Galatasaray Galatasaray'da bir transfer daha bitti! İstanbul'a geliyor, on numarada da geri sayım

Galatasaray'da bir transfer daha bitti! İstanbul'a geliyor, on numarada da geri sayım

28.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray'da kurmaylar Süper Lig'in başlamasına kısa bir süre kala orta saha rotasyonuna hamleler yapmak için harekete geçti. Sarı-kırmızılılar Sergio Oliveira'nın partnerini Hollanda'da buldu. 28 yaşındaki orta sahanın bugün İstanbul'a geleceği öğrenildi. Öte yandan gündemdeki Brezilyalı yıldızın da kısa sürede transfer edilmesi bekleniyor. Sarı-kırmızılılardaki dev transfer operasyonunun detaylarına MİLLİYET ulaştı.

Galatasarayda bir transfer daha bitti İstanbula geliyor, on numarada da geri sayım

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray'da kurmaylar transfer çalışmalarına hız verdi. Sarı-kırmızılılar, uzun süredir gündeminde bulunan tecrübeli orta sahayla anlaşma sağladı. Süper Lig devinin 28 yaşındaki orta sahanın ardından Brezilyalı futbolcuyla da pazarlıklarda son aşamaya geldiği öğrenildi. Transfer operasyonunun ayrıntılarına MİLLİYET ulaştı.

Haberin Devamı

ROTASYONA 2 TÜRK GELDİ

Galatasaray'da ilk hamleler savunma kurgusuna geldi. Sarı-kırmızılılar, Konyaspor'da gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Abdülkerim Bardakcı'yla 3+1 yıllık sözleşme imzaladı. Abdülkerim Bardakcı için yeşil-beyazlılara 2 milyon 800 bin euro bonservis bedeli ödendi. Sarı-kırmızılılar, Altay'ın genç sol beki Kazımcan Karataş'ı da kadrosuna dahil etti. 19 yaşındaki oyuncuyla 5 yıllık sözleşme imzalandı. Galatasaray, Kazımcan Karataş için Altay'a 20 milyon TL bonservis bedeli ödeneceğini KAP'a bildirdi.

Galatasarayda bir transfer daha bitti İstanbula geliyor, on numarada da geri sayım

EKSİK BÖLGELERE TAKVİYELER

Sarı-kırmızılılarda öncelik görülen eksik bölgelere yıldız isimler dahil edildi. Süper Lig devi ilk olarak orta saha kurgusuna Porto'dan Sergio Oliveira'yı dahil etti. 30 yaşındaki oyuncuyla 4 yıllığına anlaşma sağlandı. Sacha Boey'un etkisiz performansının ardından sağ beke Leo Dubois takviye edildi. Fransız sağ bek için Olimpik Lyon'a 2 milyon 500 bin euro bonservis bedeli ödendi. Galatasaray'ın son hamlesi forvete oldu. Benfica'dan Haris Seferovic, satın alma opsiyonuyla birlikte sezon sonuna kadar kiralandı. İsviçreli golcünün kiralama bedeli olarak Benfica'ya 1 milyon euro ödendi.

Haberin Devamı

Galatasarayda bir transfer daha bitti İstanbula geliyor, on numarada da geri sayım

AYRILIKLAR YAŞANDI

Galatasaray'da sözleşmesi sona eren oyuncuların yanı sıra takıma bonservis getirisi getirerek ayrılan isimler de oldu. Marcao bonuslarla birlikte 15 milyon euroyu bulan bonservis bedeliyle Sevilla'nın yolunu tuttu. Charleroi, Valentine Ozornwafor'un sözleşmesinde bulunan 100 bin euroluk satın alma opsiyonunu kullandı. Mostafa Mohamed, 250 bin euro karşılığında Nantes'a kiralandı. Mısırlı golcü için yapılan anlaşmaya satın alma opsiyonu maddesi de eklendi.

OLİVEİRA'NIN PARTRENİR MİDTSJÖ

Okan Buruk'un raporu doğrultusunda orta sahaya en az iki takviye yapmayı planlayan sarı-kırmızılılar, Fredrik Midtsjö transferinde hedefine ulaştı. Galatasaray, AZ Alkmaar forması giyen 28 yaşındaki oyuncu için aradaki pürüzleri giderdi ve anlaşma sağlandı.

Galatasarayda bir transfer daha bitti İstanbula geliyor, on numarada da geri sayım

BONSERVİSİ 3.5 MİLYON EURO

Norveçli oyuncu kulübüne Galatasaray’da oynamak için rest çekerken, AZ Alkmaar’ın bir sene daha kontratı bulunan orta saha oyuncusu için inadı kırıldı. Daha önce 4 milyon euro isteyen AZ Alkmaar ile sarı-kırmızılılar, 3 milyon 500 bin euroluk bonservis bedelinde uzlaşma sağladı.

Haberin Devamı

İSTANBUL'DA OLMASI BEKLENİYOR

Galatasaray, 3 yıllık sözleşme imzalayacağı 28 yaşındaki futbolcuya da senelik 1 milyon euro maaş ödeyecek. Fredrik Midtsjö’nün bugün İstanbul’da olması bekleniyor.

Galatasarayda bir transfer daha bitti İstanbula geliyor, on numarada da geri sayım

EVANDER'DE SONA GELİNDİ

Diğer taraftan Evander için de görüşmelerde sona gelindi. Sarı-kırmızılılar, Brezilyalı oyuncunun işini en kısa sürede bitireceği belirtildi. 3+1 senelik anlaşma sağlanan 24 yaşındaki oyuncu için bonuslarla beraber 6 milyon 500 bin euro teklif edileceği öğrenildi.

Galatasarayda bir transfer daha bitti İstanbula geliyor, on numarada da geri sayım

OKAN BURUK'TAN TRANSFER AÇIKLAMASI

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Salernitana maçının ardından transfer sürecine dair açıklamalarda bulundu. Tecrübeli teknik adam fırsat transferlerine dikkat çekti. Okan Buruk açıklamasında, "Bu hafta bizim için önemli. Yaklaşık 10 günlük süreç içinde yapabileceğimizi yapacağız. Yapamazsak transfer 7 Eylül'e kadar devam ediyor. Son güne bırakacak değiliz ama önümüzde çok farklı seçenekler çıkabilir. Belki hiç beklemediğimiz oyuncular önümüze fırsat olarak gelebilir. En kısa zamanda eksik yerlerimize 1-2 oyuncu almak istiyoruz ama diğer yandan takımı hazırlıyoruz ve elimizdeki kadroyu en iyi hale getirmeye çalışıyoruz. Oyuncularımın hepsinden memnunum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

MİDTSJÖ'YÜ DOĞRULADI

AZ Alkmaar forması giyen Midtsjö ile ilgilendiklerini söyleyen Buruk, "Midtsjö, ilgilendiğimiz ve istediğimiz oyunculardan biri. Onunla ilgili görüşmeler sürüyor. Onun yanında görüştüğümüz 1-2 oyuncu daha var. Birkaç gün içinde belli olur" şeklinde konuştu.

Yazarlar