Dünya Kupası Muslera'ya 20 yıl sonra ilk! Kim Min Jae açıkladı: Fenerbahçe'yi çok özledim

Muslera'ya 20 yıl sonra ilk! Kim Min Jae açıkladı: Fenerbahçe'yi çok özledim

24.11.2022 - 18:33 | Son Güncellenme:

2022 Dünya Kupası'nda Uruguay, Güney Kore ile karşı karşıya geldi. Özellikle Galatasaraylı taraftarların merakla beklediği maçta Fernando Muslera 20 yıl sonra bir ilk yaşadı. Öte yandan eski Fenerbahçeli Kim Min Jae'in açıklamaları gündem oldu.

Musleraya 20 yıl sonra ilk Kim Min Jae açıkladı: Fenerbahçeyi çok özledim

2022 FIFA Dünya Kupası H Grubu ilk maçında Uruguay, Güney Kore ile karşılaştı. Türkiye'de gözler Lucas Torreira, Maxi Gomezi Muslera ve Kim Jae'e çevrildi. Fernando Muslera 20 yıl sonra bir ilk yaşadı.

Haberin Devamı

GÜNEY KORE GOLE ÇOK YAKLAŞTI
Ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Moonh-Wan, yerden pasını çıkardı. Penaltı noktası yakınında bulunan Ui-Jo Hwang'ın sağ ayağıyla yaptığı tek vuruşta top üstten az farkla auta gitti.

TOP DİREĞE TAKILDI
44. dakikada Uruguay, sağ kanattan kullanılan köşe vuruşundan gelen ortaya penaltı noktasında Godin müthiş yükseldi ve kafayı vurdu. Fakat top yan direkten geri geldi.

Mücadelede özellikle Uruguay, yakaladığı fırsatları değerlendiremedi ve karşılaşma 0-0 sona erdi. Bu sonucun ardından iki takım da turnuvaya bir puanla başladı. Uruguay, grubun ikinci karşılaşmasında 28 Kasım'da Portekiz ile karşılaşacak. Güney Kore, aynı tarihte Gana ile kozlarını paylaşacak.

Haberin Devamı

Musleraya 20 yıl sonra ilk Kim Min Jae açıkladı: Fenerbahçeyi çok özledim

MUSLERA, 20 YIL SONRA BİR İLK YAŞADI
Uruguay, Haziran 2002'den (Fabian Carini vs Senegal) bu yana ilk kez bir Dünya Kupası maçının ilk 11'inde Fernando Muslera dışında bir kaleci yer aldı. (Sergio Rochet vs Güney Kore) Uruguay, 2006 Dünya Kupası'na katılamamış ve 2010 Dünya Kupası'ndan itibaren dünya Kupası'nda Uruguay'ın kalesini korumuştu.

ESKİ SİVASSPORLU KALEDE
Uruguay'ın bu maçta kalesini bir dönem Sivasspor forması da giyen Sergio Rochet koruyacak. 2017-2018 sezonunda Sivasspor'da oynayan Rochet Süper Lig'de 15 maça çıkarken, sonrasında ülkesinin Nacional takımına transfer olmuştu. Sivasspor oyuncunun sözleşmesini uzatmayıp bonservissiz göndermişti.

Musleraya 20 yıl sonra ilk Kim Min Jae açıkladı: Fenerbahçeyi çok özledim

KIM-MIN-JAE İLK 11'DE
Bunun yanında Lucas Torreira ve Maxi Gomez; Güney Kore karşısında yedekler arasında yer aldı. Serie A ekiplerinden Napoli'de forma giyen ve eski Fenerbahçeli Kim Min-Jae, Uruguay karşısında ilk 11'de yerini aldı. Mın Jae, bu sezon gösterdiği performasnla tüm dikkatleri üzerine çekti ve bu performansı ödülsüz kalmadı. Kim Min-Jae, Seria A'da eylül ayının en iyi oyuncusu seçildi.

JAE: FENERBAHÇE'Yİ ÇOK ÖZLEDİM
Maçın ardından Trt Spor'a konuşan Kim Min Jae, sarı-lacivertli takımla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: Aslında Avrupa'da oynadığım ilk sezondu Fenerbahçe'de oynadığım dönem. Süper Lig'de çok iyi futbolcılar var. Çok iyi arkadaşlarım oldu. Fenerbahçe çok özlediğim bir takım. O dönemi çok özlüyorum. Başta Szalai olmak üzere tüm arkadaşlarımla irtibattayım."

Haberin Devamı

Musleraya 20 yıl sonra ilk Kim Min Jae açıkladı: Fenerbahçeyi çok özledim