Futbol Galatasaray transfer haberleri - 16 Ağustos Galatasaray transfer gündemi

Galatasaray transfer haberleri - 16 Ağustos Galatasaray transfer gündemi

16.08.2017 - 10:27 | Son Güncellenme:

Galatasaray transfer sezonunda adeta kabuk değiştirdi. Birbirinden kaliteli ayakları kadrosuna katan Galatasaray gönderdiği oyuncular ile transfer sezonunun en hareketli takımlarından biri oldu. İşte 16 Ağustos Galatasaray transfer gündemi...

Galatasaray transfer haberleri - 16 Ağustos Galatasaray transfer gündemi

Galatasaray transfer sezonunu en verimli değerlendiren takımlarından biri oldu. Galatasaray transfere 38,5 milyon avro harcarken satışlarından 17,36 milyon avro gelir elde etti. Peki Galatasaray'ın sıradaki transfer hedefi hangi oyuncu. İşte Galatasaray'ın transferi için yoğun mesai harcadığı isimler...

Haberin Devamı

Transferde sponsor taktiği!

Galatasaray, 66 numarayı teslim edeceği eski kaptanını sponsor desteğiyle transfer ediyor. Cimbom, milli oyuncunun kiralama ve yıllık ücret maliyetini forma sponsoru NEF ile yarı yarıya paylaşacak Barcelona'ya iki yıllık kiralama bedeli olarak altı milyon Euro teklif edildi, anlaşma an meselesi

Altı yeni transferiyle ligin ilk haftasında Kayserispor'u sahadan silen Galatasaray, Arda Turan'ı yuvaya döndürmek için sponsoru NEF ile birlikte hareket edecek. Barcelona'nın da sponsoru olan ve Galatasaray'ın göğüs reklamında yer alan şirket, Arda Turan'ın kiralama bedeli ve yıllık ücretinin yarısını karşılayacak. İşte Arda operasyonun detayları:

A PLANI: 2 YIL

Sabah'ta yer alan habere göre, Barcelona ile üç yıllık kontratı bulunan Arda Turan için oyuncunun menajeri Ahmet Bulut, Galatasaray adına teklifi Katalan kulübü yönetimine iletmek üzere başkan Dursun Özbek tarafından yetkili ilan edildi. Sarı-kırmızılı yönetim, önce eski kaptanını iki yıllığına kiralamak, sonrasında ise son sezonunda da bonservisi ile almak istiyor. İki yıllık kiralama bedeli için Barcelona kulübüne teklif edilen rakam 6 milyon Euro.

Haberin Devamı

VE B PLANI

Barcelona'nın 'Hayır' demesi halinde Aslan'ın B planı, bir yıllık kiralık ve gelecek sezon bonservis için 8 milyon Euro. Arda'nın yıllık ücretinin 3 milyon Euro'luk kısmını üstlenecek olan Galatasaray, kalan maliyeti sponsoru NEF'e ödetecek. Bu arada menajer Ahmet Bulut'un dün "Arda için Galatasaray ile anlaşma yok" sözünün perde arkasında Barça ile görüşmelerin sonuçlanmaması olduğu öğrenildi.

VALVERDE: YENİDEN KAZANMAMIZ ZOR!

Bar celona Teknik Direktörü Ernesto Valverde, kadroya almadığı Arda Turan için açıklamada bulundu. Valverde, "Arda Turan'ı yeniden kazanabilir miyiz, bilmiyorum. Arda, Barcelona'nın büyük bir yatırımı... Bugüne dek oynadığı tüm kulüplerde başarılı olmuş. Ama burada her şey performansa bağlı. Neler yapacağı önemli. Şu anda diğerlerini tercih ediyorum. Kadromda 25 oyuncu var ve karar vermek çok zor" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Asamoah’ta geri sayım

Galatasaray'da Başkan Dursun Özbek'in sol bek için müjdelediği isim Kwadwo Asamoah...

Başkan Özbek, NTV Spor'da Ganalı oyuncu için girişimlerin sürdüğünü belirtirken, Juventus ise kararsız. Teknik direktör Allegri birden çok mevkide oynayan Asamoah'ı tutmakta kararlı. Tek şartı ise Spinazolla'nın takıma dönmesi... Genç oyuncu, Juventus'a dönerse, Ganalı Aslan olacak. Bir diğer isim ise Strinic.

CİMBOM'A GÖZ KIRPTI

Kwadwo Asamoah, Jerry Akaminko'nun ''Asa, ne zaman Türkiye'ye geliyorsun? Seni İstanbul'da karşılamalı mıyım?'' sorusuna yanıt verdi.

Asamoah, bu soruya gülücük emojisi ile cevap verdi. Ganalı futbolcunun bu cevabının ardından Galatasaray taraftarı Asamoah'ın Twitter hesabını mesaj yağmuruna tuttu.

Asamoah ayrıca, bir Juventus taraftarının ''İyi şanslar'' dileğine de ''Teşekkürler'' diyerek yanıt verdi.

CENK ERGÜN AÇIKLAMIŞTI

Galatasaray Sportif Direktörü Cenk Ergün, 4-1 kazanılan Kayserispor maçı sonrası Asamoah transferinin bitmek üzere olduğunu belirtmiş ve ''Asamoah gelecek mi?'' sorusuna '' Öyle gözüküyor'' cevabını vermişti.

Haberin Devamı

Asamoah, Galatasaray'a transfer olması halinde, bu sezon sarı-kırmızılıların 8. transferi olacak.

Yüksek maaşının sırrı çözüldü

Feghouli sonunda Galatasaray'a katıldı ama yüksek maliyeti tartışma konusu oldu.

Yıllık ücretinin 3 milyon 850 bin euro'ya çıkmasının arkasında oyuncunun transferinin gecikmesine neden olan imza parasının olduğu ifade edildi. West Ham, Valencia'dan bedelsiz aldığı Feghouli için 1 milyon euro imza parası ödemiş, geriye 2 milyon euro kalmıştı.

İngiliz ekibi bu parayı ödemeyeceğini, Feghouli de bırakmayacağını söyleyince Galatasaray devreye girdi. Sarı-kırmızılı ekibin, 2 milyon euro'yu 4 taksitte yılda 500'er bin euro'luk taksitlerle ödemeyi kabul etti ve Feghouli'nin ücreti 3 milyon 850 bin euro'ya yükseldi.

Seleznov sürprizi

Karabük’ün hocası Sözeri, Galatasaray’ın Ukraynalı oyuncuyu istediğini açıkladı.

Galatasaray'ın Karabükspor'dan Yevhen Seleznov'u transfer etmek istediği açıklandı. NTV Radyo'ya konuşan kırmızı-mavili ekibin teknik direktörü Erkan Sözeri, "Seleznov, Galatasaray'ın kendisiyle ilgilendiğini bize söyledi. 3-4 tane daha teklif varmış. Galatasaray'ın bize ulaşan bir teklifi yok ama böyle bir şey var ki oyuncu bize söylüyor" diye konuştu. Erkan Sözeri, "8 Eylül'e kadar durumuna bakacağız, takımda kalırsa ondan faydalanacağız. Bu transfer olursa biz de yerine hamle yaparız" ifadesini de kullandı.