Galatasaray Galatasaray'da Mertens'in yerine dünya yıldızı! Menajeriyle görüşmeler başladı

Galatasaray'da Mertens'in yerine dünya yıldızı! Menajeriyle görüşmeler başladı

23.03.2024 - 14:31 | Son Güncellenme:

İç transferde kadro iskeletini korumak amacıyla yıldız oyuncularla sözleşme yenileyen Galatasaray, dış transferde de atağa kalktı. Sezon sonunda aktif futbol hayatına nokta koymayı planlayan, ancak teknik ekibin, “1 yıl daha kal, oyuncu/antrenör olarak devam et” diyerek ikna etmeye çalıştığı Belçikalı yıldız ayrıldığı takdirde yerini dolduracak yıldız şimdiden hazır.

Galatasarayda Mertensin yerine dünya yıldızı Menajeriyle görüşmeler başladı

Milli maçlar nedeniyle liglere verilen arada Galatasaray'da yoğun mesai. Yönetim gelecek sezonun kadro planlamasını şimdiden yapıyor. Bu doğrultuda da teknik direktör Okan Buruk'la transfer zirveleri yapılıyor.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın ilk etaptaki önceliği iç transfer... Performansından memnun olunan isimleri elde tutmak isteyen Galatasaray söz konusu oyuncularla yeni sözleşme üzerinden görüşüyor. Buruk'un yeni sezon planlamasında yer almayan yıldızlar için de çözüm aranıyor.

Anlaşmaya varıldı

Bu paralelde başta tamamen iç transfer çalışmalarına yönelen Sarı-Kırmızılılar, masaya oturduğu isimlerle tek tek anlaşmaya varırken, gelecek sezona yönelik temaslarına da hız verdi. Listenin en üst sırasında yine yıldız bir isim var.

Galatasarayda Mertensin yerine dünya yıldızı Menajeriyle görüşmeler başladı

Eriksen, ManU defterini kapayacak 

Galatasaray’ın transfer gündemine gelen son yıldız, Manchester United’ın 32 yaşındaki Danimarkalı 10 numarası Christian Eriksen. Tecrübeli futbolcu, özellikle son dönemde formasını kaybettiği için gemileri yakmış durumda. İngiliz basınına verdiği röportajlarda şikayetini net şekilde dile getiren Eriksen, ayrılık seçeneğini de masaya yatırdı.

Haberin Devamı

United da ayrılığa hazır

Diğer taraftan United da yeni sezon planlarında Eriksen’i düşünmüyor. Her ne kadar deneyimli yıldızın kulübüyle 1 yıllık daha sözleşmesi bulunsa da tarafların lig bitiminde kontratı karşılıklı feshetme ihtimali bulunuyor. Bu süreci tam bir fırsat olarak gören Galatasaray Yönetimi, Eriksen ve menajeriyle temasa geçti.

Yeşil ışık yakıyor

Bu sezonki Şampiyonlar Ligi grup aşamasında da Galatasaray’a karşı forma giyen Eriksen, sarı-kırmızılıların ilgisine sıcak ve anlaşmaya yakın. İlk 11 planlarında var Artık 37 yaşına girmeye hazırlanan ve sezon sonunda aktif futbol hayatına nokta koymayı planlayan, Galatasaray’ın şu anki 10 numarası Dries Mertens’e de teknik ekibin “Kal” baskısı devam ediyor. Belçikalı yıldızın, gelecek sezon antrenör / oyuncu olarak kadroda yer alması hedefleniyor. Mertens’in bu teklifi kabul edip etmemesinden bağımsız olarak, forvet arkası pozisyonunda Eriksen artık ilk 11 için düşünülüyor.

 

Yazarlar