Dünya Kupası Galatasaray'a Dünya Kupası şoku! Hayal kırıklığı yaşanıyor

Galatasaray'a Dünya Kupası şoku! Hayal kırıklığı yaşanıyor

25.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Katar ev sahipliğindeki 2022 Dünya Kupası'nda heyecan tüm hızıyla devam ediyor. İlk maçların ardından Süper Lig devi Galatasaray'da hayal kırıklığı yaşanıyor.

Galatasaraya Dünya Kupası şoku Hayal kırıklığı yaşanıyor

21 Kasım'da başlayan 2022 Dünya Kupası'nda heyecan tüm hızıyla devam ediyor. Katar ev sahipliğindeki turnuva, ilk kez yaz yerine sonbahar ve kış başlangıcında oynanıyor. Dünya Kupası'nın yakından takip eden Galatasaray ilk maçların ardından hayal kırıklığı yaşıyor.

Haberin Devamı

FLORYA'DA TOPLANIYORLAR
Ligdeki son 3 maçında Karagümrük, Beşiktaş ve Başakşehir'i yenerek, lider Fenerbahçe ile puan farkını 2'ye indiren ve Dünya Kupası arası öncesinde büyük moral bulan Galatasaray'da futbolcular bugün Florya Metin Oktay Tesisleri'nde toplanacak ve Milli oyunculardan yoksun olarak İstanbulspor karşılaşmasının hazırlıklarına başlayacak.

BURUK'UN TEK ENDİŞESİ
Galatasaray, Milli maçlar nedeniyle lige verilen son arada ve sonrasındaki BAY haftasında, formunu yeniden bulmakta çok zorlanmıştı. O dönemi üst üste puan kayıplarıyla geçen Sarı Kırmızılılar, tam ligde müthiş bir çıkış yakalamışken verilen kupa arası sebebiyle ufak da olsa bir endişe taşıyor. Teknik patron Okan Buruk, son aradaki benzer sıkıntıların yaşanmaması adına ekibiyle birlikte önlem arayışına girişti. Takımın, özellikle hazırlık maçlarıyla formunu koruması planlanıyor.

Haberin Devamı

YUSUF DEMİR'E İLAÇ OLDU
Yabancı kontenjanında yer alması sebebiyle şans bulmakta zorlanan, son sakatlığının ardından bir türlü toparlanamayan Aslan'ın genç yeteneği Yusuf Demir'e, Dünya Kupası arası ilaç gibi geldi. Süreci iyi değerlendirmesi için özel bir program verilen 19 yaşındaki futbolcu, hem bu programa bağlı kalacak hem de bireysel antrenörüyle özel olarak çalışacak. Sarı-Kırmızılılar'ın Yusuf'un geri dönüş performansına göre genç oyuncuyu ara transfer döneminde, düzenli forma giyebileceği bir takıma kiralayabilir.

EMRE TAŞDEMİR PES ETMEYECEK
Sezon başında adı geniş kadroda bile yer almazken, haftalar sonra sol bekte formayı kapan ve sakatlanana kadar da kimseye bırakmayan Emre Taşdemir'in yine pes etmeye niyeti yok. 27 yaşındaki futbolcu, kupa arasında sakatlığını atlatıp yeniden formayı kapmayı hedefliyor. Emre'nin bu pozisyondaki en yakın rakibi ise 19 yaşındaki Kazımcan olacak. Diğer sol bek Van Aanholt ile Ocak ayında yolların ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Galatasaraya Dünya Kupası şoku Hayal kırıklığı yaşanıyor

KUPADA SADECE SEFEROVIC SÜRE ALDI
18 Aralık'a kadar devam edecek olan Dünya Kupası için liglere ara verildi. Her ne kadar bu süreçte lig maçları oynanmayacak olsa da özellikle Galatasaray, Süper Lig'den turnuvaya en fazla oyuncu gönderen kulüp olarak kupayı en dikkatle takip edecek takım olarak dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Fakat sarı-kırmızılılar ilk maçların ardından hayal kırıklığı yaşadı. Galatasaray'ın Dünya Kupası'na gönderdiği 5 oyuncudan sadece Seferovic ilk maçta forma şansı buldu. İsviçre Milli Takımı'nda mücadele eden Seferovic 72. dakikada oyuna dahil oldu. Diğer futbolcular Nelsson, Mertens, Muslera, Torreira süre alamadı.

İŞTE SÜPER LİG'DEN DÜNYA KUPASI'NA GİDEN FUTBOLCULAR

GALATASARAY - 5
Lucas Torreira (Uruguay)
Victor Nelsson (Danimarka)
Haris Seferovic (İsviçre)
Dries Mertens (Belçika)
Fernando Muslera (Uruguay)

BEŞİKTAŞ - 4
Wout Weghorst (Hollanda)
Romain Saiss (Fas)
Georges-Kevin N'Koudou (Kamerun)
Atiba Hutchinson (Kanada)

FENERBAHÇE - 2
Michy Batshuayi (Belçika)
Enner Valencia (Ekvador)

TRABZONSPOR - 2
Maxi Gomez (Uruguay)
Jens Stryger Larsen (Danimarka)

KAYSERİSPOR - 2
Majid Hosseini (İran)
Ali Karimi (İran)

ANTALYASPOR - 1
Haji Wright (ABD)

ALANYASPOR - 1
Famara Diedhiou (Senegal)

Haberin Devamı

HATAYSPOR - 1
Sam Adekugbe (Kanada)

KONYASPOR - 1
Francisco Calvo (Kosta Rika)