Galatasaray Galatasaray ve Manchester United puanları paylaştı! Gol yağmurunda kazanan çıkmadı

Galatasaray ve Manchester United puanları paylaştı! Gol yağmurunda kazanan çıkmadı

29.11.2023 - 22:38 | Son Güncellenme:

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nun 5'inci haftasında Galatasaray ile Manchester United arasındaki müsabaka 3-3'lük beraberlikle sona erdi.

Galatasaray ve Manchester United puanları paylaştı Gol yağmurunda kazanan çıkmadı

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nun 5'inci haftasında Manchester United ile karşı karşıya geldi. Rams Park'ta oynanan müsabaka 3-3'lük beraberlikle noktalandı.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın gollerini 29 ve 63'üncü dakikalarda Hakim Ziyech ile 71'de Kerem Aktürkoğlu kaydetti. Manchester United'da fileleri 11'de Alejandro Garnacho, 18'de Bruno Fernandes ve 55'te Scott McTominay havalandırdı.

Bu sonucun ardından Galatasaray 5, Manchester United 4 puana yükseldi.

GALATASARAY - MANCHESTER UNITED: 3-3

GOLLER: 11' Alejandro Garnacho, 18' Bruno Fernandes, 29' Hakim Ziyech, 55' Scott McTominay, 63' Hakim Ziyech, 71' Kerem Aktürkoğlu

MAÇTAN DAKİKALAR

4’üncü dakikada sol kanatta topla buluşan Zaha ceza sahası dışındaki Mertens’i gördü. Bu oyuncunun uzaktan sert vuruşunda top kaleci Onana’da kaldı.

11’inci dakikada Manchester United öne geçti. Bruno Fernandes’in pasıyla ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Garnacho, sol ayağıyla yakın direğe yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi: 0-1.

Haberin Devamı

18’inci dakikada konuk ekip farkı 2’ye çıkarttı. Shaw’ın pasıyla ceza sahası dışında topla buluşan Bruno Fernandes, uzak mesafeden yaptığı sert vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 0-2.

29’uncu dakikada Galatasaray farkı 1’e indirdi. Topla birlikte rakip sahada hareketlenen Torreira, ceza sahasının hemen dışında Bruno Fernandes tarafından düşürülünce Galatasaray serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Ziyech’in şutunda top kaleci Onana’nın sağından ağlara gitti: 1-2.

Mücadelenin ilk yarısı Manchester United’ın 2-1’lik üstünlüğüyle sona erdi.

48’inci dakikada sağ kanatta topla buluşan Mertens’in içeri çevirdiği topa ön direkte Kaan Ayhan dokundu fakat top yan ağlarda kaldı.

55’inci dakikada Manchester United farkı yeniden 2'ye çıkardı. Antony’nin pasıyla sağ kanatta topla buluşan Wan-Bissaka yerden içeri çevirdi. Ön direkte McTominay’ın ayak koyduğu top ağlara gitti: 1-3.

62’nci dakikada Galatasaray farkı bir kez daha 1’e indirdi. Ceza sahası dışı sağ çaprazında kazanılan serbest vuruşta topun başına Ziyech geçti. Bu oyuncunun vuruşunda kaleci Onana’nın hatası sonrası top ağlara gitti: 2-3.

66’ncı dakikada Zaha’nın pasıyla ceza sahasının hemen dışında topla buluşan Kerem Aktürkoğlu’nun vuruşunda top kaleci Onana’da kaldı.

Haberin Devamı

71’inci dakikada Galatasaray eşitliği yakaladı. Ziyech’in pasıyla savunma arkasına sarkan Kerem Aktürkoğlu, sağ çaprazdan ceza sahasına girdikten sonra yaptığı sert vuruşla topu kaleci Onana’nın solundan ağlarla buluşturdu: 3-3.

84’üncü dakikada sağ kanatta topla buluşan Dalot, ceza sahasının dışında müsait durumdaki Bruno Fernandes’i gördü. Bu oyuncunun vuruşunda top direkten auta çıktı.

