Galatasaray Galatasaray'da Nicolo Zaniolo fırtınası! Muhammed Emin Özkan unutulmadı

Galatasaray'da Nicolo Zaniolo fırtınası! Muhammed Emin Özkan unutulmadı

11.03.2023 - 20:55 | Son Güncellenme:

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 25'inci haftasında Kasımpaşa ile karşı karşıya geldi. Süper Lig devinin Roma'dan transfer ettiği Nicolo Zaniolo ilk maçında fırtınalar estirdi. Yıldız oyuncunun golünden sonra stadyumda alkışlanacak bir harekettte bulunuldu.

Galatasarayda Nicolo Zaniolo fırtınası Muhammed Emin Özkan unutulmadı

Spor Toto Süper Lig'in 25'inci haftasında Galatasaray, Kasımpaşa'yı konuk etti. Sarı-kırmızılıların yeni transferi Nicolo Zaniolo ilk maçında yıldızlaşan isim oldu. İtalyan futbolcunun golünde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen felakette hayatını kaybeden Muhammed Emin Özkan'ın adı anons edildi.

Haberin Devamı

Galatasaray taraftarları kritik maça büyük ilgi gösterdi. Tribünlerin büyük bir bölümünün dolu olduğu gözlemlendi. Galatasaray'da futbolcular maça özel bir formayla çıktı. Sarı-kırmızılılar bu formanın satışından elde edilecek gelirinin tamamının deprem bölgesinden etkilenen vatandaşlara aktarılacağını duyurdu.

SELÇUK İNAN HASRET GİDERDİ

Galatasaray'ın eski kaptanlarından Kasımpaşa Teknik Direktörü Selçuk İnan, Nef Stadyumu'nda ilk kez bir maça çıktı. Selçuk İnan'ı eski takım arkadaşlarından Fernando Muslera karşıladı. Muslera ile Selçuk İnan bir süre sohbet etti. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ile Selçuk İnan maç öncesi birbirlerine başarılar diledi.

Galatasarayda Nicolo Zaniolo fırtınası Muhammed Emin Özkan unutulmadı

MUSLERA DÖNDÜ, ADEKUGBE 11'DE

Galatasaray'ın Trabzonspor ile oynadığı maçta sakatlanan Fernando Muslera, Kasımpaşa maçında eldivenleri devraldı. Uruguaylı file bekçisi, lacivert-beyazlılar karşısında maça ilk 11'de başladı.

Haberin Devamı

Süper Lig devinde yeni transfer Sam Adekugbe, Kasımpaşa maçında ilk 11'de tercih edildi. Okan Buruk, Nicolo Zaniolo'yu ise yedek kulübesinde oturttu. Sarı-kırmızılılar, Kasımpaşa maçına şu 11'le başladı: Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Adekugbe, Torreira, Oliveira, Yunus Akgün, Mata, Kerem Aktürkoğlu, Icardi.

Galatasarayda Nicolo Zaniolo fırtınası Muhammed Emin Özkan unutulmadı

MATA DEVAM EDEMEDİ

Müsabakanın 21'inci dakikasında Juan Mata sakatlık geçirdi. İspanyol futbolcu kenara değişiklik işareti yaptı. Juan Mata ağır adımlarla kenara geldi ve Okan Buruk kalan sürede Milot Rashica'ya forma şansı verdi.

OKAN BURUK ÇILGINA DÖNDÜ

Mücadelenin 33'üncü dakikasında Kasımpaşa'da Fall ile Galatasaray'da Sergio Oliveira'nın ikili mücadelesinde hakem Atilla Karaoğlan yardımcısıyla anlaşamadı. Atilla Karaoğlan taç atışını Kasımpaşa lehine verdi. Okan Buruk bu karar sonrası çok sinirlendi. Okan Buruk'un itirazlarının ardından hakem Atilla Karaoğlan kararını değiştirdi.

