Basketbol Galatasaray, Sekizli Final'de iddialı

Galatasaray, Sekizli Final'de iddialı

06.04.2014 - 11:35 | Son Güncellenme:

Galatasaray Basketbol Şube Koordinatörü Özyer, "Galatasaray Odeabank, Ekaterinburg'a Türkiye ligi lideri olarak gitti ve en iyi takım performansını ortaya koyarak başarılı olmaya çalışacak" dedi.

Galatasaray, Sekizli Finalde iddialı

Galatasaray Kulübü Basketbol Şube Koordinatörü Murat Özyer, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Sekizli Final organizasyonunda tek dökecek Galatasaray Odeabank'ın başarılı olmak için mücadele vereceğini söyledi.

Haberin Devamı

Rusya'nın Ekaterinburg kentinde yarın başlayacak ve 7 gün sürecek Sekizli Final organizasyonuyla ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulunan Murat Özyer, "Galatasaray Odeabank oraya Türkiye ligi lideri olarak gitti ve en iyi takım performansını ortaya koyarak başarılı olmaya çalışacak. Öncelikli hedefimiz grupta ilk iki takım arasına girerek yarı finale kalmak. Oradan da adım adım gitmek istiyoruz" diye konuştu.

Sekizli Final'de Türkiye'yi 3 takımın birden temsil etmesinin önemine dikkati çeken Özyer, "Galatasaray Odeabank, Fenerbahçe ve Kayseri KASKİ, üç başarılı Türk ekibi olarak yerlerini aldılar. Türk kadın basketbolunun değerini daha da artırmak için Ekaterinburg'da mücadele verecekler. Üç ekibin birden aynı grupta yer alması belki iyi de oldu. Çünkü grup maçları süresinde Türk kamuoyu kadın basketbolunu yakından takip etme şansı bulacak" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"Dört yabancıyla mücadele edeceğiz"

Murat Özyer, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Sekizli Final'inde Galatasaray Odeabank'ın, Türkiye liginde olduğu gibi 4 yabancıyla sahada olacağını kaydetti.

Aynı grupta yer aldıkları Türk ekipleri Fenerbahçe ile Kayseri KASKİ'nin, Türkiye ligine oranla farklı kadrolarla mücadele edeceğini dile getiren Özyer, "Fenerbahçe ve Kayseri KASKİ, Türkiye ligini farklı, Avrupa Ligi'ni farklı kadrolarla oynayan takımlar. Sekizli Final'de lige oranla farklı oyuncular ve dizilişle saha olacaklar. Bu da grubu daha ilgi çekici hale getirecek. Galatasaray Odeabank ise Türkiye'deki kurallar dahilinde 4 yabancıyla mücadele vererek başarı kazanmaya çalışacak" şeklinde konuştu.

"Sekizli Final formatı doğru değil"

Murat Özyer, FIBA Avrupa Ligi'ndeki Sekizli Final uygulamasını sporcu sağlığı açısından doğru bulmadığını ve geride kalan sezonda bu konuyla ilgili FIBA'ya bir öneride de bulunduğunu dile getirdi. Sekiz takımın katılımıyla yapılan ve 7 günde şampiyonun belirlendiği formatın özellikle sporcu sağlığı açısından riskli olduğunu aktaran Özyer, "Geçen sene bu sistemin değişmesi için FIBA'ya ben bir öneride bulunmuştum. Muhtemelen önümüzdeki senelerden itibaren bu öneri kabul edilip, Dörtlü Final sistemine dönüleceğini düşünüyorum. Bu, oyuncuların 7 günde 5 maç oynamasını ve sakatlık riski yaşamalarını engelleyecek bir sistem" diyerek sözlerini tamamladı.