Karşılaşmada başka gol olmadı ve Galatasaray sahasında Manchester United ile 3-3 berabere kaldı.

MAÇTAN NOTLAR

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 5’inci hafta karşılaşmasında İngiltere Premier Lig ekibi Manchester United’ı konuk etti. Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde oynanan karşılaşmayı İspanya Futbol Federasyonu’ndan Jose Maria Sanchez yönetti. Sanchez’in yardımcılıklarını ise Raul Cabanero ile Inigo Prieto yaptı.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Süper Lig’in 13’üncü haftasında oynanan Alanyaspor maçının 11’ine göre Manchester United karşılaşmasında 3 değişikliğe gitti. Okan Buruk, Alanyaspor karşılaşmasında forma giyen Davinson Sanchez, Kazımcan Karataş ve Barış Alper Yılmaz’ın yerine Abdülkerim Bardakcı, Angelino ve Hakim Ziyech’e görev verdi. Karşılaşmada kaleyi Fernando Muslera’ya emanet eden Buruk, savunma dörtlüsünü; Sacha Boey, Kaan Ayhan, Abülkerim Bardakcı ve Angelino’dan oluşturdu. Orta sahada Lucas Torreira ve Tanguy Ndombele’ye görev veren tecrübeli teknik adam, hücum hattının sağ kanadında Hakim Ziyech orta alanda Dries Mertens ve sol kanatta ise Wilfried Zaha’ya görev verdi. Okan Buruk’un gol yollarındaki tercihi ise Mauro Icardi oldu.

Haberin Devamı

Galatasaray, Manchester United karşısına şu 11 ile çıktı:

“Muslera, Boey, Kaan Ayhan, Abdülkerim Bardakcı, Angelino, Torreira, Ndombele, Ziyech, Mertens, Zaha, Icardi.”

GALATASARAY’DA TEK EKSİK DAVINSON SANCHEZ

Sarı-kırmızılı ekip, Manchester United karşılaşmasına tek eksik ile çıktı. Süper Lig'in 13’üncü haftasında Alanyaspor karşılaşmasında sakatlanan ve sol üst arka adalesinde 2’nci derece zorlanma tespit edilen 27 yaşındaki Kolombiyalı stoper Davinson Sanchez, Manchester United’a karşı sakatlığı sebebiyle forma giyemedi. Sanchez’in yerine teknik direktör Okan Buruk, sağ stoperde Kaan Ayhan’a görev verdi.

Haberin Devamı

ABDÜLKERİM BARDAKCI GERİ DÖNDÜ

Galatasaray’ın 29 yaşındaki başarılı savunmacısı Abdülkerim Bardakcı, Manchester United maçı ile birlikte formasına tekrar kavuştu. Teknik direktör Okan Buruk, Alanyaspor maçı öncesi son antrenmanda yaşadığı sakatlık sonrası tedbir amaçlı Alanyaspor karşısında dinlendirdiği Abdülkerim Bardakcı’ya Şampiyonlar Ligi’nde İngiliz ekibine karşı olan maçta sahaya sürdü.

UEFA YETKİLİLERİ MAÇ ÖNCESİ ZEMİNİ İNCELEDİ

Galatasaray - Manchester United maçı öncesinde gün boyu devam eden yoğun yağış sebebiyle UEFA yetkilileri, maça 2 saat kala sahaya indi ve zemini kontrol etti. Topun zemin üzerinde sekip sekmediğini kontrol eden yetkililer, maç saatine yakın yağışın şiddetini kesmesiyle maçın oynanmasına dair bir engel kalmadığına ve gerçekleştirilen konuşma sonrasında maçın oynanmasına karar verdi.

