Fenerbahçe Fenerbahçe, Jorge Jesus'un alternatifini buldu! Veda sinyali sonrası yeni aday Süper Lig'den

Fenerbahçe, Jorge Jesus'un alternatifini buldu! Veda sinyali sonrası yeni aday Süper Lig'den

11.03.2023 - 19:38 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'nin sezon başında 1 yıllık sözleşme imzaladığı Jorge Jesus'un son dönemde yaptığı açıklamalar dikkat çekti. Ayrılık sinyali veren Portekizli teknik adamın alternatifini sarı-lacivertli kurmayların bulduğu iddia edildi. Fenerbahçe'de yeni adayın Süper Lig'den olduğu öne sürüldü.

Fenerbahçe, Jorge Jesusun alternatifini buldu Veda sinyali sonrası yeni aday Süper Ligden

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu'nda Sevilla'ya 2-0 mağlup olan Fenerbahçe'de Jorge Jesus'un yaptığı açıklamalar karışıklığı beraberinde getirdi. Portekizli teknik adamın, Flamengo'ya yeşil ışık yakmasının ardından Fenerbahçe kurmaylarının harekete geçtiği iddia edildi.

Haberin Devamı

Jorge Jesus'un sözleşmesinin sezon sonunda bitecek olması ve yeni sözleşme imzalama konusundaki belirsizliğin sürmesi nedeniyle kurmayların alternatifini belirlediği öne sürüldü. Fenerbahçe'nin Jorge Jesus'un boşluğunu Süper Lig'den doldurdurmayı planladığı vurgulandı.

Fenerbahçe, Jorge Jesusun alternatifini buldu Veda sinyali sonrası yeni aday Süper Ligden

AYRILIK SİNYALİ VERDİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus’un Brezilya’da bir gazeteci Paparazzo Rubro-Negro’ya sesli mesaj olarak yaptığı açıklamalar herkesi şaşırttı. İddiaya göre Jesus’un Brezilyalı gazeteciye gönderdiği mesajda Fenerbahçe’den ayrılık sinyali verdiği belirtildi. Jorge Jesus’un, “Türkiye’ye uyum sağlamakta ve adapte olmakta zorlanıyorum. Mayıs ayına kadar beni beklemeniz gerekiyor. Şimdilik hepinizi kucaklıyorum” ifadelerini kullandığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Portekiz basını da bu açıklamalarla ilgili Jesus’un Fenerbahçe’den ayrılmak istediğini vurguladığını yazdı.

Fenerbahçe, Jorge Jesusun alternatifini buldu Veda sinyali sonrası yeni aday Süper Ligden

JESUS'UN TERCİHİ ELEŞTİRİ KONUSU OLDU

Trabzonspor (2-0) ve Galatasaray (3-0) önünde de gol atamadan kaybeden takımın Sevilla’da da 2-0 yenilmesi hayal kırıklığı yarattı. Bu 3 yenilginin ortak noktasında da takımın sahaya 3’lü sistemle çıkması göze çarptı.

Daha önce Beşiktaş deplasmanında da 0-0’lık beraberlik alan Fenerbahçe ve teknik direktör Jorge Jesus büyük maçlarda sınıfta kaldı. Bu durum olumsuz bir tablo da ortaya çıkardı. Ligde bir anda lider Galatasaray’ın 6 puan gerisine düşen Fenerbahçe, Avrupa Ligi’nde tur şansını zora soktu. Bilhassa son dönemde kötü bir durumda olan Sevilla’ya karşı maçın ilk yarısında fırsatların cömertçe harcanması keyifleri çok kaçırdı. Jorge Jesus’un ikinci yarıdaki oyuncu değişiklikleri de tartışma konusuydu.

JESUS'TAN OYUNCULARINA: KALİTENİZİ GÖSTERDİNİZ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus'un Sevilla maçı sonrası soyunma odasındaki konuşması ortaya çıktı. Portekizli teknik adamın, “Özellikle ilk yarıda çok iyiydik. Bu seviyede, bu kadar pozisyona girmek kolay değil. Bunu başardık ama golü atamadık. İlk devredeki futbolla maç sonundaki skor arasında büyük bir tezatlık var. Her şeye rağmen siz bu akşam ne kadar kaliteli ve tehlikeli bir takım olduğunuzu gösterdiniz. Sadece son vuruşlarda etkisizdik” ifadelerini kullandığı belirtildi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, Jorge Jesusun alternatifini buldu Veda sinyali sonrası yeni aday Süper Ligden

F.BAHÇE'DE İTALYAN MODELİ

İstanbul'a alışamadığını belirten Portekizli teknik adamın, sezon sonu ayrılmayı düşündüğü iddia edildi. Bu ihtimalin güçlü olması Fenerbahçe yönetimini harekete geçirdi. Habertürk'ün haberine göre; sarı-lacivertliler gelecek sezon İtalyan modeline geçmeyi planlıyor.

MONTELLA İDDİASI

Vincenzo Montella'nın Adana Demirspor ile olan sözleşmesi sezon sonunda bitiyor. İtalyan teknik adam mavi-lacivertli takımla sözleşme uzatmayacak. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Montella'nın oynattığı futbolu beğeniyor.

Fenerbahçe, Jorge Jesusun alternatifini buldu Veda sinyali sonrası yeni aday Süper Ligden

EN GÜÇLÜ ADAY

Sezon sonu Jesus'un yerine en güçlü aday Vincenzo Montella. İtalyan çalıştırıcının Süper Lig'i tanıması da tercih edilmesinin nedenlerinden biri oldu. 2021'de Adana Demirspor'un başına geçen Montella geçen sezon 1.51 puan ortalaması yakalarken bu sezon ise maç başına 1.77 puan elde etti.