Galatasaray Galatasaray'da Dursun Özbek'ten rekorla gelen zafer!

Galatasaray'da Dursun Özbek'ten rekorla gelen zafer!

26.05.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Galatasaray, dün yapılan seçimli genel kurulunda, Başkan Dursun Özbek’i üçüncü kez başkan seçti. Özbek, tek rakibi Süheyl Batum karşısında 2 bin 388 oy farkla zafere ulaştı. 3 bin 343 oy alan Özbek, 2 bin 298 oya ulaşan Ünal Aysal’ın rekorunu kırdı.,

Galatasarayda Dursun Özbekten rekorla gelen zafer

Galatasaray’da dün yapılan seçimli genel kurulunda sürpriz yaşanmadı, 3 bin 343 oy alan Başkan Dursun Özbek, 955 oya ulaşan rakibi Süheyl Batum’un önünde yarışı farklı kazandı.

Haberin Devamı

Cim-Bom’da ilk kez bir başkan adayı 3 binin üzerinde oy aldı. Bundan önceki rekor, 14 Mayıs 2011’deki genel kurulda, 2 bin 298 oy alan Ünal Aysal’a aitti.

Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda gerçekleşen kongrede ilk olarak seçim divan başkanlığına Hikmet Koyuncuoğlu seçildi ve başkanlık divanı belirlendi. Daha sonra 20 sandıkta başlayan oylamada, genel kurula katılan 4 bin 415 üyenin 4 bin 143’ü sandık başına gitti. 15.00’e kadar yapılan oy verme işleminin ardından sayıma geçildi. Divan Kurulu, ikişer sandıkla herkesin önünde sayımı gerçekleştirdi.

Başkan Dursun Özbek, 14. sandık sonucunda seçimi kazanmayı garantiledi. Özbek, bu sandığın açılmasının ardından 2 bin 173 oy alarak, 6 sandık kala bir dönem daha başkan olma hakkını elde etti. Sarı-kırmızılıların başkanı, tüzüğe göre 2026 yılının mayıs ayına kadar görevine devam edecek.

Haberin Devamı

KUTLAMA CEMİYET'TE

Seçimin sonuçlanmasının ardından Başkan Dursun Özbek ve yönetimi ile sarı-kırmızılılar, Galatasaraylılar Cemiyeti’ne gitti. Her seçimde geleneksel olarak kutlamayı burada gerçekleştiren Galatasaray Yönetimi, seçim zaferini burada kutladı.

KRAVATLAR DEĞİŞTİ

Galatasaray’da artık gelenekselleşen kravat değişikliği ritüeli dün yine gerçekleşti. Dursun Özbek yönetiminde bulunanların bazıları, seçimi kazanmalarının ardından kravatları değiştirdi ve sarı-kırmızılı kravatlar takıldı. Yöneticiler, bir örnek kravatlarıyla örnek bir görüntü oluşturdu.

LİSEDE BAYRAM HAVASI

Genel kurul için Galatasaray Lisesi’ne giden sarı-kırmızılı genel kurul üyeleri, havanın güzel olmasından da faydalanarak lisenin bahçesini doldurdu. Bir kısım üyeler, oy kullandıktan sonra Çiçek Pasajı’na giderken, bahçede kalanlar da dostlarıyla sohbet etme fırsatı yakaladı.

"TÜM CAMİALAR KORKSUN"

Dursun Özbek ile girdiği başkanlık savaşını kaybeden Süheyl Batum, sonucun garantilenmesinin ardından rakibi Dursun Özbek’i tebrik etti.

14. sandık sonrasında 2173 oya ulaşan Özbek’in bu sonucunun ardından kürsüye çıkan Batum, “Her zaman olduğu gibi yine son derece demokratik, şölen havasında, hiçbir başka kurumun bu kadarını başaramayacağı bir seçim yaptık ve bu seçimlerin kazananı her zamanki gibi Galatasaray oldu. Başta bu seçimin bu kadar demokratik ve şölen havasında geçmesini sağlayan divan heyetine ve yönetime teşekkür ediyorum. Bu seçim, yarın ki zaferimize bir ön olacaktır. Hep beraber 24. şampiyonluğumuzu yaşayacağız. Bu demokrasiden tüm camialar korksun. Biz Galatasarayız. Kimseye benzemeyiz” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Batum’un kürsüde olduğu sırada yanına giden Başkan Dursun Özbek, “Burada kaybeden yoktur. Bir kurum kazanmıştır, o da G.Saray’dır” ifadesini kullandı ve rakibinin tebriğini kabul etti.

