Galatasaray Galatasaray'dan 4 Fenerbahçeli futbolcu için PFDK'ya başvuru!

Galatasaray'dan 4 Fenerbahçeli futbolcu için PFDK'ya başvuru!

24.05.2024 - 20:36 | Son Güncellenme:

Galatasaray, Fenerbahçeli futbolcular Serdar Dursun, Joshua King, Bright-Osayi Samuel ve Ferdi Kadıoğlu ile ilgili PFDK'ya başvuruda bulundu.

Galatasaraydan 4 Fenerbahçeli futbolcu için PFDKya başvuru

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki derbinin ardından tarihi kararlara imza atmıştı. Galatasaray Spor Kulübü, Fenerbahçeli futbolcular Serdar Dursun, Joshua King, Bright-Osayi Samuel ve Ferdi Kadıoğlu'nun küfürlü tezahürata eşlik ettikleri iddiasıyla PFDK'ya başvuruda bulunulduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Galatasaray'dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"19 Mayıs 2024 tarihinde oynanan Galatasaray-Fenerbahçe müsabakasından sonra soyunma odasından paylaşılan görüntülerde Fenerbahçe futbolcuları, teknik heyeti ve diğer kulüp personelleri tarafından sportmenliğe aykırı küfürlü tezahüratta bulunulduğu görülmüştür. İlgili görüntüler Fenerbahçe futbolcusu Jayden Quinn Oosterwolde tarafından Instagram sosyal medya hesabından canlı olarak paylaşılmış ve edilen hakaretler alenileştirilmiştir. Görüntüler incelendiğinde Fenerbahçe futbolcuları Serdar Dursun, Joshua King, Bright-Osayi Samuel ve Ferdi Kadıoğlu’nun yanı sıra Fenerbahçe kafilesinden başka kişilerin de küfürlü tezahürata eşlik ettiği açıkça ortadadır.

Haberin Devamı

Bu eyleme iştirak eden şahısların, Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği tarafından görüntüler dikkatlice incelendikten sonra tespit edilerek Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevklerinin gerçekleştirilmesi için bugün sabah saatlerinde kulübümüz tarafından başvuru yapılmıştır. Sürecin yakından takipçisi olacağımız kamuoyuna saygıyla duyurulur."

F.BAHÇE DE KEREM AKTÜRKOĞLU'NU ŞİKAYET ETMİŞTİ

Fenerbahçe, erbinin ardından soyunma odası koridorlarında hakaret ettiği gerekçesiyle Kerem Aktürkoğlu için Türkiye Futbol Federasyonu Disiplin Müfettişliği'ne şikayet başvurusunda bulunduğunu açıklamıştı.

Fenerbahçe'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

"Kulübümüz tarafından 19 Mayıs 2024 Pazar günü deplasmanda Galatasaray ile oynadığımız maçın ardından rakip takım oyuncusu Kerem Aktürkoğlu'nun soyunma odası koridorlarında sarf etmiş olduğu hakaretler dolayısıyla bugün Türkiye Futbol Federasyonu Disiplin Müfettişliği'ne şikayet başvurusunda bulunulmuştur. Konu ile ilgili gelişmeler tarafımızca dikkatle takip edilecektir."

Yazarlar