Şampiyonlar Ligi Şampiyonlar Ligi maçında gerginlik! Tüm dünya Suarez'in hareketini konuşuyor

Şampiyonlar Ligi maçında gerginlik! Tüm dünya Suarez'in hareketini konuşuyor

06.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Şampiyonlar Ligi'nde Liverpool deplasmanda Benfica'ya konuk olurken Manchester City evinde Atletico Madrid'i ağırladı. Liverpool'da Jürgen Klopp tarihe geçti. Manchester City - Atletico Madrid maçını n son anlarında gerginlik yaşandı. Atletico Madrid'de Suarez'in yaptığı hareket ise tüm dünya tarafından konuşuldu.

Şampiyonlar Ligi maçında gerginlik Tüm dünya Suarezin hareketini konuşuyor

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Liverpool, deplasmanda Benfica'ya konuk oldu. Premier Lig'de Manchester City ile oynayacak olan Liverpool karşılaşmadan avantajlı bir şekilde döndü.

Haberin Devamı

Liverpool'a galibiyeti getiren golleri 17. dakikada Ibrahima Konate, 34. dakikada Sadio Mane ve 87. dakikada Luis Diaz kaydetti. Ev sahibi Benfica'nın golü ise 49. dakikada Darwin Nunez'den geldi.

LİVERPOOL KARİYERİNDEKİ İLK GOLÜ
Ibrahima Konate'nin attığı gol aynı zamanda Liverpool formasıyla ilk golü oldu. Estadio da Luz'da oynanan karşılaşmayı İngiliz ekibi 3-1'lik skorla kazandı. Rövanş karşılaşması 13 Nisan'da Anfield Road'da oynanacak.

Şampiyonlar Ligi maçında gerginlik Tüm dünya Suarezin hareketini konuşuyor

KLOPP TARİHE GEÇTİ
Liverpool menajeri Jürgen Klopp, üst üste 8 deplasman maçı kazanan ilk Liverpool menajeri oldu. Jürgen Klopp maç sonunda şu açıklamaları yaptı: "Luis Diaz, üst düzey ve dünya çapında bir oyuncu. Luis ile çalışmak benim için bir zevk. Onu, kadromuza kattığımız için çok mutluyum. Fabinho'nun kafasının arkasında küçük bir kesik var. İyileşmek için zamana ihtiyacı olacak. Kafasında, kanı tutacak saç yoktu ve kötü görünüyordu." (Gülerek) 

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi maçında gerginlik Tüm dünya Suarezin hareketini konuşuyor

BENFİCA SEYİRİCİSİNE ÇAKMAK GÖNDERMESİ
Liverpool'de Andrew Robertson seyircinin attığı çakmaklara gönderme yaparak şu ifadeleri kullandı; "Maçın sonuna doğru bana birkaç tane çakmak isabet etti. Umarım sigarayı bırakmalarına yardımcı oluruz"

CİTY EVİNDE ATLETİCO MADRİD'İ YIKTI
Gecenin diğer karşılaşmasında ise Manchester City, sahasında Atletico Madrid'i ağırladı. Ettihad Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Manchester City 1-0 kazandı ve rövanş için avantajlı skoru elde eden taraf oldu.

İLK YARI GOLSÜZ TAMAMLANDI
İlk yarıda iki takım da karşılıklı üstünlük kurmaya çalışırken fazla pozisyon zenginliği yaşanmadı. Atletico Madrid'in alışılmış savunma ağırlıklı oyunu iki takıma da ilk yarıda gol getirmedi.

Şampiyonlar Ligi maçında gerginlik Tüm dünya Suarezin hareketini konuşuyor

KEVIN DE BRUYNE AVLADI
İkinci yarıda Atletico Madrid kalesini 25 dakika korumayı başarırken 68'de Manchester City'nin yaptığı 3 oyuncu değişikliği Atletico'nun kilidini açmayı başardı. Foden'in asistinde kaptan De Bruyne, kaleci Oblak'ı avladı. Kalan dakikalarda City, topa olan hakimiyetini artırsa da başka gol olmadı ve mücadele 1-0'lık İngiliz temsilcisinin üstünlüğü ile tamamlandı.

Maç sonu konuşan Kevin De Bruyne: "Atletico arkada 5, orta sahada 5'er kişiyle oynadı. Hücum etmek için boşluk bulmakta zorlandık. Eleştirisi olanlar idmanda aynı şeyi deneyebilir. Sabretmemizin karşılığını galibiyetle aldık." dedi.

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi maçında gerginlik Tüm dünya Suarezin hareketini konuşuyor

SUAREZ'DEN ALKIŞLANACAK HAREKET
Atletico Madrid'in süper starı Suarez maç öncesi yaptığı hareketle gündem oldu. Maç öncesi stada girş yapan Suarez yerdeki Manchester City logosuna basmamak için özen gösterdi. Daha sonrasında Uruguaylı golcü takım arkadaşlarını da aynı şekilde basılmaması yönünde uyardı. O anları Şampiyonlar Ligi resmi hesabı takipçileriyle paylaştı.

Şampiyonlar Ligi maçında gerginlik Tüm dünya Suarezin hareketini konuşuyor

MAÇ SONU GERGİNLİK
Manchester City-Atletico Madrid maçının son anlarında sahada gerginlik yaşandı. Atletico Madrid'de Savic, Cityli Jack Grealish'e fiziksel temasta bulununca ortam gerildi. Hem futbolcular hem de Pep Guardiola'nın araya girmesiyle olay yatıştırıldı.

MADRİD TEK ŞUT ATMADI
Atletico Madrid, Manchester City deplasmanını hiç şut atamadan tamamladı. Atletico Madrid, tam 570 maç sonra Diego Simeone yönetiminde bir karşılaşmayı ilk defa şut atamadan bitirdi. Karşılaşmanın rövanşı 13 Nisan Çarşamba günü Wanda Metropolitano Stadı'nda oynanacak.

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi maçında gerginlik Tüm dünya Suarezin hareketini konuşuyor

FİNALİN ADRESİ DEĞİŞTİ
Devler Ligi'nde 6 Nisan Çarşamba günü Chelsea-Real Madrid ve Villarreal- Bayern Münih karşılaşmaları oynanacak. Çeyrek finalde rövanş mücadeleleri ise 12-13 Nisan tarihlerinde yapılacak.

Organizasyonda yarı final maçları, 26-27 Nisan ile 3-4 Mayıs tarihlerinde oynanacak. Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesinin ardından St. Petersburg kentinden alınan 2022 Şampiyonlar Ligi finaline Fransa'nın başkenti Paris'teki Stade de France ev sahipliği yapacak.