Galatasarayda Nicolo Zaniolo fırtınası Muhammed Emin Özkan unutulmadı

Yardımcı hakemi dinleyen Atilla Karaoğlan taç atışını Galatasaray lehine verdi. Galatasaray'ın kullandığı taç atışı sonrası oyun yeniden hareketlendi.

GÜNAY KURTARDI, BAYRAK KALKTI

Müsabakanın 37'nci dakikasında Galatasaray'da Kerem Aktürkoğlu topla buluştuktan sonra derinlemesine bir pas attı. Mauro Icardi topa hareketlendikten sonra kontrolde zorlandı ve kalesini terk eden Günay Güvenç'e takıldı. Bu kurtarış sonrası maçın yardımcı hakemi ofsayt bayrağını kaldırdı.

Haberin Devamı

Mücadelenin 41'inci dakikasında Galatasaray'ın kazandığı köşe vuruşunda ceza sahasında Mauro Icardi zor pozisyonda kafa vuruşunu yaptı. Kasımpaşa file bekçisi Günay Güvenç meşin yuvarlağı son anda kornere çeldi.

Galatasarayda Nicolo Zaniolo fırtınası Muhammed Emin Özkan unutulmadı

ZANIOLO OYUNA GİRDİ

Galatasaray'ın ara transfer ve tescil döneminde kadrosuna dahil ettiği Nicolo Zaniolo, ikinci yarının başında oyuna dahil oldu. İtalyan futbolcu, sarı-kırmızılı takımda ilk resmi maçına çıktı. Süper Lig devinde ikinci yarıda Yunus Akgün kenara geldi.

ZANIOLO FİLELERİ HAVALANDIRDI

Müsabakanın 57'nci dakikasında Galatasaray çok adamla etkili geldi. Kasımpaşa savunmasının eksik yakalandığı pozisyonda Milot Rashica, Nicolo Zaniolo'ya pasını aktardı. Nicolo Zaniolo'nun şutunda top ağlarla buluştu. Nicolo Zaniolo, Galatasaray formasıyla bir resmi maçta ilk kez gol sevinci yaşadı.

Haberin Devamı

Galatasarayda Nicolo Zaniolo fırtınası Muhammed Emin Özkan unutulmadı

Nicolo Zaniolo'nun golünden sonra stat höparlöründen depremde hayatını kaybeden Muhammed Özkan’ın ismi anons edildi.

FORMA NUMARASINI MUHAMMED İÇİN SEÇTİ

Galatasaray'ın yeni transferi Nicolo Zaniolo, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde hissedilen depremler sonrasında hayatını kaybeden Galatasaray taraftarı Muhammed Emin Özkan ve diğer depremzedeler için çok üzgün olduğunu belirtmişti. Muhammed Emin ve Türk halkını unutmayan Zaniolo yaptığı açıklamada, "Muhammed için çok üzüntülüyüm. Ve de tüm Türk halkı için. Destek için ben yardımımı yaptım. Hepimiz katkıda bulunanlım ve birlikte eskisinden daha güçlü olalım" ifadelerini kullanmıştı.

Nicolo Zaniolo, sarı-kırmızılı ekipte 17 yaşındaki Muhammed Emin Özkan'ın anısına 17 numaralı formayı giyiyor.

Galatasarayda Nicolo Zaniolo fırtınası Muhammed Emin Özkan unutulmadı

BİR İLKE İMZA ATTI

Opta'nın verilerine göre; Nicolo Zaniolo, Alexandru Cicaldau'dan (Ağustos 2021 vs Giresunspor) bu yana Süper Lig'de Galatasaray formasıyla çıktığı ilk maçta gol atan ilk oyuncu oldu.

Haberin Devamı

NELSSON CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

Maçın 75'inci dakikasında rakibini faulle durduran Victor Nelsson sarı kartla cezalandırıldı. Kart ceza sınırında bulunan Danimarkalı stoper, cezalı duruma düştü. Victor Nelsson gelecek hafta Konyaspor müsabakasında forma giyemeyecek.

Yazarlar