52 BİN TARAFTAR YERİNİ ALDI

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi 5’inci haftasında sahasında Manchester United’a oynadığı maçı 52 bin taraftar tribünden izledi. Bu sezon iç sahada oynadığı karşılaşmalarda ortalama olarak 40 bin seyircinin altına düşmeyen sarı-kırmızılı ekibin, İngiliz ekibiyle mücadelesi kapalı gişe oynandı.

MANCHESTER UNITED İLE 8’İNCİ KARŞILAŞMA

Galatasaray, Manchester United ile bugüne kadar 7 kez karşılaştı. Bu karşılaşmalarda sarı-kırmızılı ekip, 2 kez sahadan galip ayrılırken, 2 kez de İngiliz ekibine mağlup oldu. 3 karşılaşma ise beraberlikle sona erdi. Galatasaray bu 7 karşılaşmada toplam 7 gol atarken, kalesinde de 10 gol gördü. Ayrıca sarı-kırmızılı ekip, Manchester United ile iç sahada yaptığı 3 maçta da mağlup olmadı. 7 maçın 4’ü İngiltere'de, 3 karşılaşma ise İstanbul'da oynandı. Sarı-kırmızılılar, evinde oynadığı karşılaşmalarda kalesinde gol görmedi. Sarı-kırmızılılar, UEFA Şampiyonlar Ligi 2012-2013 sezonunda İngiliz ekibini 1-0 ile geçerken, 1993-1994 ile 1994-1995 yıllarında 0-0 ile sahadan beraberlik ile ayrılmıştı.

Öte yandan Galatasaray, Avrupa kupalarında İngiliz temsilcileri ile 22 karşılaşmaya çıktı. Arsenal, Chelsea, Manchester United, Liverpool, Leeds United ve West Bromwich Albion ile oynadığı 22 maçta; 4 galibiyet, 10 mağlubiyet ve 8 beraberlik aldı.

İNGİLİZ EKİBİNDE 7 EKSİK

İngiltere Premier Lig ekibi Manchester United, Galatasaray karşılaşmasına 7 oyuncusundan mahrum çıktı. Kart cezalısı Marcus Rashford'un yanı sıra sakatlıkları bulunan; Mason Mount, Lisandro Martinez, Tyrell Malacia, Jonny Evans, Christian Eriksen ve Casemiro, Galatasaray'a karşı kadroda yer almayan isimler oldu. Öte yandan İngiliz ekibinde bir süredir sakatlığı bulunan Rasmus Hojlund ise karşılaşmaya 11’de başladı.

Manchester United, Galatasaray karşısına şu 11 ile çıktı:

“Onana - Wan-Bissaka, Maguire, Lindelöf, Shaw, McTominay, Amrabat, Antony, Fernandes, Garnacho, Hojlund.”

MAÇIN KARNESİ

STAT: Ali Sami Yen Spor Kompleksi
HAKEMLER: Jose Maria Sanchez, Raul Cabanero, Inigo Prieto
GALATASARAY: Muslera - Boey, Kaan Ayhan, Abdülkerim Bardakcı, Angelino (Dk. 82 Nelsson), Torreira, Ndombele (Dk. 60 Oliveira), Ziyech (Dk. 82 Barış Alper Yılmaz), Mertens (Dk. 60 Kerem Aktürkoğlu), Zaha (Dk. 88 Kerem Demirbay), Icardi
MANCHESTER UNITED: Onana - Wan-Bissaka (Dk. 78 Dalot), Maguire, Lindelöf, Shaw, McTominay, Amrabat (Dk. 58 Mainoo), Antony, Fernandes, Garnacho (Dk. 78 Pellistri), Hojlund (Dk. 58 Martial)
GOLLER: Dk. 29 ve 62 Ziyech, Dk. 71 Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray) - Dk. 11 Garnacho, Dk. 18 Bruno Fernandes, Dk. 55 McTominay (Manchester United)
SARI KARTLAR: Boey, Kaan Ayhan (Galatasaray) - Bruno Fernandes, Amrabat, Shaw, Wan-Bissaka (Manchester United)

Yazarlar