Galatasaray Galatasaray'dan penaltı tepkisi! Zehir zemberek açıklamalar: Resmi irtibatları sağlıyoruz!

Galatasaray'dan penaltı tepkisi! Zehir zemberek açıklamalar: Resmi irtibatları sağlıyoruz!

25.12.2023 - 13:43 | Son Güncellenme:

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur, Fenerbahçe ile oynadıkları derbi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Galatasaraydan penaltı tepkisi Zehir zemberek açıklamalar: Resmi irtibatları sağlıyoruz

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur, Fenerbahçe derbisi hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Özbek ve Erden Timur çok konuşulan maçta yaşanan Djiku-Icardi pozisyonuna da değindi. 

Haberin Devamı

Dursun Özbek'in açıklamaları şu şekilde: 

'SAĞ KROŞE VURDU'

"Dünkü derbi çok güzel bir maç olmadı, mücadele vardı. Maça damgasını vuran, Icardi'ye yapılan penaltı pozisyonuydu. Futbol hassas bir oyun. Büyük destekçisi var. Özellikle bazı hareketlerden kaçınmak lazım. Dünkü pozisyonda Djiku, Icardi'ye sağ kroşe vurdu. Futbolun içinde bunların olmaması lazım. Bu hareketin cezalandırılması gerekirdi."

 

 

 

'TAM ANLAMAMIŞ DEMEK Kİ'

"Djiku sağ kroşe attı. Geçmişte futbol paydaşlarımızdan bazı arkadaşların çağrısı vardı. Onları bunları tokatlayın dedi. Frankofon bir arkadaş, tam anlamamış demek ki, saha içinde bunu uygulamaya kalktı. Keşke bu tartışmalara mahal vermeseydik. Spor mecralarında giderek yakışmayan hareketler çoğalıyor, köpürüyor. İşi bu seviyeye getirmeyelim. İtidal diyorum. Bu tür mesajlar vermeyelim. Topluma verdiğimiz mesajlar çok önemli. 81 milyon futbolla ilgili. O itibarla en azından ligin ikinci yarısının daha dostça, kardeşçe, iyi geçinmemizi tavsiye ediyorum. Galatasaray olarak biz öyle davranacağız.

Haberin Devamı

'TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

"Dedikleri doğruysa, beIN Sports'tan seçilerek VAR ekranına düşüyorsa tuzun koktuğu yerdeyiz. Bu itibarla çağrı yapıyorum. Olay en ufak detayına kadar incelesin, en ufak detayına kadar. Bu manada en azından, 2024'e girerken bu tip tartışmalardan, bu tip pozisyonlardan yorumladım. Daha temiz bir lig olsun. Elimizde her şey var. Bunun çalışması, çalıştırılmaması konusunda tereddütlerimiz var. Kaostan, karışıklıktan beslenenler mi var? Bu işin takipçisi olacağız. Sadece Galatasaray'ın değil, tüm takımları ilgilendiren bir problem. VAR'ın performansı yüksek olması, daha iyi çalışabilmesi için çekilen bütün görüntülerin VAR'ın önüne akması lazım."

Erden Timur'un açıklamaları ise şu şekilde:

'ŞAMPİYONLUĞA TESİR EDEN HATA'

"En önemli nokta, yine maalesef direkt sonuca tesir eden bir hata yapıldı maçta. Başka hatalar da oldu. Herkesin kabul ettiği bir hata var. Çok erken bir dakikada hem kart hem penaltı vardı. Aylardır itidal ve Türk futbolundaki gerginliğin azaltılmasıyla ilgili şeyler söylüyoruz. Hep böyle söyleyeceğiz. Tepki alacağız belki. İki görevimiz var. Hakkımızı sonuna kadar savunmak ve eş zamanlı olarak Türk futbolunun hakkını savunmak. Dün derbiden sonra ve bugün dahil, tüm resmi irtibatları sağlıyoruz. Şampiyonluğa tesir eden hatadır. Farklı görüntüler varken... VAR'a görüntü gitmedi diyorlar, işi başka yere götürür. Böyle bir görüntünün işlenmeyip hakeme yansıtılmaması akla mantığa uygun değil."

Haberin Devamı

'DEFALARCA ÖZÜR DİLEDİM'

"3 aylık bir yöneticiyken bir hata yaptım, 14 ay geçti, defalarca özür diledim. Tüm paydaşlar elinden geleni yapmalı. Bize yaşatılanı kimse yaşamasın. Şampiyonluk yolunda belirleyici olan şeyler bunlar. Kabul edilebilir değil. Hepimiz incelenmeli. Tüm ilişkiler incelenmeli. Yarından tezi yok başlamalı. Talebimiz budur. Hızlı bir şekilde çözüm olmalı."

 

Yazarlar