira lazım’

Galatasaray başkan adayı Metin Öztürk, görev verilmesi halinde rahatlıkla bu görevin altından kalkacaklarına emin olduklarını söyledi, “Biz vaat değil, iş yapacağız” dedi.

Haberin Devamı

Öztürk, acil olarak 600 milyon lira gerektiği hatırlatması üzerine, “600 milyon liraya çözülüyorsa iyi. Bizim yaptığımız hesaba göre, kasaya bu sene ilave 1 milyar lira koymak lazım. Biz hazırlıklarımızı buna göre yapıyoruz. Bu sakın kasa kolaylığı diye algılanmasın” ifadesini kullandı. Öztürk, Torrent için, “Hoca başarılıysa devam eder” yorumunu yaptı.

İki adaylı seçim

Galatasaray’da yaşanan belirsizliğe rağmen, seçim takvimi işlemeye devam ediyor.

Sarı-kırmızılılarda aday olan Eşref Hamamcıoğlu ile Metih Öztürk, tüzük gereği son gün olan dün listelerini teslim ederek adaylıklarını resmileştirdi.

Hamamcıoğlu’nun listesi şu şekilde: Asil: Osman Kocaman, Boğaç Göncü, Murat Uysal, Mehmet Emre Mısırlı, Levent Apaydın, Nizam Hışım, Cevat Genç, Utku Dönmez, Murat Karaman, Tamer Saka. Yedek: Sadık Burçin Tuncel, Abdullah Metin Tutçuoğlu, Namık Kemal Martı, Suat Sarı, Kaan Artukoğlu.

Öztürk’ün listesi de şu şekilde: Asil: Bora İsmail Bahçetepe, Rıza Tevfik Morova, Can Natan, Adil Emecan, Mehmet İsmail Sarıkaya, Binnur Doğançe Zaimler, Dikran Gülmezgil, Emir Aral, Fabrizio Casaretto, Ethem Baturalp Pamukçu. Yedek: Mustafa Manav, Tanur Lara Yılmaz, Hasan Aslan, Hacı Güçlü, Saltuk Buğrahan Budak.

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi’nde Real Madrid’in Chelsea zaferi

Yazarlar