Galatasaray Galatasaray'da Okan Buruk transferi açıkladı: Hazır bir oyuncu ile anlaştık

Galatasaray'da Okan Buruk transferi açıkladı: Hazır bir oyuncu ile anlaştık

06.02.2024 - 23:57 | Son Güncellenme:

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Bandırmaspor’u 4-2 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Maçın ardından sarı-kırmızılı ekibin teknik patronu Okan Buruk açıklamalarda bulundu.

Galatasarayda Okan Buruk transferi açıkladı: Hazır bir oyuncu ile anlaştık

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Bandırmaspor’u 4-2 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Galatasaray’a turu getiren golleri 27’nci dakikada Sanchez, 36’ncı dakika penaltıdan Halil Dervişoğlu, 40’ıncı dakikada penaltıdan Tete ve 90+5'inci dakikada Vinicius kaydetti. Bandırmaspor’un golleri ise 45+2’nci dakikada Sergen Piçinciol ve 77’nci dakikada Mulumba’dan geldi. Maçın ardından sarı-kırmızılı ekibin teknik patronu Okan Buruk açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

'SOL BEK İÇİN BAKIYORUZ'
"Sol bek için bakıyoruz. Cuma gününe kadar vaktimiz var. Görüşmelerimiz sürüyor. Seçeneğimiz çok fazla değil. Elimizdeki en iyi seçenekleri seçmeye çalışıyoruz. Sağ bek için hazır bir oyuncu ile anlaştık. Afrika Kupası'nda turu geçtiler. O yüzden gelişi biraz gecikecek. Sol bek için de çalışmalarımız sürüyor. En kısa zamanda çözüme ulaşacağımızı düşünüyorum"

"Çok iyi başladık maça. Çok istekliydik. Oyun içerisinde bazen 3-0 sonrası konsantrasyon eksikliği oluyor. İlk yediğimiz gol, taç atışı ile başladı. Karşımızda da iyi bir takım vardı. İkinci yarıda daha iyi oynadılar. Soyunma odasına 3-1'le gidinde daha farklı oldu. Rakibimiz de 3-2'yi bulunca daha istekli onamaya başladı. Turu geçmek ve 4-2'lik galibiyet önemli. Genç oyuncularımıza süre verdik, bu önemli. En büyük sevinçlerden biri bu benim için bu maçta. O da güzeldi. Kazandığımız için sevinçliyiz. Taraftarımıza teşekkür ediyoruz. Turu geçtiğimiz için mutluyuz. Hedefimiz kupayı kazanmak"

Haberin Devamı

"İlk yarıda daha iyi şeyler yaptık. Birkaç tane daha basit oynasak... İlk yarıda çok kötü tercihler yaptık. İlk yarının skoru 2 gol daha fazla olabilirdi. Carlos'un ilk maçında golle tanışması sevindirici. Tete'nin de iyi maçlarından biriydi. Daha basitini yapsa daha fazla asist yapabilirdi. Bu maçları kazanmak önemli. 90 dakika oynamaları önemli. Birçok oyuncu daha az oynamıştı. Kazandığımız için sevinçliyiz."

"TAM OLARAK SÜREYİ SÖYLEYEMEYİZ"

Hakim Ziyech'in sakaltığıyla ilgili konuşan Buruk, "Onunla ilgili kulüp açıklama yaptı. Tam olarak süreyi söyleyemeyiz. Yavaş yavaş bakacağız. Çok uzun bir süre olacağını düşünmüyorum. 2-2.5 ay yazılıyor, öyle süre beklemiyoruz. 3-4 hafta içinde dönebileceğini bekliyoruz. Ayağına kemik ödemi var. Net bir zaman vermeyeyim ama 2-2.5 ay değil" dedi.

Buruk, bir süredir takımdan uzak olan Sergio Oliveira için ise, "O da önümüzdeki hafta dönüyor. Son yapılan kontrolleri iyi geçti. Önümüzdeki hafta saha çalışmalarına başlayacak" diyerek sözlerini noktaladı.