Galatasaray Galatasaray'da Erden Timur'dan Mauro Icardi cevabı! 'Arap takımların verdiği ücretler çok fazla'

Galatasaray'da Erden Timur'dan Mauro Icardi cevabı! 'Arap takımların verdiği ücretler çok fazla'

16.06.2023 - 20:38 | Son Güncellenme:

Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur açıklamalarda bulundu. Erden Timur, Mauro Icardi'ye Suudi Arabistan'dan gösterilen ilgiye dair yorumda bulundu. Sportif A.Ş. Başkanvekili, transferleri Şampiyonlar Ligi'nde eleme turlarına yetiştireceklerinin altını çizdi.

Galatasarayda Erden Timurdan Mauro Icardi cevabı Arap takımların verdiği ücretler çok fazla

Süper Lig'de şampiyonluğa kavuşan Galatasaray'da Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur değerlendirmelerde bulundu. Erden Timur, Mauro Icardi transferindeki son duruma dair bilgiler verdi. Suudi Arabistan'ın ilgisine dikkat çeken Erden Timur, transferleri Şampiyonlar Ligi'nde eleme maçları öncesi yetiştireceklerini dile getirdi.

Haberin Devamı

A Spor'a konuk olan Erden Timur, şampiyonluk sonrası duygularıyla ilgili şu ifadeleri kullandı: "Şampiyonluk yaşadık, bu göreve de yeni geldik. Hem çok mutluyuz hem de herkese çok teşekkür etmek istiyorum. Gönlümden geçen hep odur. Bir sene önce hiç tahmin edemezdik bugün bu görevde olduğunu. Bunları tevazu için söylemiyorum. 15 yıldır hep dile getiriyorum. Sporun frekansı çok yüksek. Hepimizin farklı şeyler duymaya ihtiyacı var."

Şampiyonluk inancının ilk günden itibaren olduğunu belirten Erden Timur, "Yapmamız gereken bir çok şey var. Şampiyonluk sonrası şimdi onlarla uğraşıyoruz. İnancım birinci günden itibaren vardı ve çok netti. Biz elimizden gelen en maksimumunu yapacağız ve haksızlık da yapmayacağız diyorum. Görevin nettir. Bu yüzden çok güzel bir süreç yaşayacağımızı biliyordum. 500 yılı aşkın bir kültürü var Galatasaray'ın. Geçen hafta Avrupa'nın önemli kulüplerinden 2'siyle görüştüm, nasıl böyle bir şey olabilir diyorlar. Transfer görüşmelerini de orada yapmak lazım bu arada. Bizim hayalimiz Avrupa'da tekrar şampiyon olmak. Bunu söylüyorsak muhakkak Avrupa'dan bahsediyoruzdur. "İnsan seferden sorumlu, zaferden değil. Eğer doğru yapıyorsan sonuca gidersin. Hiçbir zaman inancımı kaybetmedim. Transfer döneminde hiç sendelemedik. Birçok opsiyonlarımız vardı. Biri olmasa diğeri oluyordu" dedi.

Haberin Devamı

Bulunduğu rolün önemine dikkat çeken Erden Timur, "Herkesin inancı üst düzeydi. Kayserispor maçından sonra çok ciddi sarıldık. Yoğunluktan dolayı birkaç kez rahatsızlık yaşadım. Kayseri'ye gidememiştim. Buradaki stres, çok tutkun olduğun bir şeyi yaptığın için çok da sıkıntı olmuyor. Yoğunluk çok fazla ama huzursuzluk yok. Buradaki huzur hiçbir şeyde yok. Her Florya'ya girdiğimde Allah'ım bana o zamanları unutturma diyorum. Geçmişte o kapı bana açılsın diye çok uğraşıyordum. Bizim yerimizde olmak isteyen birçok insan var. Transfer zamanı gece 1-2'ye kadar kalıyorduk. Şimdi yine başladı. Ruhen yorgun olmasak da az uyuduğumuz için yorgunluk gibi oluyor. Florya'da geçirdiğimiz zaman evdekinden fazla. Yeni bir ekip olduğumuz için herkesi birbirine yapıştırmak gerekiyor. Abilik, dostluk yapıyorsan en iyi şekilde yapman lazım" diye konuştu.

Haberin Devamı

Takım içerisinde aile ortamı oluşması gerektiğini belirten Erden Timur, "Çok fazla vakit gerekiyor. Bir sürü oyuncu, bir sürü insan. Öyle de oldu mu sonuç bu şekilde oluyor. Aileleri de birleştirmemiz gerekiyor. 2 defa bunu yaptık. Genelde hep yemek yapılmış aileler için ama benim çocuğum olsa nasıl bir yere gitmek istersin... Biz buna uygun şekilde bir aktivite hazırladık" açıklamasını yaptı.

