Galatasaray Galatasaray'da Bafetimbi Gomis attı, takım izni kaptı

Galatasaray'da Bafetimbi Gomis attı, takım izni kaptı

21.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bafetimbi Gomis, Ümraniyespor’a attığı nefis golle Galatasaray’ı galibiyete taşırken, Okan Buruk’un antrenman programını da değiştirdi. Sarı-kırmızılı hoca soyunma odasında, “Yarın (bugün) idman planlıyordum ama vazgeçtim. İki gün dinlenebilirsiniz” derken, takım arkadaşlarının Gomis için tezahürat yaptığı belirlendi.

Galatasarayda Bafetimbi Gomis attı, takım izni kaptı

HangiKredi Ümraniyespor maçında 78. dakikada Haris Seferovic’in yerine oyuna girip, 86. dakikada ceza sahası dışından attığı harika golle Galatasaray’ı galibiyete taşıyan Bafetimbi Gomis herkesin yüzünü güldürdü. Gomis’in golü iki günlük izni de beraberinde getirdi.

Haberin Devamı

Maç sonu soyunma odasında Teknik Direktör Okan Buruk’un, “Yarın (bugün) antrenman planlıyordum. Bundan vazgeçtim. 2 gün dinlenebilirsiniz” dediği ve bunun üzerine de takım arkadaşlarının Gomis’e ilgi gösterip tezahürat yaptıkları öğrenildi.

Sarı-kırmızılı oyuncuların “Sayende izni kaptık” dediği Gomis, Antalyaspor’dan sonra Ümraniyespor deplasmanında da galibiyeti getiren gollere imza attı. Galatasaray’a geçen sezon devre arasında dönen ve 37 yaşına rağmen performansının maksimumunu vermeye çalışan Gomis’in bu katkı ile yıllık 1 milyon 750 bin euroluk maaşının hakkını fazlasıyla vereceği öngörülüyor.

Üç maçta da ilk 11’de sahaya çıkmamasına rağmen yüksek konsantrasyonu koruyan Gomis’in her yönüyle profesyonellik dersi verdiği belirtildi. Teknik Direktör Okan Buruk’un Gomis’in bu performansından çok memnun olduğu bildirildi. Buruk göreve gelir gelmez Mbaye Diagne ve Mustafa Muhammed’den vazgeçerken Gomis’i hamle oyuncusu olarak takımda tutma kararı almıştı.

Haberin Devamı

Van Aanholt’un kredisi tükendi

G.Saray’da Giresunspor maçından sonra Ümraniyespor karşılaşmasında da hayal kırıklığı yaratan Aanholt’un üzeri tamamen çizildi. Teknik kadronun, Hollandalı sol bekin performansından memnun olmadığı ve savunmanın soluna transfer yapılması için yönetime rapor sunduğu bildirildi.

Diğer taraftan Ümraniye maçından sonra sosyal medyada ırkçı saldırıya maruz kalan Patrick van Aanholt, Instagram hesabı üzerinden açıklama yaptı. Hollandalı futbolcu, “Bu ırkçı yoruma karşı 2022 yılında yorum yapmaktan ben bile utanıyorum. Takım için aslan gibi mücadele etmeye devam edeceğim. Asla geri adım atmayacağım” ifadelerini kullandı.

Cim-Bom’da 40 gole ulaşan 4. yabancı oldu

Bafetimbi Gomis, Ümraniyespor’a attığı golle tarihi bir başarıya da ulaştı. Müthiş şutuyla maç boyu kalesinde devleşen Serkan Kırıntılı’yı çaresiz bırakan Fransız forvet, Süper Lig tarihinde Galatasaray formasıyla 40 gole ulaşan dördüncü yabancı oyuncu olmayı başardı. Cim-Bom’da önceki yıllarda Gheorghe Hagi (59), Milan Baros (48) ve Cevad Prekazi (40) 40 gol barajını geçen isimler olmuştu.

Haberin Devamı