Galatasaray Galatasaray'ın analiz sırrı! Okan Buruk'un başarısındaki şifreler

Galatasaray'ın analiz sırrı! Okan Buruk'un başarısındaki şifreler

20.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray’da Teknik Direktör Okan Buruk’un sihirli dokunuşları ön plana çıkarken, başarının temelinde önemli faktörler yer alıyor. Bu kadar fazla yıldız futbolcunun idaresini kusursuz gerçekleştiren Buruk, yardımcısı Saraloğlu’nun analizleriyle rakipleri çok iyi tahlil ediyor ve sonuca ulaşıyor.

Galatasarayın analiz sırrı Okan Burukun başarısındaki şifreler

Galatasaray’ın başında ilk senesinde şampiyon olan, sarı-kırmızılı takım ile ligde 62 maçta 50 galibiyete en kısa sürede ulaşan ve en yüksek puan yüzdesine sahip (2.53) hoca durumundaki Okan Buruk, bu sezon da fark yarattı.

Haberin Devamı

İşte Buruk’u farklı kılan ve başarıdan başarıya koşturan faktörler:

JOKERLER: Barış Alper, Kaan Ayhan, Berkan Kutlu ve Kerem Demirbay gibi jokerler çıkardı. Özellikle sakat, cezalı veya formsuzluk olduğu dönemde bunun eksikliği hissedilmedi. Üstelik iyi performanslar alındı.

YILDIZ YÖNETİMİ: Her futbolcusuna dokundu. Mertens, Nelsson, Zaha gibi isimler zaman zaman yedek kaldı ama küsen olmadı. Kaan Ayhan ve Kerem Demirbay gibi futbolcular da kulübede oturmayı hiç dert etmedi.

RAKİP ANALİZİ: Okan Buruk’un şanslı olduğu konuların başında bu durum geliyor. Özellikle yardımcısı İrfan Saraloğlu maçları çok iyi okuyor. Son dönemde ilk yarıdan maçların koparılmasında rakip analizleri etkili oldu.

YOĞUN MESAİ: Florya’da uzun saatler kalıyor ve dersine iyi çalışıyor. Sabah girdiği tesislerden ekibiyle beraber en son çıkıyor.

Haberin Devamı

"ZORLU MAÇLARI BEKLEMEK LAZIM"

Cim-Bom’da ilk kez forma giyen yeni sol bek Derrick Köhn, ilk sınavında testi geçti. Ankaragücü deplasmanında sergilediği performans ile dikkatleri çeken Alman futbolcu için yöneticiler, "Yıllardır aradığımız sol beki sonunda bulduk. Boey’un sol beki diye transfer ettik ve öyle de gözüküyor" yorumunu yaptı.

Okan Buruk’un ise performansına beğenmesine karşın konuyla ilgili çevresine, "Daha zorlu maçları beklemek lazım. O rakiplere karşı nasıl oynayacağını görmek lazım" değerlendirmesini yaptığı öğrenildi.

2024 MODEL BERKAN KUTLU

Galatasaray’ın transfer olduğu günden beri tartışılan ve kiralık gittiği Genoa’dan devre arasında dönen Berkan Kutlu adeta küllerinden doğdu.

Teknik Direktör Okan Buruk’un farklı pozisyonlarda denediği ve verim aldığı 26 yaşındaki futbolcudan 3 farklı pozisyonda yararlanıldı. Berkan, sol bekte, sol stoperde ve orta sahada verilen şansları iyi kullanırken, bu sene Avrupa Şampiyonası kadrosunda olmayı kafasına koyduğunu gösterdi.

Berkan’ın yükselen formu nedeniyle Okan Buruk, Ankaragücü deplasmanında Torreira’yı dinlendirme şansı bulmuştu. Uruguaylı futbolcunun yokluğunda, “Galatasaray aksar” diye düşünenler de böylece yanılmış oldu.

Yazarlar