Erden Timur, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmek istediklerini dile getirdi ve şu şekilde devam etti:

"Bu sene Şampiyonlar Ligi'nde başarısız geçen yıllarımızın sıkıntılarını yaşıyoruz. Her eleme çok zor. Karşılaşacağımız takımların ligleri başlamış oluyor. Futbolda atletik ve fiziksel kapasitesi çok önemli bu takımların da bu tür oyunculara sahip olduğunu gördük. Play-off'tan çıkmamız kolay olmayacak. Şampiyonlar Ligi'nde oynamak Galatasaray'ın en önemli geleneği. O müziği dinletmek için her şeyi yapacağız. tarihte ilk defa bu kadar geç bitiyor lig, ilk defa da bu kadar erken başlıyor. Amacımız Şampiyonlar Ligi'nde başarı. Bütçemizi onun için hazırladık. O olmazsa, Avrupa Ligi'nde başarı..."

Haberin Devamı

"ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"

Mauro Icardi transferindeki son durum hakkında konuşan Erden Timur, "Hepimizin en önemli hedefi Mauro Icardi. Muazzam bir uyum sağlamış müthiş bir oyuncu ve karakter. Muazzam bir ahlakı var. Tam Atamızın tarif ettiği zeki, çevik ve ahlaklı sözüne uyan bir oyuncu. Elimizden geleni yapacağız ama taraftarımız beni tanıyor. Gerçeği konuşmamız lazım. O gerçek olmasaydı konuşabilirdik. Bunu aşmak için çok çaba sarfediyoruz. Çok üst düzey rakamlar verdiğinde futbolcular bir sene ailesinden uzak kalabilir" ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan'dan Mauro Icardi'ye gösterilen ilgiye dair Erden Timur, "Zaten parası var diyebilirsiniz ama hayatını değiştirecek bir rakam. Ben de katılıyorum, Icardi kazancının 2-3 katına oraya gitmez ama daha yüksek bir rakama gidebilir. Bizim için de tek konu orası. Hemen bitecek bir transfer değil. PSG tarafı da var. Burada maddi faktörler değil, manevi duygular ön plana çıkacak. Bizim takımımızın maaş bütçesi 32 milyon euroydu. Ona göre Arap takımların verdiği ücretler çok fazla. Duygusal, oturaklı lider bir kişilik. Kaç yaşında Inter'de İtalyan olmamasına rağmen kaptanlık yapmış bir oyuncu" yorumunda bulundu.

Haberin Devamı

"GÜÇLENDİRMEMİZ GEREKEN BÖLGELERİMİZ VAR"

Erden Timur transfer çalışmalarına dair, "Bizim güçlendirmemiz gereken bölgelerimiz var. 13.'lüğün getirdiği psikoloji sonrası oyuncuların geri döndürülmesi zordu. Güçlendirmemiz gereken bölgeleri Şampiyonlar Ligi ön elemelerine yetiştireceğiz. Avrupa'da başarılı olabilmek için, olsa daha iyi olur dediğimiz transferler de daha sonra olacak. Galatasaray'ın menfaatleri doğrultusunda yapacağız. Kendimizi alkışlatmak için bir şey yapmayacağız. Bu etik dışı bir durum. 2 aşamalı bir transfer stratejisi belirledik" dedi.

Fırsat transferlerine yöneleceklerini belirten Erden Timur, "Galatasaray'ın çıkarlarına uygun bir şekilde o bölgelere oyuncu koyacağız. Ondan sonra önümüzdeki sezon için fırsat transferlerine bakacağız. Sadece rakam ve uygunluk anlamında da değil. Çok kaliteli oyuncular almak istiyoruz ama o oyuncuların ilk tercihi Türkiye değil" diye konuştu.

Erden Timur şu şekilde devam etti:

"Oyuncuların hayalindeki bir kulüp gelip ona talip oluyorsa oyuncular farklı düşünüyor. Onların da hayalleri var. Kulübün çıkarları sağlandıktan sonra oyuncuları da anlamak gerekiyor. Oyunculara hep şunu söyledim; benim burada misyonum sizi hayallerine kavuşturmak. Benim çocuğum olsa onların hayalini gerçekleştirebileceği bir yere gitmesini isterim. Eğer hayallerine burada ulaşabileceğine inandıramıyorsak saygı duymamız lazım."

Marcao'nun ayrılığı sonrası Abdülkerim Bardakcı ile anlaşma sağlanmasına dair konuşan Erden Timur, "Marcao değerli bir stoperdi. Abdülkerim hem yerli olarak yerini doldurdu hem de uyum olarak çok iyi işler yaptı. Karakterli, Aslan gibi bir oyuncu. İlk başlarda zorlandı, büyük takımlarda hemen vuralım kellesini diyoruz... o zaman da dik durdu. Genç değil ama uzun süre kulübümüze hizmet edecek bir oyuncu. Şampiyonlar Ligi seviyesi için tabii ki her pozisyona oyuncu bakmak gerekiyor" dedi.

