Galatasaray Galatasaray'dan gönderildi, kulüp tarihine geçti! Süper Lig'e damga vurdu

Galatasaray'dan gönderildi, kulüp tarihine geçti! Süper Lig'e damga vurdu

06.04.2022 - 17:47 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de ve Türkiye Kupası'nda kötü bir performans sergileyerek taraftarını mutsuz eden Galatasaray, bu hafta sonu Fenerbahçe deplasmanına çıkacak. Sarı-kırmızılı camiada seçim heyecanı yaşanırken sezon başında takımdan gönderilen yıldız isim Süper Lig'i adeta kasıp kavuruyor. Milli futbolcu aynı zamanda kulüp tarihine de geçti.

Galatasaraydan gönderildi, kulüp tarihine geçti Süper Lige damga vurdu

Galatasaray bu sezon Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda tarihinin en kötü sezonlarından birini yaşadı. Sarı Kırmızılılar özellikle ligde 13. sırada yer alarak taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı. Sezon ortasında teknik direktör Fatih Terim ile yollarını ayıran ve Domenec Torrent'i teknik direktörlüğe getiren başkan Burak Elmas ve yönetimi büyük eleştiri topladı. Elmas ve yönetimi genel kurulda idari yönden ibra edilmedi.

Haberin Devamı

SEÇİM KARARI
Galatasaray'da başkanlık seçiminin gerçekleşeceği 'Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı' 23 Nisan 2022 Cumartesi günü yapılacak. Başkanlık seçimi, ilk toplantıda yeterli çoğunluk olmadığı takdirde ise 30 Nisan 2022 günü yapılacak. Buna göre adaylar 8 Nisan’a kadar listelerini belirlemek zorunda.

Galatasaraydan gönderildi, kulüp tarihine geçti Süper Lige damga vurdu

FUTBOLCULAR KENDİLERİNİ PARLATTI
Avrupa'da eski günlerini hatırlatan bir performans sergileyen Galatasaray'da birçok isim piyasa değerini artırdı ve büyük kulüplerin radarına girdi. Sarı Kırmızılılarda özellikle savunmadaki güven veren görüntüleriyle Marcao ve Nelsson, hücumda Galatasaray'ın en etkili isimleri Kerem Aktürkoğlu ve Mustafa Muhammed, orta sahadaki mücadeleci oyunuyla Berkan Kutlu ve Sacha Boey birçok kulüp tarafından yakından takip edildi. Galatasaray'ın Beşiktaş ve Barcelona maçlarına Avrupa'dan birçok scoutun geldiği belirtilmişti.

Haberin Devamı

OYUNCU SATIŞLARINDAN BÜYÜK GELİR HEDEFLENİYOR
Gelecek sezon için iddialı bir kadro kurmak isteyen Galatasaray'da birkaç futbolcuyla yolların ayrılması gündeme gelebilir. Özellikle Kerem Aktürkoğlu için Sarı Kırmızılılar en az 20 milyon Euro talep ediyor. Marcao için de benzer rakamlar konuşuluyor. Nelsson, Muhammed ve Berkan için gelecek teklifler de değerlendirmeye alınacak

Galatasaraydan gönderildi, kulüp tarihine geçti Süper Lige damga vurdu

EMRE AKBABA'DAN BÜYÜK BAŞARI
Galatasaray'da sezon başında kadroda düşünülmeyen ve eski takımı Alanyaspor'a kiralanan Emre Akbaba önemli bir başarının sahibi oldu.

ALANYASPOR TARİHİNE GEÇTİ
Galatasaray'dan kiralık olarak gelen Emre Akbaba Alanyaspor tarihinin en golcü oyuncusu Nedim Vatansever'in rekorunu egale ederek 65 golle kulüp tarihinin en çok gol atan futbolcusu oldu. Ajansspor'un haberine göre; Toplamda 65 gole ulaşarak rekor kıran 28 yaşındaki oyuncu, 63 golle 10 yıldır bu unvanı koruyan Nedim Vatansever'i geride bırakmayı başardı.

Galatasaraydan gönderildi, kulüp tarihine geçti Süper Lige damga vurdu

GALATASARAY'DA 73 MAÇA ÇIKTI
Emre Akbaba 2018'de 4 milyon Euro'ya Alanyaspor'dan Galatasaray'a transfer olmuştu. Akbaba, 3 sezon formasını giydiği Galatasaray'da 73 maça çıkarken bu karşılaşmalarda 14 gol atarken 8 asist yapma başarısı gösterdi. Emre Akbaba'nın Transfermarkt'taki değeri 2.5 milyon Euro olarak gösteriliyor.

Haberin Devamı

Alanyaspor tarihinin en çok gol atan futbolcuları
Emre Akbaba - 65
Nedim Vatansever - 63
Papiss Cisse - 42
Junior Fernandes - 37
Vagner Love - 34

Galatasaraydan gönderildi, kulüp tarihine geçti Süper Lige damga vurdu