"ASIL KUTLAMA KONYA'DA"

Galatasaray’ın demokrasisine yakışır bir seçim olduğunu dile getiren Başkan Dursun Özbek, “Çok önemli bir maçımız var. Asıl kutlamalarımız yarın (bugün) olacak. Şampiyon olacağız. İnşallah 24. şampiyonluğumuzu alacağız” dedi.

İki yıl daha başkanlık koltuğuna oturan Dursun Özbek, seçim zaferini değil, şampiyonluğu kutlayacaklarını anlattı.

Haberin Devamı

Galatasaray’ın demokrasisine yakışan bir seçim olduğuna vurgu yapan Özbek, “Galatasaray’ın değerleri vardır. Bu değerleri her zaman korumuştur. Onun da etkisiyle başarı çizgisini her zaman yukarı çekmiştir. Galatasaray’ın büyüklüğü, değerleri her şeyin üzerindedir. Biz camiayı mutlu ettik ki böyle bir oy miktarı oldu. Bizim yapmamız gereken bu barışı ve sevgi ortamını aynen devam ettirmektir. Bu iklimde başarılar peş peşe geliyor. Böyle devam ederse Galatasaray’ın bileğini kimse bükemez. Yarın (bugün) çok önemli bir maçımız var. İnşallah Konya’dan şampiyonluk zaferiyle dönmek istiyoruz. Asıl kutlamalar yarın olacak. İnşallah 24. şampiyonluğumuzu alacağız” dedi.
Galatasaray’da seçimlerin kaybedeni olmadığını vurgulayan Başkan Özbek, “Galatasaray bir bütündür. Seçimlerle bölünmez. Seçilen her yönetim aynı şekilde Galatasaray değerlerine bağlı olarak aynı hizmeti verecektir. Galatasaray’a yakışan bir seçim oldu. Ben yeni dönemde de bizi seçen genel kurul üyelerime şu sözü veriyorum. Bugüne kadar arkadaşlarımla kulübüme hizmet etmeye çalıştım. Bundan sonraki dönemden bugüne kadar verdiğimiz hizmetin daha üzerinde hizmet vermek için söz veriyorum” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

DURSUN ÖZBEK'İN YÖNETİM KURULU

DURSUN ÖZBEK: Galatasaray Lisesi mezunu... İTÜ Makine Fakültesi’ni 1974 bitirdi. 2011 yılında başkan Ünal Aysal’ın kadrosunda yer aldı. 2014 yılında, Duygun Yarsuvat yönetiminde başkan yardımcısı oldu. 2015’te Galatasaray’ın 36. Başkanı oldu. 11 Haziran 2022’deyeniden başkan seçildi.

METİN ÖZTÜRK: 2014-2018 döneminde GSYİAD (Galatasaray İş İnsanları Derneği) Başkanı görevini yürüten Öztürk, Assist Line ve Güneş Reklamcılık şirketlerinde Yönetim Kurulu Başkanı’dır.
 
NİYAZİ YELKENCİOĞLU: Galatasaray Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunu. Ereks, Yelkencioğlu Sigorta, Kandıra Mandacılık şirketlerinin kurucusu ve yönetim kurulu başkanıdır.

BORA İSMAİL BAHÇETEPE: Galatasaray Lisesi ve İTÜ Endüstri Mühendisliği mezunu... Turizm İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı’dır.

SEDAT ARTUKOĞLU: Galatasaray Lisesi ve Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nden mezun... Acıbadem Sağlık Grubu bünyesinde faaliyete geçen Acıbadem Proje Yönetimi A.Ş.’nin kurucu ortağıdır.

ERAY YAZGAN: Galatasaray Lisesi ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Bölümü mezunu... SAS Tanıtım ve Medya Hizmetleri A.Ş. ve Punica Medya ve Sportif Hizmetler AŞ’nin kurucusu ve sahibidir.

CAN NATAN: Galatasaray Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Özcan ve Natan Avukatlık Ortaklığı’nın kurucu ortağı ve Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin yönetim kurulu üyesi ve danışmanıdır.

MEHMET SARUHAN CİBARA: Ege Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Cibara, Ünal Aysal döneminde Galatasaray Spor Kulübü voleybol takımının şube sorumlusu olarak görev yaptı.

ALİ YÜCE: İstanbul Erkek Lisesi ve Eyüboğlu Koleji’nin ardından Bilgi Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü’nü bitirdi. Skoda Yüce Auto yönetim kurulu üyesi...

İBRAHİM HATİPOĞLU: İTÜ Makine Fakültesi mezunu... Egebant Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü... 2018-23 yılları arasında GSYİAD Başkanlığı görevini yapmıştır.

FATİH DEMİRCAN: Başkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu... MBD Grup yönetim kurulu üyesidir.