Erden Timur transfer listesindeki oyunculara karakter analizi yaptırdıklarını belirterek, "Karakter analizi yapıyoruz ama kısmet de olması lazım. Bu analizler çok uyumlu ve başarılı oldu. Buradaki aile ortamı da o oyuncular için uygun oldu. Kazanmayı arzulayan, lider ve başkasını düşünen ve daha yumuşak tavırlı seçtik. Bizim ortamımız biraz daha sevgi ortamı, öyle bir ortam oluşturmak istedik. Ben de başka ortamda yapamam. Sevmediğim ortamda hiç bulunamamam hemen kaçarım" diye konuştu.

Bafetimbi Gomis kriziyle ilgili soruya Erden Timur, "Alanya maçında Gomis'in olayı çıktı. Maçtan sonra başkanımız ve hocamız konuştu. Kerem ve Muslera konuşmuş Gomis'le! Oyuncularla görüştüm, onların psikolojisini çok iyi biliyorum. Onlar da sahip çıktılar, ne karar verilirse saygı duyarız dediler ama sahip çıktılar Gomis'e. O gün de 4-5 saatte çözdük olayı. Hocamız ve Bafe de olgunluk gösterdiler" cevabını verdi.

Umut Nayir'in transfer listesinde olmadığını belirten Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili, "Umut Nayir ile ilgili bir tasarrufumuz söz konusu değil. Yerli forvette Barış Alper Yılmaz var. Gelişimini sürdürüyor. O noktada gelişimini devam ettirirse ki çok hevesli ve temiz kalpli bir oyuncu. O bölge için onu çıkarabiliriz. Okan Buruk forvet parlatan bir teknik adam" dedi.

"KAAN AYHAN KALIYOR"

Milot Rashica ve Kaan Ayhan'ın durumlarıyla ilgili Erden Timur, "Rashica en çok opsiyonumuz olan bir bölgede oynuyor. Mesela Zaniolo... bu yaşta Türk futboluna gelmiş en kariyerli transfer. Bizim için çok değerli. Norwich'in sunacağı şartlara bağlı. FFP'den dolayı çok fazla para ödeyemeyiz. Gelirlerimizi bambaşka bir düzeye taşıdık. Doğru rakamlar istenirse tabii ki tutmak istiyoruz. Orada daha üst düzey alternatifler bakıyoruz. Zaniolo'ya da bir çok teklif var o yüzden oraya da oyuncu bakıyoruz. Kaan Ayhan kalıyor, onunla anlaşma şartlarımız kalıyor üzerineydi. Zorunlu satın alma opsiyonu vardı. Onda güzel olan son günlerde 6 milyon isteniyordu ama biz çok daha düşük bir rakama aldık. Bizim açımızdan karlı oldu" açıklamasını yaptı.

Haris Seferovic transferine dair Erden Timur, "Son 15 yılın transferleri incelediğimde en önemli şey kısa sözleşmeymiş. Asıl mesele oradaymış. Mertens'i Juan'ı böyle ikna ettik. Bir tek Sergio vardı. Onun da 4 yıllık sözleşmesi vardı. Seferovic'i kimse konuşmuyor. Onun gibi üst düzey olmuş birini alıp başarısız olduktan sonra gönderdik. Bize maliyeti 2.2 milyon euroydu. Zaniolo için iyi bir para verirler, yerine de iyi bir oyuncu buluruz tabii ki gidebilir. Galatasaray aldı, satmak için anlaştı. Aslında bu hülleli bir alıştı falan.. Yok öyle bir şey" dedi.

Erden Timur, Nicolo Zaniolo'nun ayrılması durumunda Hakim Ziyech'in bir alternatif olduğunu belirtti. Erden Timur konuyla ilgili, "Hakim Ziyech bir alternatif ama bu sene kısmetli bir seneydi. Bu da artık dile kolay gelmeye başlandı. Bunlar hiç kolay isimler değil. Yüzde 1 ihtimalin bile peşinden koşuyoruz" diye konuştu.

Erden Timur şu şekilde devam etti:

"Şampiyonlar Ligi ön elemesine kadar kadromuza katmamız gereken pozisyonlar var, forvet, sol bek gibi... Bizim için ilk dönem bu. Sonra fırsat transferlerini kovalayacağız. Neredeyse 10 aydır çok yoğun çalışıyoruz. 800-900 oyuncu listeye girdi. Toplam oyuncu daha fazladır. Transfer dönemi içinde buraya başka isimler de ekleniyor. Her opsiyonla sürekli görüşüyoruz. Sürekli ilişki kurmaya çalışıyoruz."

Yazarlar